Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 3
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (633)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// S01: "Můžete našlapovat opatrně jak chcete, ten led se pod vámi dřív nebo později stejnak prolomí." Lester Nygaard (if he could) S02: Příliš do sebe zahleděný wannabe-art, bez pořádné katarze, smyslnuplného charakterového vývoje, pamatování hodných scén nebo pořádné, originální atmosféry. Všechno je vypůjčené odjinud, neustále se odkazuje, ohlíží nazpátek, ohlíží do budoucnosti a jen málokdy to vlastně vůbec dává smysl. Failing letošních seriálů pokračuje, nové řady ze zaběhlých sérií s vyjímkou Pozůstalých prostě ne a ne zaujmout to správné tempo. Bída. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výtečná první série. Právě jsem dokoukal finální epizodu a musím upřímně prohlásit, že jsem opravdu hodně na váškách v tom, jestli se mi více líbilo Fargo, nebo True Detective. Vím, že jsou to trošku rozdílné žánry, nicméně asi se mi více líbilo Fargo. Bylo zde více přímé akce, kterou jsem si jako divák mohl vychutnat a bylo zde více momentů, které mě okamžikově překvapily. Úžasná atmosféra a úžasné sherifské prostředí chladu a zimy tomu dodaly naprostou unikátnost. Billy Bob naprosto famózní, stejně jako Colin, Odenkirk, Allison a Freeman. Skvělý, promyšlený a nadupaný seriál podle skutečnosti, u kterého už se stejně jako u TD nemohu dočkat 2. Série. 100% ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Videl som prvé dva diely a nie som ďaleko od plného hodnotenia. Freeman sa mi pozdával už v Sherlockovi, ale tu už ho začínam vnímať ako ozaj veľmi dobrého herca. Slečna policajtka je sympatická, ale postava Boba Thorntona je priam geniálna. A tiež ma potešila prítomnosť právnika Saula. Takže zatiaľ sú to 4* a teším sa na ďalšie časti. // Po prvej sérii zostávam na štyroch hviezdach. Celkovo to hodnotím ako veľmi dobré, najlepšia dvojica bola jednoznačne Freeman a Thornton ale tiež sa mi veľmi páčila Allison Tolman. Len škoda, že to, ako Malvo vystrieľal mafiu vo Fargu pod nosom dvojice agentov ukázali tak ako ukázali. // Začal som sledovať druhú sériu, po štvrtej časti som povedal, že ak to pôjde takto ďalej, tak práve kvôli druhej sérii zdvihnem hodnotenie na plný počet tak ako som to urobil aj v prípade True Detective. No a teraz, počas sledovania piatej časti som jednoducho musel stlačiť medzerník a dvihnúť to hodnotenie,,, ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Billy Bob se vrací !! ;) A ve velkém stylu.. A spolu s ním i zřejmě nejkultovnější snímek hvězdných bratrů Joela a Ethana Coenových.. Není to seguel, ale spíš seriálový remake.. Po pilotu myslím, že právě Fargo více než jiné metatelevizní - Stále více se mi tohle zdá jako dost příznačné definování podobných záležitostí, které zkrátka svým přesahem jednoznačně zvládají ohrožovat co do kvalit i obsazení tvorbu filmovou.. - projekty bude vyžadovat projekci celé první série, aby bylo vůbec možné provést vůbec nějaký bližší rozbor, což by už samo o sobě vlastně mohlo platit za dobré vysvědčení jeho autorům, nicméně tak snadné to tentokrát nebude.. On totiž tenhle nový, mimochodem skvěle obsazený, seriálek plný odkazů bratrocoenovské tvorby nejspíš plně uspokojí spíš fanoušky celé jejich filmografie, než příznivce právě Farga filmového coby předobrazu téhle sérii, protože toho - Alespoň po dvou epizodách to tak vypadá.. - zatím nejspíš bude docela odvážně ozvlášťňovat právě tím spojením dvojí různé poetiky tolik typické právě pro celkovou tvorbu obou bratří, kteří se sice na projektu přímo autorsky nepodílejí, dohlížejí na něj ovšem z pozice výkonných producentů.. Zatím ovšem přiznávám, že jsem nadšený jako již dlouho ne.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Seriál Fargo mě uchvátil svou komplexní propracovaností a úžasným scénářem. Dokázal inteligentně a s lehkostí, stejně jako s jakousi minimalistickou gradací spojit všechny ty bizarní, absurdní a kruté události do jednoho příběhu, jehož každý další díl mě přiváděl v němý úžas, jak je to všechno neuvěřitelně propojené a jak do sebe všechny ty dílky skládačky zapadají. Mělo to logiku, a nebylo z toho vůbec cítit, že je to dělané "na sílu", že je příběh zamotaný, nebo že by nedával smysl. Martin Freeman is the King! Ten chlap je zatracený génius a jeho výkon v roli Lestera Nygaarda by si zasloužil všechny možné nominace. Jeho přerod z ušlápnutého, spořádaného občana, který si nechá srát na hlavu na tvrdého a manipulativního grázlíka, je fenomenální. Dokonalá hudba Jeffa Russo, výborná atmosféra mrazivé krajiny. A jelikož jsem Farga zhlédla na AMC, můžu říct, že tento seriál má jeden z nejhorších dabingů, jaké si kdy kdo vůbec dovolil pustit ven na světlo. A že si to někdo dovolil udělat tak geniálnímu seriálu, jakým tento bezpochyby je. Drzost, troufalost a bezostyšná trestuhodnost. Za něco takového by se vážně mělo zavírat:) Alespoň, že nejlíp z toho vyšel Martin Freeman, on je asi jediná postava, jemuž jeho dabér zůstal po celý seriál a nemluvil přitom deset dalších postav. Když jsem potom zhlédla Fargo od bratří Cohenů, oproti tomuto seriálu mi to připadalo jako hodně špatný průměr. "Jestli si někdo dokáže vystřelit mozek nenabitou puškou, pak ty.", "Jsi v hajzlu, něco jsi udělal a poneseš následky, já jsem následek." ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (29)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Epizoda je plná odkazů na Čaroděje ze země Oz (1939). Odehrává se v Kansasu, odkud pochází hlavní hrdinka zmíněného filmu Dorotka (Judy Garland). Objevuje se v ní i tornádo, které Dorotku odnese do země Oz, a jednu z postav tu doprovází malý pes, stejně jako doprovázel Dorotku ve filmu. (awful)
  • Rodina majitele pohřební služby má příjmení českého původu – Smutny. (awful)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama