Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (241)

campix 

všechny recenze uživatele

A já si bláhově myslel, že by z American Ultra s trochou toho štestíčka mohla být celkem fajn zábava a částečně i nový kult v žánru huličských komedií (to byla hodně přehnaná očekávání). Nic zde nefunguje, film neví čím chce být a prolínání jednotlivých žánrů je slušně řečeno na prd. Výsledný efekt téměř nulový. Eisenbergovi věřím že takhle neherecky hraje, ale prostě Kristen Stewart vypadá jako levná napodobenina Kurta Cobaina s pro ní typickým jednotvárným výrazem. Ztráta času. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi čekala, že se u komedie (parodie? nebo to bylo myšleno vážně?) zasměju víc, ale nějak se to nekonalo. Zase abych nelhala, párkrát jsem se zasmála, ale teď už si upřímně nevzpomenu čemu. Navíc můžu říct, že jsem půlku filmu nechápala o co jde, pobíhali tam agenti CIA (jeden divnější než druhej) a furt mluvili o něčem, co nedávalo smysl. Když jsem teda konečně pochopila o co jde, tak musím konstatovat, že podobný námět by se dal udělat mnohem líp a mohlo by to být mnohem vtipnější. Ale co už. Jesseho a Kristen mám ráda a dívala jsem se hlavně kvůli nim. Nemůžu vyloženě říct, že bych se u toho nudila, ale čekala jsem něco trošku lepšího. 3* ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg už dávno není tím roztomilým Zuckerbegrem, zato Kristen Stewart je pořád stejně divná jako ve Stmívání (pořád neumí zavřít pusu, pořád má divný pohledy a pořád se neumí učesat normálně). Přiznávám, že jsem z týhle komedie (ehm) trochu rozpačitá. Kdyby ústřední duo hráli neznámí herci, bylo by mi to asi milejší. Takhle se bohužel nemůžu od těch dvou odpoutat a srážím tuhle naprosto průměrnou americkou komedii (ehm vyhulenou) do dvouhvězdičkovýho pekla, protože mě nebaví, jak tvůrci všechno vsadili na dvě hvězdná jména a zbytek dovycpali vatou. Ano, nápad s tajným tajným (!) agentem je naprosto supr, ale já se u American Ultra nudila jako už dlouho ne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Laciná varianta na Total Recall. 1) Vidět 32letého Jesseho Eisenberga v hereckém protiúkolu jako aktivního bojovníka ve špionážním thrilleru mi přišlo docela cool. Ovšem realita je někde jinde. 2) Celý film se bere příliš vážně, jak píše komentátor Seti. Po první půlhodině jsem se už nudil. 3) Takže to spočítáme: nepůvodní námět, nejasný žánr, nevhodný casting a celková nuda hodí dohromady jednu hvězdičku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohla to být skvělá parodie na akční žánr a romantické vztahovky současně. Erkově brutální, nekorektní, akční, zábavná i ujetá. Všechno to tu sice je - akce má nápad, vychytávky i švih a současně je zábavná tím jak je ujetá a utahuje si z žánrových klišé, romantika funguje a současně je komická - přiotom tomu všemu něco chybí (nebo naopak přebývá). Jakoby to celé uvízlo v šedé zóně mezi vším tím, čím to chtělo a mohlo být. Na seriózní akčňák je to příliš ujeté, na komedii málo zábavné, a na parodii příliš krotké. Jakoby se režisérka bála udělat ten rozhodující krok jedním nebo druhým směrem. Navíc se její nejistota odráží v nadměrném mnoství zbytečných okecávaček a vysvětlovaček. Zádrhel je i v hlavní dvojici. Příliš mi nesedla. A to mám Kirsten v oblibě. Dokonce natolik, že bych ji opravdu chtěl vidět v nějaké pořádné akční jízdě. Pobavilo, ale ne tak jak mohlo a slibovalo a ne tak, aby si to zasloužilo reprízu. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Děj filmu se odehrává ve fiktivním městečku Liman v Západní Virginii. (noelcoward73)
  • Scenárista Max Landis prozradil, že si název filmu napsal na ruku lihovým fixem na jedné house party, kde jej vymyslel. (Ajjinka)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama