Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (907)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Krásně nekorektní, a tak si lze jen stýskat, že se na konci konalo urovnávání, zbytečné, trapné a pitomé. JInak hudebně, dialogově, střihově a nápadově óká. Pochvalme (zcela výjimečně) i LS production, který tomuhle filmu dal do vínku velice dobrý český dabing. To snad není možný, že jsem tohle vůbec napsal. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Potreboval som sa trochu uvolniť, zrelaxovať - po včerajšom náročnom dni ( i v kine ), tak som sa rozhodol pre nemeckú komédiu, ktorú som dlhšie zvažoval, pričom je pekne pritiahnutá za vlasy, ale prečo by mi mala uškodiť táto zábavná jednohubka, plná bláznivých vylomenín, s pohodovým učiteľom, akého by chceli mať asi všetci ? Skutočne - šialený film, že som si niekedy pripadal - ako nadrogovaný, ale uznávam, že občasný výplach mozgu je zdraviu prospešný, ale netreba to zase extra preháňať... Viac sa mi k tomu nechce - vyjadrovať. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér trefil hřebíček na hlavičku.Dejte do hlavní role rošťáckého sympaťáka s hubou plnou trefných sérek, dejte mu k ruce sympatickou blbku, se kterou rozjede milostný hašteření, vložte je to profláknutého klišé schématu romantických komedí s kriminálním nádechem a vše to okořeňte dokonalým soundtrackem těch největších hitovek z loňska a máte tu kurevský trhák, který vydělal pěknou sumičku doláčků, tedy vlastně eur, světe div se...němci si hrají na amíky a natočili sice klasicky děsně předvídatelnou komedii, plnou klišé podle schématu co učej režiséry v prváku, ale zatraceně vtipnou a pohodovou.Komedie roku.79%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Konfrontace kriminálníka se školním prostředím má sama o sobě obrovský komediální potenciál. Na jeho plné vytěžení je ovšem kromě sympatického obsazení potřeba opravdu dobrý scénář a režie. A tyto dvě klíčové složky jsou zde bohužel na velmi průměrné úrovni. Mezi německými komediemi (tohle slovní spojení je pro mě skoro oxymoron) je to ale samozřejmě jednooký král mezi slepými.... 60 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je sice pnej vtipů, který jsem už někde viděl, neoplývá zrovna originálnim námětem, je plnej klišé a ke konci sklouzává k moralizování, ale po delší době jsem se u nějaký komedie taky pro změnu zasmál. Tady se prostě povedlo poskládat hodně věcí, který zaručeně budou fungovat, a zabalit to do takový obyčejný romantický komedie. Ale ten film si na nic nehraje, je to taková nenáročná podívaná a mě to bavilo. A třeba taková návštěva u lidí na podpoře byla geniální. Na to, že je to německej (tureckej/albánskej?) film, tak je to opravdu hodně dobrý. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Jedná se o první film po šesti letech, který v německých kinech dosáhl návštěvnosti více než 5 milionů diváků. Konkrétně se jednalo o 7,2 miliónů diváků a překonal tak v návštěvnosti v německých kinech i film Hobit: Šmakova dračí poušt (2013). (Cheeker)
  • Keď príde sociálna pracovníčka na návštevu, Zeki Müller (Elyas M'Barek) nalieva vaječný likér. Počas rôznych pohľadov kamery je viečko raz uzatvorené a raz len tak položené na fľaši. (domco10)

Reklama

Reklama