Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (220)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Doprdele. Tak ale takáto pičovina...Jediné čo mi chodilo pri sledovaní po rozume bolo "celé zle". Pan nefunguje na žiadnej úrovni. Nefunguje humor, nefunguje chémia medzi hercami, nefunguje napätie, nefungujú akčné scény. Výprava je síce pestrofarebná a nákladná, ale dizajn vyšiel zrejme z nejakej omamnými látkami opantanej hlavy. Nemá ani hlavu ani pätu a film je len bezradná koláž toľkých štýlov, až to klove zrak (western, Mad Max, Avatar, Piráti z Karibiku, Pocahontas - fuj). Herci takmer bez výnimky zle obsadení a zle vedení. Všetci teatrálne prehrávajú, čo bol asi Wrightov úmysel a bohužiaľ úmysel, ktorý vo výsledku vypálil katastrofálne. Najhorší je Jackman, ktorého Blackbeard je úplne regulérny a kurevský prúser - nechutný kostým, účes a Jackman svojím úplne šialeným prehrávaním pochováva čokoľvek čo mohlo na úlohe fungovať. Hedlund skoro rovnako - na Hooka je vhodný asi ako Peter Marcin na Jamesa Bonda, otrasne prehráva, jeho prízvuk bol pokus neviem o čo. Malý chlapec čo hrá Petra a Rooney Mara nijak zvlášť nerušia, ale ani nepomáhajú a Mara typovo tiež do celku nezapadá. Najlepšie teda z celej veci vypáli týpeček čo hrá Smeeho a to už teda vyškrabávame z hrnca silno zaschnuté zvyšky. A tie muzikálové vložky a spievanie "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany na začiatku - wow. Ťažký fet. Netuším čo sa dialo počas príprav a počas produkcie (čo si preboha mysleli pri denných záberoch producenti - mne by sťahovalo prdel a žalúdok), ale tu niečo naozaj, ale naozaj silno nevyšlo. Z môjho pohľadu až fascinujúco nefungujúca a sprasená vec. Neviem či sa Wright snažil o rozprávku v štýle Moulin Rouge, resp. či chcel vzdávať hold Bazovi Luhrmannovi, ale nech chcel čokoľvek, chcel veľmi zle. Jedna z najväčších bizarností čo som v mainstreame videl. Zaslúžený prepadák a je mi ľúto toho množstva prachov a práce, ktoré sa do filmu evidentne investovalo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen kdybych při čtení komentů a obsahů filmu zajel taky na profil tvůrců,zejména režiséra,tak bych se vyhnul podobnejm trapárnám.Snad jen prvních deset minut mělo jakousi úroveň,ale pak to byla nebetyčná chujovina.Nějakej art pro mladší.Loď pluje v bublinách vody.lítá jak stíhačka,Jackman je voblečenej ne jak pirát,ale jak píčus z tranvesty šou,a les i všechno v něm je tak kýčovitý,umělý,až se mi z toho ježily chlupy.Točit filmy podobnym stylem je asi nějaká nemoc,nebo postižení.20%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co bych kecal - chtěl jsem jen a pouze vidět, jak v tomhle filmu vypadá Rooney Mara, takže jsem ho jen a pouze proklikal po "jejích" scénách. A možná se teď tedy nějaký šťoural zeptá: "A můžeš hodnotit film, kterým ses jen proklikával kvůli jedné babě jako tupé hovado?" A já odpovídám: Ano, můžu, úplně hravě. Otázka ovšem zní, jestli film pro děti hodnotit jako dospělý, nebo dětskýma očima. No... Vizuál je samozřejmě bombastický a impozantní a jako ca desetiletý bych z něho byl jistě u vytržení. Ale zároveň si vzpomínám i na to, že už jako dítě jsem (možná paradoxně) nesnášel filmy o dětských hrdinech, zvlášť když se tvářili jako uvědomělí pionýrští šprti a mluvili nesnesitelně afektovaně. A taky jsem nesnášel, když se v dobrodružném filmu řešila nějaká love story, protože pak šel celý příběh okamžitě do hajzlu. Takže i když se mi Rooney Mara moc líbila, hážu tuhle shitpohádku bez lítosti do koše a vzápětí ještě vysypávám koš, abych se toho "špílbergovského" svinstva zbavil úplně a definitivně. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Hned jak se hlavní hrdina dostal do Země Nezemě, napadlo mě srovnání s prvními Letopisy Narnie (2005), Alenkou v Říši divů (2010) nebo s Mocným vládcem Oz (2013). Opět "epická" fantasy plná barevných drahých efektů (že se v jejich záplavě člověk ztrácí), s pěknou hudbou (od Powella jsem ani nic jiného nečekala), kterou jsem si ale v záplavě výbuchů a zbytečného blábolení neužila, a ani příběh není příliš zajímavý - hlavní hrdina se dostane do bájné říše, je vyvolený, jeho návrat byl předurčen, s podivnými přáteli má svrhnout tyrana...). Nebylo těžké uhodnout, jaký zvrat přijde a jak to skončí, a ani nepřišlo nějaké překvapení, nic navíc. A taky je ten film hrozně krátký, jako by to všichni chtěli mít rychle za sebou. Nejlepší věcí na filmu bylo obsazení, bohužel trestuhodně nevyužité. 5/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tento Pan bol viac akčný ako kúzelný, ale mne sa to páčilo. Pri tých zborových spevoch a pri lietaní Petra, a la Superman, som síce zatvárala oči, ale napríklad taký začiatok bol úžasný a aj všetky postavy mi boli sympatické (dokonca aj slečna Rooney). Ja som si film užila, mala som naň náladu, a to fantasy nie je mojou doménou. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)

Reklama

Reklama