Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

http://movies.amctv.com/movie-guide/the-100-most-controversial-movies-of-all-time/

 

Tady máš seznam:) Problém je v tom, že většina těch filmů, je v podstatě něškodná. Jejich kontroverznost pramení z demence společnosti, která má svý předsudky. Pokud může nějaká kráva v parlamentu kritizovat Stropnickýho kvůli roli v seriálu, jak se asi podobná trubka zhroutí u Srbskýho filmu? Pokud máš od toho náležitej odstup, není kontroverzní téměř nic.

na příspěvěk reagoval Lacike, Yoshitsune, Martin741

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak všechno je subjektivní:) A nezachrápal jsi u EX3 taky v prostřední pasáži? Třeba ti utekla ta konder šou a proto jsi dal pět hvězdiček:)) Já tvůj systém hodnocení asi nikdy nepochopím. Ty ho sice vysvětlíš, ale v zápětí to svým hodnocením popřeš:)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ale to není úplně pravda třeba Finchera a jeho tvorbu mám rád odjakživa. Stejně jako nemám nic proti Cronenbergovi. Já to řeknu jinak jsem tak trochu uchylák a mám rád zvrácený a kontroverzní filmy asi i proto mám v topce např Srpski film.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, vegetol.mp

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Kurva kolikrát to mám vysvětlovat. Mercenaries je extrémní trash kterej je stupidní ano to základní jsem pochopil i bez titulků ta Anglina je dost easy a z toho jsem pochopil, že to je hrozná taky 100x omletá býkárna, ale já se bavil tou stupiditou tím jak je ten film špatnej až je dobrej podobně jako u Deadliest prey prostě se radši podívám na takovejhle úlet než na takovou průměrnou kravinu jako třeba Equalizer, tam zase nepochopím jak může dát někdo 5* Equalizer je snad ještě blbejší a nudnejší než John wick kterej má aspoň rozumnou stopáž a přehlednou akci. Equalizer nemá ani to. akční scény úplně wtf půlka z nich ve tmě, že není nic vidět a ještě k tomu je to tragicky sestříhaný Navíc mě ten film děsně nudil v prostřední pasáži jsem tak na 15 minut zachrápal jak mě to nebavilo. U wicka jsem se aspoň nenudil budíž mu to přičteno k dobru.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, ywo666

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ale prdlajs třeba Zmizelá nebo Mapy ke hvězdám na mě určitě nepůsobili jako artový filmy i když myšlenka v nich byla a to kurevská, ale jinak pořád platí, že výraz artový film používám spíš jako urážku :-) Chlapi neblbněte :-)))

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Jenže to je píčovina:) Nic novýho nenajdeš. Maximálně se můžeš spokojit s dobře odvedeným 100 x viděným. Proto se taky divím. Když vidím, kolik megapíčovinám jsi dal vysoký hodnocení a filmům u filmů jako Equalizér nebo John Wick reptáš... Člověk co dá Mercenaries 5 hvězdiček poté, co je viděl bez titulků, by slovo ohraný nebo rutinní vůbec neměl používat:))

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Oprava v 31 :-) Když já mám pocit, že z těch zásadních filmů už jsem viděl úplně všechno začínám bejt znuděnej hledám ve filmech něco svěžího něco co jsem prostě neviděl 50x někde jinde.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Právě, že to střídám. Náhodou poslední cca rok jsem začal koukat na filmy a žánry o který bych před 5 lety ani nezavadil a sám jsem překvapenej jaký hodnocení jim dávám. Takže jsou dvě možnosti buďto se začínám přeškolovat nebo začínám senilnět :-)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ale hovno zrovna dneska jsem je dal. Moje jubilejní desátá pětihvězda v tomhle roce a asi největší překvapení. Už jsem nečekal, že se letos ještě dostanu k tomuhle hodnocení. Já už mám pro tenhle rok víceméně vybráno. Interstellar tuším, že nebude zrovna film pro mě a poklady jako Hobbit nebo Hunger games jdou úplně mimo mě.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak jsem si projel tvou topku a 7 z 10 jsou primitivní akčňáky:) Jinak občas přeci není důležitý, jestli informace kterou dostáváš je srozumitelná, ale jestli obsahuje nějakou emoci. Lost Highway nebo Mullholland Drive taky nejsou extra srozumitelný, ale fungujou. A možná kdybys nečuměl na tolik akčních filmů mizerný kvality a trochu to to střídal, nebude se ti jeden žánr zajídat:) A takový malý rejpnutí:

 

"Nicméně platí, že mám rád srozumitelný filmy"

 

Píše někdo, kdo u dobrý poloviny filmů co viděl, vnímal jenom obraz. Sorry, ale neodolal jsem:))

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

ywo666

Tak mě třeba baví jak to každej srovnává z Gibsonovou Odplatou, přitom ta je někde úplně jinde. Ať už tím jak funguje i ten naprosto základní příběh nebo jak fungují postavy nemá cenu psát, že Gibson je někde úplně jinde než Reeves atd, ale to bylo jenom porovnání. Jak si zmínil 3 dny na zabití, tak to mě bavilo tisíckrát víc než John Wick To bylo od začátku nadsazený a přehnaný záměrně a fungovalo to Costner byl super vtípky byli super záporáci byli parádní(John wick může v tomhle ohledu jenom závidět) A hlavně John Wick jako by nevěděl co chce jestli brát se vážně nebo bejt nadsazenej ve finále není ani jedno a ty hlášky mi prostě přišli nucený a ne, že vyplynuli ze situace. Záporáci tak bídní až jsem se hanbil a celá ta aura kolem hlavního hrdiny strašně umělá a nepřesvědčivá. Ne stojím si za tím John Wick má dobře natočenou akci a tím to hasne a nepřesvědčíte mě kdyby jste mě zabili :-)

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Ale mám svý oblíbený složitější režiséry ne, že ne :-) Nikdy jsem neřekl, že mi vadí filmy z myšlenkou. Jenom mě ta myšlenka musí zaujmout. Prd o mě každej ví :-) Já vím, že jsem tu zaškatulkovanej jako fanoušek primitivních akčňáků, ale zkus si jenom projet mojí topku oblíbených filmů a na první pohled ti musí bejt jasný, že to není tak úplně pravda. Nicméně platí, že mám rád srozumitelný filmy takže zase nehrozí, že by se ze mě stal fanoušek Only god forgives atd. Prostě potřebuju porozumět tomu co mi ten film chce říct, ale koukám skoro na všechny žánry, takže tím škatulkováním svojí osoby tady se docela bavím :-)

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Co fetuješ, Wáco?:)) Jinak si tě fakt nedokážu představit jako diváka "složitějších" filmů. Když projedu tvý hodnocení, většinou filmům, který se snaží bejt  náročnější, dáváš nízký hodnocení.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Yoshitsune

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Slovo do pranice : mzss1 má recht John Wick je prostě průměrnej akčňák. Tohle už tu bylo 100x a líp. Co se Expendables týče, tam sem trochu nekritickej, pro mě má ta série auru nedotknutelnosti a tak to co jinýmu akčňáku vytýkám to Exp odpustím. Jinak přemýšlel jsem a možná mají pravdu Lacike a Ywo ano jsem přežranej už mě moc nebaví koukat se stokrát dokola na to samý převařený co už jsem stokrát viděl. Začínám ve filmech hledat něco new zaměřuju se na nový žánry. Objevuju nový originální pecky. To vůbec neznamená, že se ze mě stává hloubavej artovej divák, ale minimálně něco je asi špatně začínám se shodovat z Bluntmanem :-D Ale třeba dneska jsem byl na filmu Mapy ke hvězdám a totální pecka famózní uchýlnej psycho vejplach prostě něco novýho kreativního. Pořád mám rád oldschol akci, ale co se nějaký nápaditosti týče, tak začínám mít pocit, že akční žánr už toho nemá moc co nabídnout. Toť můj názor a nekamenujte mě za mě hned.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, ywo666, vegetol.mp

romaker

romaker (hodnocení, recenze)

 Čo majú filmy  Equalizer a John Wick   spoločné   ? Ruských záporákov.

na příspěvěk reagoval mzss1

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

ywo666

To nemůžeš srovnávat s 3days to kill - to byl žánrový mix, který se jednak povedl, na nic si nehrál a Costner si to všechno strkal do kapsy, navíc mi to i dost sedlo. Takže to je uplně jiná věc. Při tomtuo hitu John Wick mi vadilo víc věcí,. Prostě mě to nebavilo moc, děsný záporáci a já nevím, nechci opisovat komentář. Nesedlo mi to moc..

Související novinky

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

Reklama

Reklama