Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracované anime, jehož největšími klady jsou bezesporu výtečná temná atmosféra, skvělé postavy, hudba a dobře zpracovaný děj s brutálním finále! Ta charakteristika postav s existenciálními prvky, kdy o nich mnoho nevíme, kdy nedávají najevo žádné city, emoce (kromě konce filmu) se zde podle mého názoru hodně hodí a zkvalitňuje to dojem celého filmu. Takové méně typické anime velice rád vyhledávám a jsem rád, že jsem tuto klasiku mohl konečně spatřit. Určitě legenda mezi milovníky tvrdého a temného proudu anime (y) 90% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Ninja Scroll, ač je starší, tak mi hodně připomněl mého oblíbeného Vampire Huntera D. Osamnělý nájemný zabiják je nucen se v rámci netradiční zakázky utkat s různými démony, postupně se propracovat k hlavnímu uberpadouchovi z minulosti a překazit jeho plány. Na své cestě se stihne zamilovat a všem brutálně nakopat řitě. Jubei je dobrý, ale D byl přeci jen lepší a to jak díky zajímavějšímu prostředí, tak také příběhu. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Temná epika v najlepšej tradícii hrdinskej fantasy, ktorá rokmi zreje ako víno, s dôrazom na silný príbeh, adrenalínovú akciu, skvelé postavy a ohromnú porciu brutality. A k tomu tá klasická precízna 90.-ková kresba umne využívajúca techniky tieňovania a línií. Príbeh plný dynamických zvratov stojí na obľúbených motívoch najpútavejších samurajských legiend, teda tu nechýba česť, láska, nenávisť, zrada, pomsta, odvaha, hrdinstvo, sebaobetovanie a mnohé ďalšie, v luxusnom zasadení do obľúbenej epochy feudálneho Japonska rozdeleného medzi súperiace klany a šogunát. Nechýbajú poriadne krvavé súboje, nájomný zabijaci, nindžovia a démoni. Navyše hlavnú postavu dabuje Kôichi Yamadera, hlas môjho obľúbeného Togusu z univerza Ghost in the Shell, takže skutočne nemám čo vytknúť. 100% ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Mně tohle anime nějak nesedne. I když bylo celkem zábavné, nemohl jsem se zbavit dojmu, že ultranásilí, úchylosex a všeobecně všechny ty perverze, kterými film překypoval mírně dominovaly a jaksi přebíjely obsahovou stránku filmu. Na druhou stranu je to asi takový ten anime standard na který po všech těch simpsonech a futuramách prostě nejsem zvyklý a otrlý divák se na to už nesoustředí. Z takového stanoviska bych pak musel vyzdvihnout především výbornou atmosféru a celkový nádech, užasnou animaci, dějovou hojnost, dobrodružství, skvělé postavy a dialogy a celý ten příběh, no, cítil jsem se skoro jak při sledování velkofilmu. A jak říkám, mírně snížit úchylnost a dám rozhodně 5*......no možná je dám časem stejně. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to na bouři. Musím si pospíšit......... Od počátku příběhu je spousta krve, krásných žen a velké magie. Nájemný ninja putuje krajem a nechává se najímat na různé práce. Jeho cestu zkříží jeden z osmi démonů Kimonu a nedopadne zrovna dobře. Ostatní se budou chtít pomstít. Ale je tu ještě vetší problém epidemie a jeden již mrtví muž. CITÁT - Je to skupina ninjů, kteří pracují pro shoguna Temnoty. Krásně kreslené, zvláště stínování je pěkné. Příběh je i dobře ozvučen, zvuk je hluboký a všudypřítomný. CITÁT - A dál už je jen Peklo......... K našemu hrdinovi se přidávájí ještě dva ninjové, kteří mají sice jiné zájmy, ale stejného protivníka. Musí tedy chvilku spolupracovat. CITÁT - Když chceš bojovat s démony, musíš se sám démonem stát......... Do příběhu se pomalu jako jed začne dostávat i láska a bezohledný boj se stává víc osobní a smutný. Nádherný a dojemný snímek. Finální souboj v ohni je démonický. Kombinace talentované ninja ženy s příchutí jedu a vlka samotáře fungovala skvěle. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (oje)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama