Reklama

Reklama

Ve filmu „Zpátky do ringu", hrají Stallone a De Niro Henryho „Razora" Sharpa a Billyho „Kida" McDonnena, dva pittsburské boxery, jejichž zavilá řevnivost na sebe upoutala pozornost celého národa. V době své vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer jejich rozhodujícího třetího utkání, Razor nečekaně oznámil odchod do penze bez udání důvodů svého rozhodnutí a vlastně tak knokautoval kariéru svou i svého rivala. O třicet let později jim boxerský promotér Dante Slate jr. s vidinou velkého zisku učinil nabídku, kterou nemohli odmítnout: vrátit se do ringu a jednou pro vždy určit vzájemné skóre. Ale možná nebudou muset čekat tak dlouho: během jejich prvního setkání po letech se otevřou staré podebrané rány a propukne bezděky legrační pranice, do které se okamžitě zapojí i ostatní. Okamžité šílenství na sociálních sítích promění místní zápas z nevraživosti na hlavní událost kanálu HBO, kterou si nikdo nesmí nechat ujít. A tak když dokáží přežít trénink, možná se nového zápasu skutečně dožijí. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (676)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemná nostalgická jednohubka, které jdou Slyovi v poslední době zatraceně dobře od ruky. Místy se zde sice sází až příliš na rodinný humor a ty několikrát omletá moudra si mohli tvůrci klidně odpustit. I když na druhou stranu chápu, že to bez nich asi ani nešlo. Jinak to ale hodně příjemně odsýpá, zábavné scénky většinou opravdu hodně pobaví a i ta dramatická linka vlastně docela funguje. Herecky to navíc nemohlo být více sehranější, Stallone i De Niro si svůj návrat do boxerských rukavic strašně užívají a záda jim navíc kryje výborný Alan Arkin v té největší hláškařské pohotovosti. Jen ten Kevin Hart zde byl chvílemi až příliš otravný. Pro fanoušky Rockyho a jeho zuřícího kolegy naprostá povinnost. Jo a závěrečné cameo nemá chybu. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobře natočená sportovní komedie Sylvester "Rocky" Stallone si to po letech konečně v ringu rozdá s Robertem "Zuřícím býkem" De Nirem . Ačkoli jde Robert poslední dobou z jednoho béčka do druhého, tak tímto filmem snad tu poslední hrstku fanoušků, která mu zbyla, zaujme. Oba už sice nejsou žádní mladíci a je na nich vidět, kdo má jasně navrch, přesto však dokáže tento film zaujmout kromě závěrečného boxu také typickými rodinnými problémy a vůbec omáčkou okolo přípravy na box. Někdo si prostě řekl, že vidět tyhle dva pohromadě by bylo fajn a měl pravdu. Sly je pořád borec, Robert neotřelý sympaťák, Peter Segal pořád umí natočit svižné filmy a Kevin Hart tak skvěle hláškuje, že se občas opravdu od srdce zasmějete. Celkově se však jedná o žánrově vymezený film a nefandy těchto hereckých ikon nechá snímek zřejmě chladnými, tady hraje prim nostalgie a odkazy na jejich starší filmy, které je proslavily...70%...[10.1.2013_Cinestar_Černý most] ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Rocky Balbula vs Zuřící.......no zuřící, on je to spíš nerudný býk, takže znova Rocky Bulba vs nerudný, uražený a značně agresivní Býk. Býk chce všem dokázat, že je nejlepší a že Bulbu pošle jednou ranou k zemi. Bulbovi je to jedno, krade železo a dělá z toho divný věci a chodí do domova důchodců, navštěvovat nejmrzutějšího trenéra na světě. Do toho všeho se ještě objevuje syn a syn syna, sexy babička a divnej manažér. Býk i Bulba milují sexy babičku a chtějí si rozbít hubu takže na legraci je zaděláno. Takže hodinu a třicet minut sledujeme, jak se Bulba a Býk navzájem šikanují a celé město má z toho prdel, aby si ve zbylých dvaceti minutách, dali surově po hubě. Tomuhle filmu sem moc nevěřil, přeci jenom komediální fekálník Segal má osobitý fekální humor a do toho ještě to mělo mít chlapáckou bitku. Takže panovala velká nedůvěra a navíc jestli na to někteří herci ještě mají, jít do ringu a nechat se tam seřezat. No naštěstí to dopadlo výborně, a je fajn, že to tak dopadlo, pač když se kouknu na ty výborné herce, tak by byla škoda kdyby to dopadlo špatně. A bylo docela těžké někomu fandit, on jak Bulba tak i Býk mají něco do sebe, ale ke konci sem rozhodl pro Býka. Býk na rozdíl od Bulby, se nebojí ve svých filmech hrát šílence, magory, zlý zmrdy a nebojí se ani ve svých filmech umřít. Za to Bulba ve všech svých filmech, vyhraje, zvítězí a nebo to skončí prostě dobře a ani jednou nehrál zlého šílence, posedlého zabíjením a lepením si cizích ksichtů na ten svůj. Takže De Niro. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Urputný boj Sylvestra Stallonea nám vnutit, že (ještě) nezvedne velkou pneumatiku... Jeden z mých velkých málomluvných hrdinů se v posledních letech zaprodává látkám, které na první pohled vypadají moc dobře (Plán útěku, Jedna mezi oči), ale výsledek je i přes nostalgickou taktiku vesměs mizerný. Producenti ždímají z obliby filmů 80. let, kdy se velké hvězdy ohánějí tím, co jsme kdysi měli tak rádi. Zatímco De Niro má za sebou pouze jeden výlet do světa boxu, se Stallonem je postava stárnoucího boxera a vymahače dluhů Rockyho navždy spjatá. A zatímco Stalloneho postava v Segalově režii nikterak neobtěžuje, výrazné mouchy má postava nedospělého a neživotného De Nira, který tomu navíc moc nepřidává jejím pitvořivým ztvárněním. Jestli je tohle feel–good movie, tak mě docela přešla nálada. Dvě hodinky zírat na obrazovku, jak se dva staříci nevtipně hecují, jak řeší rodinné bolístky, dávnou minulost a otevírají nezajímavé staré rány, vypadnou nám z toho mnohdy hodně laciné momenty. Tvůrci by to moc rádi prodali jako sportovní komedii, ale právě humoru tahle látka moc nepobrala. Já prostě dostal totální rutinu na hranici dvou a tří hvězd (Sly mě ale přesvědčil jít nahoru), ve které ještě neuvěřitelně otravuje jeden černoch nebo nalezený syn, který po celou dobu musí z huby vypouštět hrozné nesmysly. Milá vzpomínka/narážka na visící kusy masa z Rockyho je fajn!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto přímočaře odzbrojující pocta žánru. Sylvester Stallone vs Robert De Niro, tedy Rocky vs Zuřící býk. Tvůrci ale naštěstí pochopili, že uctít legendy nelze dramatickým obloukem ani akčně-sportovními výkony a ohlédli se bez trapného pomrkávání jednoduchým rastrem komedie. A tahle optika funguje opravdu spolehlivě. S velkým nadhledem se tak přistupuje k prvoplánově klišoidní látce a film se celkem umně proplétá mezi pastmi, které podobná nostalgická ohlédnutí přinášejí. Souboj dvou filmových boxerských legend pak funguje především ve verbální rovině, v té fyzické už je filmová realita na samé hranici přijatelnosti, naštěstí se ale pocitům trapnosti dokázali tvůrci i oba slavní herci nějakým zázrakem vyhnout. Příjemné jsou odkazy k původním kultovním filmům (Stallone chce zase v mrazáku při tréninku boxovat do flákot masa, při zápase mu krvácí a nefunguje jedno oko atd.), stejně jako ta omáčka okolo, příjemné je vidět staré pány, jak se ještě naposled snaží dát o sobě vědět, překvapit a nebojí se při tom sami sebe shodit, udělat si ze sebe legraci...což je velmi oceněníhodný postoj. Jedině snad na samém konci bylo toho patosu přeci jen přespříliš, to se asi Peter Segal náhle rozpomněl, že je národností Američan, jinak ovšem vše funguje v snesitelném módu. Film nesoucí se na vlně nostalgie, která je poslední dobou hodně in a v módě, oldschool je znovu cool a to je v éře kultu věčného mládí velmi dobrá zpráva... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (29)

  • Robert De Niro si zahral úlohu boxera už vo filme Zúriaci býk (1980), Sylvester Stallone zase v sérii Rocky. (kacer4)
  • Závěrečný match se odehrál v Consol Energy Center, což je domácí aréna Pittsburghu Penguins. (Punisher)
  • V závěrečném zápase máme možnost vidět nejslavnějšího boxerského uvaděče Michala Buffera, který dokonce pronese patentovanou a legendární větu "Lets get ready to rumble". (Punisher)

Související novinky

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

06.11.2012

Expendables 2 už v tržbách o několik milionů překonali jedničku a diváci jsou většinou spokojení. Že bude trojka, o tom se mluví už několik měsíců, ale až teď to Sylvester Stallone oficiálně potvrdil… (více)

Reklama

Reklama