Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračovanie. Spočiatku som si hovoril, že pri takomto priamom druhu pokračovania odohrávajúcom sa za bieleho dňa v meste, treba dosť veľa peňazí i talentu. Wirkola mal tentoraz prekvapivo oboje. Trochu si počkáme, kým sa masaker rozbehne, ale potom tvorcovia rozprúdia ozaj solídnu akčnú zábavu. Už jednotka ukázala, že na zombienáckov najlepšie funguje kosák a kladivo, a sovietsky veliteľ je v dvojke fakt hustý sympaťák, aj keď nemá nejako extra veľa priestoru (čo však nevadí). Napokon ani tentoraz nedám štyri, pretože mám pocit, že bez jednotky by pokračovanie (minimálne v prvej polovici) nefungovalo až tak dokonale... Finálna romantika ma ale dala totálne dole.... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad ještě horší než jednička. Příšerné obsazení, krajně stupidní děj, a záplava krve a blitek (v tom filmu každou chvíli nějaká postava zvrací - lidi trpící emetofobií by se měli téhle sračce obloukem vyhnout). Jediné plus, které jsem zde našel, vidím v tom, že je na začátku v rychlosti zrekapitulován děj jedničky, aby se člověk, který ji neviděl nebo ji viděl před dlouhou dobou, rychle zorientoval; vše co následuje poté je ale vrchol demence. Příšerný český název tomu jen nasadil korunu. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Plnokrevná zombie komedie, která je (na rozdíl od jedničky) po celou dobu skutečně zábavná. Wirkola je tak politicky nekorektní, až to postupně začne být předvídatelné, ale naštěstí se mu ty vtipy většinou daří a některé se mnou zůstanou ještě hodně dlouho. Jednoduše nejde o nic víc a o nic míň než o dobře zvládnutou poctu jednomu hororovému sužánru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj je tu volnou a nepříliš soudržnou osou, která propojuje šňůru nápaditých a zručně natočených scének – a těžko bychom od něj měli očekávat něco víc.Kvality Wirkolovy novinky obzvlášť vyniknou v porovnání s rozpačitými béčkovými zombie komediemi jako Zevláci vs. zombíci nebo Doghouse, které většinou stojí na úderném, ale rozpačitě zpracovaném nápadu. Wirkola totiž nesází na rozjívený pubertální humor a většinou ani na hru se společenskými stereotypy, ale velmi poctivě navazuje na rané filmy Petera Jacksona Bad Taste a Braindead.Perfektně se na něj hodí žánrová nálepka splatstick – spojení splatteru, tedy krvavého „útrobního“ hororu, a slapsticku nebo-li klasické grotesky. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Od dob Zombielandu a Doghouse uplynula hezká řádka let a máme tu konečně další nadupanou, skvěle fungující a vtipnou zombie komedii. Pokračování předčí svého předchůdce snad ve všech ohledech. Tohle je naprosto jiná liga a neuvěřitelně jsem si to užíval. Nejlepší byl ten zombík, který byl před přeměnou na vozíku. :D Pokud máte rádi zombíky a chcete se pořádně zasmát, pokračování Dead Snow rozhodně nemůžete vynechat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Reklama

Reklama