Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke konci druhého dílu naštvané hned od začátku a musí se to přetavit moudrama. Takže jo, první hodina je naprosto luxusní. A zatímco špatná strana dělá to, v čem je nejlepší, správná strana se tedy musí připravit. Závěrečná akce je tedy dost dlouhá a suprová. Preferuji závěrečnou strukturu boje jako byla právě tady a v prvním dílu. Už jenom za to paleček nahoru. Ale jinak to bylo celý moc fajn  :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli u mě dvojka fungovala o kapku méně než brillantní jednička, tak trojka je ještě o píď slabší. To nekonečné, zacyklené a šroubovité "filosofování" před, v průběhu a po každém souboji už tentokrát překročilo pro mě únosnou hranici a z velkého finále se mi tak stala úmorná čekačka na to až se postavy vykecají po stopadesáté zase a znova o tom samém (už nezabiju, v nové éře není místo pro.. atd).. A hlavně tvl nezapomeň vysvětlit, že máš katanu s obráceným ostřím- to totiž ke konci třetího dílu asi pořád někteří neví, nebo co :D . No né, aby bylo jasno, je to dobrej film. Souboje jsou parádní, postavy sympatické, děj správně manganoidní, stylizace funguje atd.., ale osobně bych to dokázal prostříhat o minimálně 20minut vatoidního žvatlání. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke prehráva na všetkých frontoch, jak po príbehovej, tak aj po súbojovej stránke. Akcia je síce stále veľmi fajn, ale je jej za prvé menej a za druhé po zhliadnutí jednotky som jednoznačne čakal viac, viac ako je finálový megasúboj na lodi s plameňometnou katanou. Dialógy zasa neprestajne skĺzavajú do filozofických kecov, naviac keď niektoré nemajú hlavu ani pätu. Herca v hl. úlohe opäť nevymenili za niečo, čo sa viac podobá na muža. A keď zoberiem v úvahu, že celý film vyzerá ako vystrihnutý koniec z iného filmu (nemá ''vlastnú filmovú dušu''), tá stopáž je strašne brutálna. Po tejto stránke sklamanie, inak si divák stále užije prvotriedne spracovanie a špičkové efekty. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie také silné ako by som čakal. Kenshin je výborná postava. Scény s učiteľom majú dokonca akúsi prozaickú hodnotu a vytvárajú až éterické momenty. Rovnako aj finále je natočené s prehľadom a akčné scény sú perfektné. Ale vo všetkých týchto silných scénach sa nachádza aj kopec pátosu, zbytočných rečí a hlavne trestuhodne málo živelnej motivácie, ktorá hnala samurajov v starších filmov. Moderná verzia prináša dychberúce šermiarske súboje a krásne prostredie Japonska. NIekoľko súčasných krások - hlavne Jú Aoi a podmanivú hudbu, ale to je asi tak všetko. Záporák je smiešny a nevzbudzuje strach ani trošičku.( rovnako to bolo aj v prvej časti). A postaviť dva diely na tom, aby sa ho jeden človek snažil poraziť mi prišlo nedostačujúce. Netrpel som pri tom, ale už sa k tomu asi nikdy nevrátim. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že je pro mě film lehké zklamání. Viděla jsem ho více jak jednou a stále si z něj odnáším ten stejný pocit. Na několika místech a není jich jen pár, filmu dochází dech a působí velmi zdlouhavě. Je tu vše, co mám na hraných filmech o Kenšinovi ráda, ale není tu bohužel nic navíc. Akce, toliko podobná již té, které jsme viděli v předcházejících filmech, hezká hudba, krásné prostředí. Bohužel pro mě byl zajímavější střet Kamiki Rjúnosukeho (Seta Seidžiró) a Sató Takerua (Kenšin) než to poslední, kdy se na Šišia sesypali všichni, kdo uměli trochu lépe bojovat. Ten poslední velkolepý souboj na mě působil spíše jako fraška než cokoliv jiného. Rozhodně to není špatný film, ale po tom, jak mě navnadil druhý film, jsem čekala přece jen něco lepšího. Ale kdo mě zná, určitě ví, že 3* není u mě označením něčeho hrozného. Silné 3*. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno