Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

neneka 

všechny recenze uživatele

Byl to první film, ve kterém jsem vlastně zaznamenala obě mé oblíbené herečky, Toni Collette a Rachel Griffiths, od té doby si jejich projekty hlídám a mám pocit, a jsem za to ráda, že do ničeho plytkého se naverbovat nenechají. Obě jsou tu skvělé a je zajímavé sledovat, jaký kus profesionální cesty od toho r. 1994 urazily. A ABBA? No, to bylo moje dětství.. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Hodně potenciálních diváků bude mít díky názvu filmu a zápletce za to, že si pouští romantickou komedii, ale kdepak. I já jsem čekala něco trochu jiného. Byla jsem ovšem mile překvapena. Od režiséra Svatby mého nejlepšího přítele jsem čekala vlažnou svatební romanci. Muriel se vdává je ale mnohovrstevnatý, vřelý a dojemný příběh o hledání svého pravého já, ceně přátelství, splnění svých snů a hlavně o tom, že „Dancing Queen“ se můžete stát i bez svatebních šatů. A Toni Collette je v této roli oslnivá. ()

Reklama

marusaj 

všechny recenze uživatele

Ten film je bezvadný, ale je smutný a je zoufalý. Toni Collette je skvělá, ale její postava je "nepříjemně" bezradná a slabá. Zoufalost "čpí" z celého filmu. Jedna velká deprese. Promiňte. Tohle jsem nepozřel. Kyselé jablko v kombinaci s pelyňkem. Pro masochisty a fanoušky skupiny ABBA povinnost. Dejte tomu filmu ceny, ale nechtějte se na něj dívat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemá to úplně dokonalý scénář, větší dějové posuny bohužel stojí na klišé (rakovina, smrt), začlenění písní od ABBY mohlo mít hlubší účel a samotný závěr je možná až moc optimistický, jenže mimo to rozhodně není klasickou romantickou komedií. Vlastně je to film antiromantický, ve kterém k žádnému skutečnému vztahu nedojde a jeho humor je převážně cynický a černý; zvlášť v prvních 20 minutách to vypadá, jak kdyby se na tom podílel Todd Solondz. Muriel má život na prd, skoro všichni ji nesnáší, ona uniká do líbívých písniček ABBY a sní o vlastní velké svatbě, jenže se jí všechny snahy kazí a dokonce není vykreslená jen jako nepochopený chudák, ale jako někdo, kdo si za své problémy může částečně sám. Hogan k ní není přehnaně citlivý, jako k ostatně žádné z postav, pokud pominu výše zmíněné vady. A právě kvůli tomu to na mě zafungovalo, nejednou jsem se zasmál nahlas a na slabé čtyři to ješté vidím. Jen o tloušťku svatebního závoj, ale vidím. Slabé 4* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná (trochu hodně) romantická komedie, aneb jak si Australané poradili se značně zkostnatělým žánrem. Toni Colletteová si svým jednoznačně skvělým výkonem mohutně otevřela dveře pro další hereckou práci a je nutné dodat, že právě díky ní má scénář filmu tolik potřebnou reálnou strukturu, která je téměř zbavena pohádkového svatebního balastu. To vše decentně podpořené produkcí skupiny ABBA. 80% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama