Reklama

Reklama

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

(pořad)
Publicistický
Česko, 2013, 20 min

Účinkují:

Miloš Zeman

Obsahy(1)

Prezident Miloš Zeman mění 65 let starou tradici novoročních projevů a své poselství národu činí dle prvorepublikové zvyklosti o Vánocích. (PetrPan)

Recenze (104)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jestli má novoroční, zde tedy vánoční projev předního českého herce/komika co dělat na filmové databázi je otázka vskutku kruciální. Podobně jako otázka, jak moc by se mezi českými korunovačními klenoty vyjímala šavle onoho komika/tragéda. Jednu hvězdu za poselství národu – že přestat kouřit není snadné, dokonce ani s cukrovkou na krku. A kdyby pan prezident (že nechám srdečně pozdravovat všechny, kdo ho volili) totéž přiznal o svém sklonu k virózám, dal bych i hvězdy dvě. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kde to jsme, abychom tu hodnotili Miloškův projev. Na začátek musím prozradit, koho jsem volil a proč. Prvního kola jsem se nezúčastnil, neboť jsem necítil potřebu dát svůj hlas nikomu z kandidátů. V druhém kole už byla účast u voleb nutností. Každý občan byl zatlačen do kouta a musel stát před nelehkou volbou zda zvolit zlo nebo ještě větší zlo. Takže lísteček s Miloškovým jménem spadnul do urny i mně. Miloš má obrovské kouzlo, že dokáže všechny ve svém okolí naprosto nádherně urážet, jelikož čte správné knihy, přičemž to co vypouští z úst zabaluje tak hezky, že to ani jako velmi tvrdé urážky nezní. Takhle se stal prezidentem. Ve vánočním poselství není jaksi urážet koho, takže věřím, že se shodneme, že Miloškova řeč byla mdlá a ani trošku vtipná. Veškeré bilancování mi přišlo strašně nezajímavé až uspávací. Raději bych uvítal nějaký citátek, ba dokonce básničku. Je zřejmé, že nepochválí-li se člověk sám, tak to za něj nikdo neudělá. Ale pochválit se veřejně vánočním ,,poselstvím" to už vážně páchne silnou arogancí, což je jinak v politice nádherná vlastnost. Většina odpadů je tu kvůli zaujatým hodnotitelům, kteří Miloška od srdce nenávidí a nejraději by ho viděli zpopelněného, což nepřestane-li kouřit, tak i jistě brzy uvidí. Jsem si ale jistý, že takovou radost jim pan Zeman nehodlá jen tak dopřát. Můj odpad je čistě neosobní a hodnotím, tak jak se na filmové databázi sluší. Na celém projevu se mi nelíbilo vůbec nic. Když si ale zkusím představit, že by vše dopadlo tenkrát v lednu trošku jinak a komolil by nám tu češtinu na Nový rok kníže Kája, který má teď zřejmě jiné starosti, co jsem tak zahlédl letmo v televizi. Na smrtelné posteli se rozhodl si trošku užít s osobou, která by věkem mohla být jeho pravnučkou. Nic proti tomu nemám. Kníže je také jenom člověk a jeho prapředci jistě nebyli jiní. Tím chci pouze říct, že projev mohl být nesrovnatelně horší. Pak ale nemám tušení, jak bych musel hodnotit. ()

Reklama

only_serials

všechny recenze uživatele

"Hele takhle. Já mam vážně rád to různý recesistický trolení všemožnejch anket a hlasovacích soutěží. Je prostě skvělý, když se soutěž zvrhne jak organizátoři vůbec nepočítali a navíc to ještě upozorní na nějakej problém nebo to má skrytý morální poučení. Miluju, když Miss Roma vyhraje obtloustlá cikánka, Slavíka Řezník a tak. Ale s tou prezidentskou volbou sme to asi přehnali, se mi teď zpětně zdá..." ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Tak to je pecka - s jednou hvězdou za to, že se něco takovýho vůbec dostalo na csfd:). Jinak bych řek, že vizuální efekty docela zklamaly a to i přesto, že některý triky byly docela dobrý. Kamera celkem mdlá a scénář moc předvídatelný. Co se týče herců, pravděpodobně měli před filmem trochu trému a tak je v maskérně předopovali nejen pudrem, ale i morfinem. .. ale vážně, i přestože jsem byl Milošův fanda, v tomhle případě sdílím stejnej názor, jako všichni ... na druhou stranu, člověk se opravdu musí umět pochválit, když to za něj nikdo jinej neudělá:) ()

frbulka

všechny recenze uživatele

Já...já...jenom já. Takto to na mě zapůsobilo, ale je pravda, že jsem byla zrovna u vaření. Jen jsem slyšela něco o tom, že se Zeman hlásí k odkazu Masaryka a Beneše, pak že projevy byly do roku 1948 uskutečňovány o Vánocích a pak už jen samou sebechválu. Pak mi ještě zasvitla jiskřička naděje, že uslyším něco o lásce a lidskosti, ale bohužel, nic z toho se nekonalo. Co jsme chtěli, to máme. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama