Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)

(více)

Videa (20)

TV spot 14

Recenze (139)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to jako na houpačce, chvílema sranda a pohodička, chvílema ovšem nuda a téměř trapnost. Natočit kvalitní a vtipnej sitcom evidentně není nic jednoduchýho, aspoň v našich vodách ne. Protože vymyslet něco pro 3 herce, kteří jsou v podstatě celou dobu v jedné místnosti, chce opravdu mít pod kloboukem. Viděl jsem cca 3 díly a obávám se, že kvalita už se nikam nepohne a zůstane to takhle. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbí. Pravda, nic jsem od toho nečekala, tím spíše, když z trojlístku jsem měla ráda opravdu je Báru Polákovou, což je podle mě skvělá komička (což je něco, čím pohledné herečky jsou málokdy). Ale baví mě to. Díly jsou tak akorát dlouhé, zasměju se i u vnitřních monologů Marty i jejích konfliktů s Věrou...Možná je to i tím, že je v tom vidět ten rozdíl, nechci říkat generační, ale určitě věkový. Protože Marta je ok, ale až příliš disciplinovaná holka, zatímco Věra už toho spoustu zažila a vyzkoušela a nic si z toho nedělá. Jasně, spousta věcí je "televizních", třeba ohledně výplat apod. "vtipů" jsem se jen držela, protože to je hloupé, také mi moc nesedí Pavel Liška, který se sice umně zakoktává stále stejně, ale ve svém věku působí trochu perverzně, čemuž nasadil korunu ten knír. Škoda, v prvním díle jsem se u ukazování zarámovaných fotografií i zasmála. Každopádně o to větším překvapením je Sabina Remundová, kterou jsem vlastně viděla jen ve Výletu a která se ukazuje být komičkou na slovo vzatou. A není to jen tím, že když mluví, slyším Janžurovou. Remundová je živá, i nijaké a hloupé věty dokáže přesvědčivě podat. Sitcom pro ženy možná, ale ujde. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

První díl mě mile překvapil. Není to nic extra, nic, co bychom jinde neviděli, ale je to slušně zahrané, solidně to balancuje na hraně, kdy už by to bylo blbé, a kdy je to ještě uvěřitelné, a myslím, že podobných žen s myšlenkou na promarněný život strávený v kanclu bude víc. Zasmál jsem se u prvního dílu víc než u tolik vychvalované Čtvrté hvězdy (všechny díly), a i když občas je Poláková na zabití, jak se moc snaží, aby byla vážná i tou vážností vtipná, odlehčená Remundová to celé utáhne. Jsem zvědav, kam se dostane postava šéfa, který je až moc „čtyřhvězdičkový“ na můj vkus, a ten fór s hitlerovským knírkem skutečně není vtipný, i když politicky nekorektní. Ale tenhle sitcom asi neměl být o politické nekorektnosti, tu snad vyzuřili na Čtvrté star. Jinak ty úvodní a závěrečný vnitřní monolog by slušný dramaturg škrtl hned v první verzi scénáře, jak jsou pitomoučké, dlouhé a zbytečné. --- EDIT: Po druhém dílu snižuji na dvě hvězdy, přece jenom se z toho stává vylouhovaný čaj, a co bylo zajímavé v dílu prvním je zde křečovité. ()

VlastaFlaksa 

všechny recenze uživatele

Vím, že to není kdovíjaké veledílo, ale já jsem se opravdu dobře bavila a upřímně smála a nejen jednou. No a o to snad v sitcomu jde především, ne? Použitý humor mě rozhodně neuráží a i když je jednoduchý, nepřipadá mi stupidní (na rozdíl od Čtvrté hvězdy, která mi stupidní připadala a navíc dost přihlouple a primitivně vulgární). Myslím, že většina sitcomů nemá ambice útočit na náš intelekt, nýbrž na naše bránice a to se v mém případě Martě a Věře povedlo. Hodně příjemně mě překvapila Sabina Remundová, která podobou, hlasem ani projevem a smyslem pro humor rozhodně nezapře svoji matku Ivu - naši nejlepší komičku a vynikající herečku. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nemyslim si, ze by se jednalo o nejaky kulturni zlocin. Ma to sotva pul hodiny, osm dilu... Celkem dobre vystihnuta podstata, kdy spousta lidi nevytvari zadne hodnoty, ale i presto se dokaze uzivit (coz mozna neplati pro tuto trojici). Mlada naivni a sotva vystudovana Marta, ktera se setkava s realitou, zivotem protrela Vera, ktera byla vsude a nikde a majitel firmy, ktery sice jedna absurdne, ale mnohdy velmi trefne (nevim, kdo vymyslel jeho Hitlerovsky knirek, ten je bezkonkurencne nejtrapnejsi z celeho serialu..). Ve sve podstate serial resi sama hovna, cas od casu ale umi pobavit, zejmena diky vyborne Remundove. Zadne velke umeni, na odreagovani ale optimalni. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (5)

  • V díle "Vstřebávání! Věra (Sabina Remundová) líže nanuk, který se během scény zvětšuje a zmenšuje, přestože by se měl zmenšovat. (Chip89)
  • Exteriér fiktivní kanceláře Leeevne.cz se nachází na Vinohradech, v ulici U Zvonařky. (hermiona)

Reklama

Reklama