Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (908)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sagvan Tofi hledá poklad pod tělocvičnou, aby nakonec zjistil, že jeden má v učitelském sboru a druhý ve třídě delikventů, jejichž mravní zlepšení sjedná rychleji než Sidney Poitier.. Afektovaná komedie ze školního prostředí, která jede podle zavedených osnov a to včetně romantické linie či srdceryvné nápravy jedinců na scestí. Koutek mi cukl třikrát, z toho dvakrát to byl tik, takže na tom, že „Dobrá německá komedie“ je stejný oxymoron jako „mrtvé milenky cit“, nadále trvám. Vím, že srovnávám nesrovnatelné, doba je jiná a blá blá blá, ale postavím-li Cestu do hlubin študákovy duše vedle Panu učiteli s fakjů, vidím elegantní distingovanou dámu vedle vulgární zmalované šlapky.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Občas aj Hitlerové deti niečo dobre natočia. Fakjú pán profesor je niečo ako Škola Ro(c)ku, len trošku v drsnejšom prevedení. Príbehom moc nezaboduje, takže Pán profesor vsádza radšej na hlášky a chlast. Za to pani profesorka (Karoline!) zaujme aj bez hlášiek. V celku sympatická a zábavna komédia, ktorá svižne odsypa a občas pripomenie, prečo nám v škole bolo tak dobre. 85% - 4* ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Krásně nekorektní, a tak si lze jen stýskat, že se na konci konalo urovnávání, zbytečné, trapné a pitomé. JInak hudebně, dialogově, střihově a nápadově óká. Pochvalme (zcela výjimečně) i LS production, který tomuhle filmu dal do vínku velice dobrý český dabing. To snad není možný, že jsem tohle vůbec napsal. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se i za pana Trošku zastyděl, ale na druhou stranu musím uznat, že mu pobyt v cizině a pod pseudonymem Dagtekin (ostatně dost pitomej pseudonym) docela prospívá. Teď ještě ten proklamovaný nekorektní humor a byl by to koneckonců docela hezký film. Ono, s Němci to máte vždycky těžké. Rozdíl mezi dobrou komedií a německou komedií je jako ve vyslovení jemného francouzského papilón a geršáckého šmétérling! Na druhou stranu, nemám nic, co bych vyloženě zkritizoval. Vlastně se mi to docela líbilo a ten Elvis Mubarak v roli fakjučitele byl výbornej. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi nejlepší německá komedie! Elyas M'Barek je ve své roli kriminálníka/učitele vyníkající, opravdu skvělý výkon. Tady vidíme, jak na ty grázly studenty, kteří se nechtějí učit a dělají jenom bordel. No já jsem se u toho filmu nehorázně bavil, od začátku do konce jsem se musel smát. Opravdu nejlepší komedie ze školního prostředí, těším se na pokračování. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Keď príde sociálna pracovníčka na návštevu, Zeki Müller (Elyas M'Barek) nalieva vaječný likér. Počas rôznych pohľadov kamery je viečko raz uzatvorené a raz len tak položené na fľaši. (domco10)
  • Jedná se o první film po šesti letech, který v německých kinech dosáhl návštěvnosti více než 5 milionů diváků. Konkrétně se jednalo o 7,2 miliónů diváků a překonal tak v návštěvnosti v německých kinech i film Hobit: Šmakova dračí poušt (2013). (Cheeker)
  • Když Lisa Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) přijde poprvé vyučovat do 10. B., mají Chantal (Jella Haase) a Zeynep (Gizem Emre) spojené lavice, na dalším záběru jsou ale oddělené, a poté zase spojené. Tato situace se několikrát opakuje. (Ostrovan211)

Reklama

Reklama