Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

claudel 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, velmi slabé tři hvězdičky. Minisérie nabitá hereckými hvězdami a přitom působí strašně jalově, zejména druhý díl. Nejslabší stránka je scénář, ani jeden díl vyloženě nechytne, nezaujme, nepřiměje k zamyšlení. Spousta zbytečných postav nebo postav, které nedostaly prostor. Aspoň Bartoška s Voříškovou jsou fajn atypické duo. A nechápu, proč se Josef Klíma musel mihnout v záběru dvakrát, jednou to pochopím, ale dvakrát, to už je trošku trapné,ne? Škoda, myslím, že zajímavých novinářských kauz máme v Česku dost, nechápu, proč dostaly přednost zrovna ty v Reportérce uvedené. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu je příliš brzy na hodnocení, zatím tedy 2 hvězdy za výkon pana Bartošky (kliky zvládá líp než já :-)) a neuvěřitelně slizkého Jiráčka. Doplnění po shlédnutí druhého dílu: děs běs, třetí díl nedám, ubírám hvězdu. Při pohledu protagonistů do kamery je mi úplně trapně. Ne, celé je to omyl. Mrzí mě to o to víc, že pana Klímy si jako novináře vážím a pan Bartoška patří mezi mé oblíbené herce. Škoda. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další rádoby kriminálka, které se České televizi prostě nepovedla. Kromě Jiřího Bartošky, který jako jediný celý seriál táhl, bych na seriálu hledala pozitiva asi velmi dlouho. Opiercingovaná a neuvěřitelně arogantní Tereza Voříšková mi sledování poměrně hodně ztěžovala, protože jsem na ni měla alergii jenom co se objevila na obrazovce. Stále nedokážu pochopit, kde přesně vznikl ten zlom, kdy se z absolutně neschopné reportérky stane profesionálka, za kterou budou všichni bojovat i kdyby je to mělo stát místa ... S každou epizodou šla kvalita úplně do kopru ... Nějak nedokážu pochopit význam komentářů na kameru a vnitřním hlasům, které plynulost ještě více roztříštily. Celkově Reportérku hodnotím jednou hvězdičkou, za Jiřího Bartošku ale přidávám ještě jednu. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Není trochu podezřelé, že taková hezká holka, jako je Tereza Voříšková, je tak často obsazována do role protivné píči? Buďto tyhle role umí bezvadně zahrát, nebo ji tam dávají proto, že nic hrát nemusí, a tím pádem je to na jistotu. Nevím, neznám ji osobně. Ale tady tím už se mi zprotivila na tu mez, že už mě nebaví se na ni ani dívat. To už byl zajímavější ten chameleon. S odstupem času musím ještě dodat, že tenhle seriál je vlastně jen o tom, jak jeden geront s přetrvávajícím tlakem mezi nohama za veřejné prachy a pod pláštíkem veřejnoprávního tématu materializuje svoje sexuální fantazie s využitím šťavnaté prdelky hlavní představitelky, která zažívá v náručích svých vrstevníků jen samá zklamání, aby nakonec nejspíš zakotvila ve zkušené náruči vousatého matadora a znalce novinařiny a dalších přidaných benefitů, no hádejte, koho asi měl představovat Bartoška, když né toho magora Klímu. To je taky, on se tam nechá obsadit do ROLE, která spočívá v tom, že buzeruje nějakou dylinu na recepci, a celá jeho minirole nemá absolutně žádnej jinej přínos pro děj než ten, že si diváci řeknou "mámo hele to je von ten Klíma!". Jako todle néé. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nevím, ale tohle spíše vypadalo jako Klímova hodinářská cesta vlastním snem v personifikaci a heroizaci Bartošky. S lepou dívčinou po boku. Scénáře mi přišly naprosto zmatené - chvíli se něco vyšetřovalo, aby se za chvíli pátralo po něčem jiném, nesouvisejícím, vztahy postav mi přišly podivné, novinářské prostředí viděné poněkud v pokrouceném zrcadle. Vadila mi kamera, barevná stylizace (vykašlete se už na ty filtry, prosím), nepříjemný střih a velmi slabá a neujasněná režie bez koncepce. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Dan Svátek přestal po natáčení seriálu kouřit. Byl překouřený z toho, jak trávil mnoho času v uzavřených prostorech s Jiřím Bartoškou, který si zapálil kdekoli. (rakovnik)
  • V jedné scéně v 1. díle lze zahlédnout jako komparzistu Josefa Klímu, autora scénáře. (Sevcik)
  • Sídlo vydavatelství fiktivního Expresu je v Dobrovského ulici v Praze - Holešovicích. Ve skutečnosti tam sídlí Hospodářské noviny. (hermiona)

Reklama

Reklama