Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (173)

adriane9 

všechny recenze uživatele

Když on ten Luke Bacey je tak děsně hezkej, že já ty tři hvězdy prostě dám! Ale k ději - upřímně uznávám je to částečně fakt klišé ten konec, to prostě nemohli vynechat nebo co? Monaghan a Mardsen mi vůbec nesedli necítila sem mezi nima tu sílu jako u těch mladých takže se tohle fakt špatne hodnotí..půl na půl a nečekejte zázrak možná jen pěknýho mladýho samce :) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

That's fucking gangsta movie. No jako ten konec byl drsný. Ne že jsem nebrečela (to se nenechte zmást hodnocením, já brečím u všeho), ale celé to bylo takové nemastné neslané - zvláště ta první polovina. Takový příběh už tu byl nejmíň stokrát a i v podobném zpracování. Od druhé poloviny byly ale docela dobré záběry, třeba nehoda s Bobbym (to jsem fakt na začátku filmu nečekala). Pak ale přišel konec.... tak strašně přehnaně přehnaný konec. Na jednu stranu fajn, že to neskončilo happyendem a že se fakt rozešla s manželem i vzhledem k situaci, ovšem moment wooohoooo ůůůůůůůůůůů a jeho srdce bude nadále žít v jejím synovi... ehm ehm. No tak nevím.. první polovina na 1*, druhá polovina tak na ty 3* a konec klišovitý odpad. Průměrem? 2,5* nejspíše. Silnější dvě hvězdy řekněme. Jsem prostě silně rozervaná a nevím, jak hodnotit. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic neměl proti sladké filmové romantice, pokud není laciná nebo sterilní. Co s láskou je lehce nadprůměrné romantické drama, které výborně plní účel, pro který bylo stvořeno a nehraje si na vrcholné umění, přestože je obdařeno kvalitní režií, ucházejícím scénářem a sympatickým obsazením. Zahřát u srdce či vymáčknout z oka nějakou tu slzu také dokáže, dokázalo si mě získat, i když občas se to s tím sentimentem trochu přehání – nemám problém tuto romanci ocenit patřičným počtem hvězd, emočně výžívná spokojenost. Liana Liberato kouzelná. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Tento romantický film ma zaujal od prvých minút a aj keď som nevedel čo mám čakať, prijemne ma prekvapil. Je to síce romantika, no páči sa mi, že nie je gýčová. Myslím si, že Čo s Láskou má pomerne slabšie hodnotenie preto, lebo sa vymyká z koncepcie štandardných romantických filmov. Musím vyzdvihnúť plynule prechody zo súčasnosti do minulosti a naopak. Taktiež sa mi veľmi páčili exteriéry, v ktorých sa nakrúcalo. Nechýbal vtip, pointa, dramatické aj romantické scény. Mladí herci aj keď boli relatívne neznámi, zahrali nadštandard. Hlavné mladý Australan Luke Bracey má herecký potenciál a je akýsi pokračovateľ Heatha Ledgera, na ktorého sa mi trochu podobá. Film záverom nejedného diváka prekvapí. Tomuto filmu by som sa nebál dať aj rovných 5 hviezd, no niečo mi k spokojnosti ešte chýbalo. (4,5* 75%) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový je prostě Nicholas Sparks. Buď to berme, nebo se vyhněme zatraceně velkým obloukem. Dědula nejprve vyprázdní pušku do auta gaunerů, aby za pár okamžiků držel v ruce kytici rudých růží a vyprávěl o lásce k zesnulé ženě. Když jde do tuhého, vymyslí Sparks neskutečnou pytlovinu (závěr u železničního přejezdu a vzápětí tu s „šokujícím“ odhalením). Dospělé verze pronášejí zásadní věty o lásce a obětování. To je prostě Sparks. Ona a on. Ona z dobře situované rodiny, chystajíc se na práva. On o vysoké škole neuvažuje, ač by rád, jeho rodina je však postrachem okolí. Fušuje do drog a moc nechápe, proč synáček furt listuje v knihách. On je trochu nesmělý, nicméně nevadí, když jednou otěže převezme ona. Láska jako trám. U jezera, na zahradě, na střeše domu, na věži, v dešti, prostě všude. Jak to s ní dopadne, se dozvíme později. Začneme totiž rozplétat dvě časové linie. Jednu ze studentských let, druhou ze současnosti, kdy se oba dlouhé roky odloučení milenci sejdou u vypořádání závěti právě onoho děduly s kyticí. Postavy zasněně hledí do krajiny, sedí na houpačkách, polehávají v rozkvetlých zahradách, jsou dokonale upravené a zabalené v teplých barvách. Prostě dělají vše, co by rádo dělalo 95% náctiletých, ale nikdy se jim to nepoštěstí. Sparks vše tapetuje neuvěřitelným kýčem, který se nicméně dá snést. Tedy bez závěrečných zhruba pětadvaceti minut, kdy už to nedají ani ty nejuslzenější a nejnaivnější povahy. Prostě celé je to průhledné, jako když Jarda Jágr tvrdí, že reprezentační dres přes hlavu už nikdy nepřetáhne. A my pochopíme, že sledujeme jen dobře obsazenou (dámy Michelle Monaghan a Liana Liberato vypadají dobře, James Marsden mě vždycky bavil a Australan Luke Bracey je kombinací Heathe Ledgera, Paľa Habery a Josepha Gordon-Levitta) a slušně zaplacenou adaptaci pásové červené knihovny. A režírující Michael Hoffman (Báječný den) se nikdy neprodere ani do druhé filmové ligy. Ale abych to upřesnil, zklamaný nejsem, mám, co jsem čekal, jen velká škoda mizerných, předvídatelných a pitomých posledních minut. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Dawsonovy oči se v průběhu let změnily z hnědé na modrou. (pityty)
  • Ve filmu omylem zastřelí Dawson (James Marsden) jeho bratrance. V knize ale zabije místního doktora při autonehodě. Co však zůstává stejné je to, že oběma ženám zabitých můžu, jak ve filmu, tak v knize, posílá Dawson měsíčně peníze. (pityty)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech New Orleans a Covington ve státě Louisiana. (Terva)

Reklama

Reklama