Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

666teen 

všechny recenze uživatele

Krotitel hobitů má konečně důstojného nástupce na poli krvavých úletů! Takže sice nemáme maminku co žere vlčáky vcelku, ale máme poměrně nepodařenou masáž srdce. Nemáme kreativní použití sekačky na trávu, ale máme ještě kreativnější použití pro tenké střevo. Srk, srk. Sex mrtvých máme nahrazen sexem s mrtvou a mrtvých dětí a matek není nikdy dost. Sečteno, podtrženo, máme radost Vincente. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Odbržděná zombie parodie, která se ani nesnaží zapírat své amatérské kořeny, ale o to víc boduje neskutečnou nápaditostí a převracením žánrových pravidel. Zábavné splatter efekty jsou samozřejmostí, severský odstup a chlad co do (ne)sympatičnosti kladných postav nutností, a veškeré dojemné rozplývání se si tu dokonale uzurpuje to nejroztomilejší zombie chuďátko, jaké se kdy ve filmu objevilo. Nad jeho postupnou fyzickou destrukcí ukápne slza nejednoho cynika. 7/10 ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si pustil jedničku, abych si připomněl děj. Na Blu Ray verzi parádní podívaná. Napětí, příjemné horské prostředí...Pak jsem pustil dvojku a bohužel, z horroru se stala akční komedie. Přehlídka masek na bitevním poli, přihlouplé trio z USA a jako třešnička na dortu gay z muzea... a ta šukačka na konci - HNUS! Já chtěl vidět horror! Místo toho jsem se modlil, aby tahle nudná komedie skončila. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jak líbezně ten film začne, tak i pokračuje. Dokonalá masáž srdce malého Američana je k zulíbání. Německá armáda si umí poradit za všech situaci, ať již při rekrutování nových členů, nebo když se nedostává hadice. Krize u protivníků nastává, když se začne strachy třást i zombie. Mezi tím velitel místních policistů skvěle vykopává dveře. Není ovšem nad to, když máte luxusní polní nemocnici, pak vůbec nevadí, že je umístěná na okraji hřiště. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Plnokrevná zombie komedie, která je (na rozdíl od jedničky) po celou dobu skutečně zábavná. Wirkola je tak politicky nekorektní, až to postupně začne být předvídatelné, ale naštěstí se mu ty vtipy většinou daří a některé se mnou zůstanou ještě hodně dlouho. Jednoduše nejde o nic víc a o nic míň než o dobře zvládnutou poctu jednomu hororovému sužánru. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)

Reklama

Reklama