Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohle mi vyrazilo doslova dech ... A to několikrát během sledování, protože tento film je tak dokonalá skladba všech důležitých částí, že pocit z něj je jako papat desetipatrový dort těch nejvybranějších chutí s třešničkou na vrcholu v podobě slzičky dojetí, jež se mi do oka vkradla ... :-) Vizual ... to bylo první, co mne napadlo o čem to je. Vizuální orgie - MONUMENTÁLNÍ, úchvatné,. dech beroucí, slastné ... Akce ... Vrchol!!! V rámci žánru epické souboje, kdy kamera dokonale poletuje mezi bopjujícími stuntmastery a všelijak se přibližuje, oddaluje, zabírá detaily, ... no proti hlavní postavě, pekelnému démonovi sloužícímu dívce pro uskutečnění pomsty za zavraždění rodiny, proti tomu týpkovi nemá nikdo vůbec šanci a nepřátele si vyložene vychutnává. Už tohle by mi stačilo k naprosté spokojenosti a prožití úžasného večera u doslova uměleckého díla. Ale k tomu se přidává příběh, který od poloviny dává excelentní smysl a všechno do sebe neuvěřitelně zapadá a celé to vygraduje v jeden úžasný, dojemný emocionální orgasmus ... Tak tohle je z mého pohledu BLACK BUTLER, jeden z nejlepších Asijských filmů tohoto roku co jsem zatím viděl ... GEM !!!!! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

H. Mizušima společně s A. Góriki totálně válí..Když se Japonsko dokáže odvázat, stojí to za to. Black Butter je senzační příběh, plný adrenalinu, akce, humoru, krve a i nějaké té romantiky. Líbí se mi práce s kamerou, a i když vypadá příběh tajuplnější, než ve skutečnosti je, hltáte každou minutu. Jsem zklamaná, že zatím není žádná vidina pokračování, protože by určitě stálo za to, vidět takového umění mnohem víc. A já předpokládám, že takové ukončení není pro K. Sató a K. Ótani definitivním =) ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nečekejte temnou fantasy. Tím Kuroshitsuji rozhodně není. Jindy je pro mě snadné napsat hodnocení hned z první, ale v tomto případě, už po několikáté mažu a pokaždé jsem chtěl napsat něco jiného. V mnoha ohledech je tento film v rámci uvedených žánrů špatný. Vše vám je polopaticky vysvětleno a navíc pro jistotu i ukázáno, dokonce i souboje jsou zpomaleny a vůbec všechny obrazy jsou dokonalé; vše je opravdu efektní, snad aby nebylo oko, ani mozek diváka ničím rušeno. Nulový prostor pro dohady, představivost...mystiku. Příběh je vcelku jasně daný a snad jen úplné jelito by nebylo schopné odhadnout, kudy se bude ubírat a odkud vítr vane. Pravda, v jednom okamžiku udělá scénárista s divákem o jedno "kolečko" navíc, ale to spíš pobaví, než překvapí. Co ovšem překvapení přinese, je velmi dobrý konec. A tím myslím posledních cca 5-10 minut, které udělají z předchozích dvou hodin předehru k příjemné pointě celého příběhu. Za vyzdvihnutí stojí i způsob, jakým se tvůrci rozhodli démona pojmout. Dalo by se říct, že vztah démon vs Šiory a jejich dialogy byly na celém filmu to nejlepší a zbytek(zápletka, bitky, záporné postavy) sloužily jen jako prostředek k vývoji obou postav. V mnoha ohledech zajímavý film, který je plný klišé a naivity, ale obojí je tak nějak poctivé a chtěné, takže i když jsem si při samotném sledování Kuroshitsuji častokrát povzdychl...ve finále mi to nevadí. 3* nedávám proto, že je to film průměrný, ale proto, že ... hmm, dám 4*...nenapadá mě, proč bych dával jen tři. ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby na konci filmu sebrali malému harantovi hračku, ano, tak jsem se cítil. Je málo filmů, u kterých jsem si po pár záběrech jistý, že si ten film užiji stejně tak, jako sex s 12ti letou prostitutkou. Démon neboli sluha hlavní hrdinky mi hned v první scéně připomínal Alucarda, což mi začalo vyrážet dech a nezbývalo mi nic jiného než hltat záběr za záběrem a užívat si bohužel jen dvouhodinový náser. Na konci filmu jsem se modlil, aby to byl začátek a rozjeli to všechno znovu. Klobouk dolů ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Evropská šlechta 19.století si libovala v orientálnostech, no a dnešní orientálci si zase libují ve staré dobré Evropě - krucifixy, latina, romantické novorenesanční letohrádky... to vše ovšem zasazeno do hybridní, futuristicko-comicsové japonské monarchie. Kvůli mé slabosti pro východoasijskou kulturu (i popkulturu) vidím na filmu jen skoro samá pozitiva, i když předlohu samozřejmě (coby comicsový ignorant) neznám. Ale takřka artové bojové scény a okouzlující vizuál mě hodně nadchly. A postava služebného démona taky, výborný týpek ve výborné roli. Extrémně pohledná comicsová detektivka, silné čtyři. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Chlapecké pohlaví Ciela Phantomhive z původní mangy změnili tvůrci pro film na dívčí a dali mu jméno Kiyoharu Phantom (Ajame Góriki). (Geriel)
  • Natáčení snímku probíhalo od 1. 4. do poloviny měsíce května roku 2013 převážně v oblastech japonského ostrova Kjúšú. (Conspi)

Reklama

Reklama