Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od seriálu jsem očekávala mnohem víc. Prostě jsem se těšila na větší prohrabávání novinářské práce. Tohle mi přišlo, že jede jenom po povrchu a nikam nezabředne. Možná, že kdyby seriál měl více dílů, takže by se někam dostal nebo alespoň rozjel. Ještě, že tu jsou velká herecká jména, v čele s Bartoškou, jako starým, životem omláceným, pardálem. Ti spolehlivě vyváží výkony mladých herců. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle seriál příjemné překvapení. Rozhodně není dokonalý, ale pořád mi přijde v rámci české produkce posledních let nadprůměrný. Je fakt, že ho táhne hlavně Bartoška, kterému se většina osazenstva ani neblíží. Tím nechci říct, že ostatní jsou k ničemu, Tereza Viříšková je taky docela dobrá, ale Bartoška vede. Přepisy chatů a podobné věci jsou pak příjemným zpestřením. 70 % ()

Reklama

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná, PŘÍŠERNÁ záležitost. Senilní Klíma intenzivně reje do mládežníků a vůbec mu to přitom nejde. Všichni junioři jsou tu totiž samozřejmě agresivní, sprostý a obecně plochý, přičemž veškerý ty "cool" voiceovery nebo promluvy do kamery berou dech leda tak tim, jak moc jsou zbytečný. Medvecká spolu s Bartoškou na scéně = jediný kvalitní okamžiky pilotu. Druhá epizoda už stojí jenom za starou bartošku a z letargie mě vytrhla akorát šokující gramatická hrubka (aka oslovení "pane zástupče"). Vřele doporučuju komentář od uživatele Honzad007. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, velmi slabé tři hvězdičky. Minisérie nabitá hereckými hvězdami a přitom působí strašně jalově, zejména druhý díl. Nejslabší stránka je scénář, ani jeden díl vyloženě nechytne, nezaujme, nepřiměje k zamyšlení. Spousta zbytečných postav nebo postav, které nedostaly prostor. Aspoň Bartoška s Voříškovou jsou fajn atypické duo. A nechápu, proč se Josef Klíma musel mihnout v záběru dvakrát, jednou to pochopím, ale dvakrát, to už je trošku trapné,ne? Škoda, myslím, že zajímavých novinářských kauz máme v Česku dost, nechápu, proč dostaly přednost zrovna ty v Reportérce uvedené. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj podľa skutočných novinárskych káuz. Vcelku dobré s vynikajúcim Bartoškom. Čo však vadilo bolo to prevedenie. Pozerania sa hercov do kamery a tuhé odovzdávanie repliky, prípadne odreptanie toho, čo si myslia a nikto iný to nepočuje, to dosť kazilo dojem. Seriál mal potenciál stať sa niečím dlhodobejším, mohol odhaľovať zaujímavé prípady z prostredia skutočnej novinárskej investigatívy. Lenže všetko premárnil na nezvládnutej forme. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Svátek pochválil audiovizuálny výstup diela: "Já jsem hrdý, jak ho Jakub Šimůnek nasnímal, a díky dobře připravovanému prostředí pak měli herci prostor předvést co nejlepší výkon. Vizuál a děj zkrátka musí být na úrovni funkčního kompromisu." (Arsenal83)
  • Režisér Dan Svátek přestal po natáčení seriálu kouřit. Byl překouřený z toho, jak trávil mnoho času v uzavřených prostorech s Jiřím Bartoškou, který si zapálil kdekoli. (rakovnik)
  • Dan Svátek o svoje motivácii natočiť tento seriál: "Lákají mě příběhy, které mají reálnou bázi a které vnáší mezi diváky nějaký reálný konflikt. Třeba ve svém debutu Zatracení, což byl snímek o klukovi, co pašoval z Thajska drogy, jsem chtěl ukázat kontrast mezi veřejným míněním, které se pomalu obracelo v jeho prospěch, když tvrdil, že byl jen volavkou a nevěděl, co dělá, a skutečností. Protože ta byla podle mých informací opačná. O něco podobného se snažím často." (Arsenal83)

Reklama

Reklama