Reklama

Reklama

Nevyhrožuj

  • USA Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paródia na filmy afroamerických režisérov z 90. rokov, ktorí opisovali príbehy farebných a iných menšín žijúcich v štvrtiach amerických veľkomiest, o každodennom násilí a kriminalite. Všetko sa točí okolo gangsterského života v gete, predsudkov voči farebným, prostitúcii, korupcii polície a sexisme. Ashtray (Shawn Wayans) - čo po ang. znamená popolník - žil po svojom narodení u jeho matky. Ale teraz sa z neho musí stať "pravý muž", ktorého z neho dokáže spraviť iba jeho otec. Preto sa nasťahuje do jeho domu. Znovu stretáva svojich starých príbuzných; jeho bratranca Loc Doga (Marlon Wayans), blaznivú starkú, kamarátov Loc Doga a mnoho ďalších obyvateľov štvrte. Jeho život sa mu zmení, až keď spozná mnohodetnú mamičku Dashiki (Tracey Cherelle Jones)... (demonikus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost ale neuvěřitelně zábavná. Wayansové jsou prostě šílenci a tady to dokazují sice je tu už pár vtipů neuvěřitelně špatných ale převyšuje tu spokojenost. Role Bernieho Maca byla parádní(nesnáším hašlerky páč jsou černý). NAvíc musím uznat že dabing je výbornej a to jsem si ze začátku říkal že vůbec nepasuje. Bavil jsem se hodně a je to rozhodně překvapení. O to že jde o parodii jsem se navíc dozvěděl až ted protože jsem neviděl ani jeden film kterej je zparodován. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Nejvíc ze všeho mě už dostal před filmem ten dlouhej americkej název. Jelikož jsem to shlédl v originále, tak jsem si užil skvělých afro-amerických(budem slušní) hlášek na plný pecky. Docela to i pobavilo, ale nic extra to není. Aspoň jsem si tu oblíbil postavu Loc Doga, kterého ztvárnil parádní Marlon Wayans. Nejlepší bylo to jeho balení holky. 65% ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jako vážně.. co byste od tohodle čekali? Já jsem se dočkal přesně toho, co jsem čekal a co film předem naprosto neskrývaně avizuje. Vtipné scénky zaměřené na život afroameričanů, střílející si ze stereotypů na všechny strany, prostě naprostá pitomost, záchodový humor a scénky hraničící s groteskou. Z mého pohledu to ale není chyba filmu, naopak. Don't be a menace je zkrátka film specifického žánru, který kdysi bravurně vytvořili a užívali jedině Američané a když ho jako takový bude divák taky brát, je to celkem pecka. Stejně jako horor už z principu nemůže mít hlubší děj, a posuzován měřítky dejme tomu divadelního dramatu je i ten nejlepší a nejoblíbenější naprostý propadák, je i tenhle film dobrý pouze v rámci svého vlastního žánru a zdejší hodnocení momentálně neodpovídá jeho kvalitám. Má to svoji cílovku, která se každým rokem tenčí, má to hodně slabých míst a vtipů, které s každou další generací půjdou víc a víc do ztracena ale v tenhle moment jsem se u něj ještě pořád celkem dobře pobavil a pokud to byl jeho primární cíl, což samozřejmě byl, tak jde podle mě o dobrý snímek. PS: jen dodám, že sledováno v originále, což může být v tomhle případě hodně podstatný rozdíl mezi hvězdou jednou a čtyřmi 4/5 ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal do čeho jsem se to sakra pustil. Netrvalo ale dlouho a jakmile přišel na scénu Marlon Wayans, tak jsem již nelitoval a už jsem se jen bavil. Právě on jako postava Loc Dog mě bavila bezpochyby nejvíce a tahal pro mě celý film. Nevím, co bych tomu více dodal. Jak už jsem zmínil bavil jsem se hlavně kvůli scénám s Loc Dogem. Upřímně nevím, komu tento filmek doporučit. Nejspíš nějakým fandům gangsterských komedií, ale jinak fakt nevím. Za mě průměrná komedie, která ačkoliv mě bavila, tak bych jí nedoporučil. 5/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Super parodie (nejen) na filmy o negrech, kde je každý druhý slovo mothafucka nebo nigga a nejlepší je hned na začátku vypnout mozek, případně si navíc do krve přidat aditivum v podobě alkoholu (huliči možná i něco jinýho) a jenom se bavit a nehledat v tom žádnej hlubší smysl. Tehle film je prostě jenom o hláškách a jednotlivejch scénkách. Nějakej jednoduchoučkej příběh tam sice je, ale ten slouží jenom jako takový pozadí. Ve filmu se najde občas nějaký to hluchý místo a některý vtípky se taky úplně nepovedly, ale já dávám stejně 4 hvězdičky, protože celkově jsem se u toho skvěle pobavil. Jinak českej dabing tady neni špatnej, ale originál je přecejenom o něco lepší. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Po skončení záverečných titulkov nasleduje ešte jedna scéna. (figis20)

Reklama

Reklama