Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Původní manga či anime mi nic neříká, skouknul jsem to na doporučení a zhodnotím všechny tři části naráz. První byla fajn, zajímavý vývoj příběhu i postav včetně hlavního záporňáka, akce samozřejmě nijak nevadila - zejména řežba na zahradě s ústřední hudbou byla opravdu libová :-) Dvojka už mi ale přišla taková moc natahovaná, nudnější a příběhově nezajímavá, rovněž ta "oživlá ohořenina" moc realistická nebyla a ani mi ta postava moc nesedla včetně dalších vedlejších záporňáků, nějak na mne působili včetně soubojů s nimi jako taková vycpávka slabšího příběhu a vypadali někdy až moc praštěně. A v plné nahotě tu vyplulo na povrch, že Emi Takei bojovnice zkrátka není, tragédie ty její akční scény :-) Závěrečná část se nese řekl bych v duchu dvojky a samostatnou kapitolou je zde pak Sishio a závěrečný souboj s ním - jako chápu že to byl hlavní zloduch a závěr filmu, ale ta jeho neporazitelnost už byla fakt příliš - nakládal tam čtyřem bojovníkům naráz - nu což, bylo potřeba ten souboj a akci patřičně natáhnout že. Takže 83%, 72% a 70%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že je pro mě film lehké zklamání. Viděla jsem ho více jak jednou a stále si z něj odnáším ten stejný pocit. Na několika místech a není jich jen pár, filmu dochází dech a působí velmi zdlouhavě. Je tu vše, co mám na hraných filmech o Kenšinovi ráda, ale není tu bohužel nic navíc. Akce, toliko podobná již té, které jsme viděli v předcházejících filmech, hezká hudba, krásné prostředí. Bohužel pro mě byl zajímavější střet Kamiki Rjúnosukeho (Seta Seidžiró) a Sató Takerua (Kenšin) než to poslední, kdy se na Šišia sesypali všichni, kdo uměli trochu lépe bojovat. Ten poslední velkolepý souboj na mě působil spíše jako fraška než cokoliv jiného. Rozhodně to není špatný film, ale po tom, jak mě navnadil druhý film, jsem čekala přece jen něco lepšího. Ale kdo mě zná, určitě ví, že 3* není u mě označením něčeho hrozného. Silné 3*. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout, tak, že se Kenshin recykluje a v určitých okamžicích jsem měl pocit déjà vu. Jsem však fanouškem této série, takže mi vůbec nevadilo vidět některé dějové prvky "podruhé". V konečném důsledku bylo fajn, že v druhém filmu přibylo více postav, protože jejich existence děj obměnila. Líbí se mi Kenshin, který na plátně vůbec nenudí, líbí se mi Kaoru (jako postava i jako dívka), je mi líto, že nebyla víc Megumi, Sanosuke je faj a stávám se stále větším fanouškem Hajime Saita, který je jako postava neskutečně cool. Když porovnám s prvním filmem, tak ve druhém a tomto nebyli zdaleka tak kvalitní záporáci. Na druhou stranu mi nakonec přestala vadit Misao a i ostatní nindžové byli docela přijatelní. Rád se na ně na všechny podívám v některém dalším pokračování. Trailer na oba filmy: https://www.youtube.com/watch?v=hzLWOMzvuLI ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke prehráva na všetkých frontoch, jak po príbehovej, tak aj po súbojovej stránke. Akcia je síce stále veľmi fajn, ale je jej za prvé menej a za druhé po zhliadnutí jednotky som jednoznačne čakal viac, viac ako je finálový megasúboj na lodi s plameňometnou katanou. Dialógy zasa neprestajne skĺzavajú do filozofických kecov, naviac keď niektoré nemajú hlavu ani pätu. Herca v hl. úlohe opäť nevymenili za niečo, čo sa viac podobá na muža. A keď zoberiem v úvahu, že celý film vyzerá ako vystrihnutý koniec z iného filmu (nemá ''vlastnú filmovú dušu''), tá stopáž je strašne brutálna. Po tejto stránke sklamanie, inak si divák stále užije prvotriedne spracovanie a špičkové efekty. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Završení dvoudílného vyprávění o zúčtování s dalším šíleným zlem, v němž se krásně seběhnou všechny vedlejší linky do jediné. Ať už je to nakousnutí Kenšinovy minulosti a jeho setkání se svým mistrem, či ta o kapitánu organizace Skryté oči, jenž po porážce šóguna ve válce Bošin prakticky zešílel a žije jen pro pomstu na Kenšinovi či ta hlavní s opravdu šíleným záporákem a živou spálenou mrtvolou Šišiem Makumotem, jehož plán na ovládnutí Japonska se zdá nedá zastavit. Bavil mě tu kromě soubojů a opět skvělé  východní stylizace (déšť, padající květy..) i znatelný steampunkový nádech díky monstrózní černé lodi zlosynů. Nadšení nevyprchlo. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama