Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (148)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Čože? Bruce Lee, Ip Man a Yuri Boyka v jednom filme? "What Is This, a Crossover Episode?" Pokračovanie podobné tomu predchádzajúcemu, možno málinko lepšie. Stále je to o bojoch a bojoch a bojoch a samozrejme tam je prepašovaná aj téma rasizmu a aké ťažké to mali čínania aj 20 rokov po vojne. Inak to ubiehalo rýchlo a bolo to vysoko pozerateľné ako tomu bolo aj pri predchádzajúcich dieloch. 7/10. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mohl bych teď začít brblat, hledat drobné mouchy, až tragické záporáky, ale to dnes nemám absolutně v úmyslu. Yen je totiž tak charismatický sympaťák, že tohle všechno zvládne levou zadní. Nasadí svůj okouzlující úsměv a když to nefunguje, přejde v souboj jeden na jednoho, který i v tomhle čtvrtém pokračování funguje skoro stoprocentně a jako třešnička na dortu je pak jeho naklepáváná, která mění jeho troufalé protivníky v zoufalé statisty. Je to naprosto důstojné zakončení téhle série, které sice na nejlepší, první díl nemá, ale zbylé dva strčí hravě do kapsy. Díky moc, Donnie, hlavně kvůli Tobě to stálo rozhodně za to. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Předešlé díly jsem myslím neviděl, hodnocení mám pouze u dvojky (4*) a už si jí vůbec nevybavuji. Každopádně s Ip Man 4, jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem denně čuměl na Karate Tiger 1. Parádní souboje, dobrý příběh a jako třešnička Adkins, který tu byl k nezastavení (přál jsem mu pořádnou nakládačku, hehe). Šupa film. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl jedničku a další 2 díly šly mimo mě, ze zvědavosti jsem si zapl Yip Mana 4 a určitě to není špatné, i když to pár much má. Donnie Yen je prostě skvělý, ať už ztvárněním jeho postavy, tak bojem, kdy všechny jeho scény jsou tak "clean" a místy až dechberoucí, kdy jsem měl husí kůži. Plusem je celkem rychlý vývoj děje, kdy na 105 minutách je hned několik skvělých fightů, ale i přesto se nemůžu zbavit pocitu, že někdy to působilo tak strašně strojeně a ono jak tam číňani v kápích lítají vzduchem není asi úplně můj šálek, mám raději ty špinavé, drsnější kung-fu akce jako například Raid. Tohle je asi ale obecně problém všech kungfu filmů, čemuž se v tomhle žánru nedá úplně vyhnout. Adkins v jeho typické badass roli záporáka ohebnějšího než gumová tužka tomu taky sedl, i když už mi přijde, že jeho postavy jsou pořád to stejné dokola a dle mého má na větší role. Ve výsledku je to ale pořád hodně svižná a cool podívaná, má to svoje kouzlo, rasistický podtext a celkově myšlenka kung fu vs karate se mi dost líbila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tady něco strašně moc smrdí. Třetí díl jsem bral jako krásnou a důstojnou rozlučku Donnieho Yena za touhle sérií, jenže přišla Americko Čínská krize a všechno je jinak. Musel být povolán Ip Man, aby byl svědkem toho, jak je Číňanům v Americe ubližováno a samozřejmě aby jim na za to nakopal zadek. Bylo mě smutno za Scotta Adkinse, jehož kariéra upadá a tak se nechal Číňanama zaplatit, aby jim posloužil pro tyto propagační účely. Abyste mě špatně nepochopili. Série Ip Man se o politiku vždy tak trošku opírala. Britové v Hongkongu také nejsou vykreslování v kdovíjakých barvách, o Japoncích nemluvě. Ale je spíše jasné z jakých pohnutek tento 4. díl vzniknul. A s tím mám veliký problém. Souboje jsou pořád poměrně kvalitní, přestože na takovou bitku proti 10 Japoncům nemají ani náhodou. Zbytek filmu bych nejraději vyhodil do koše a zapomněl že vůbec někdy vznikl. 50% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama