Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 1

VOD (1)

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nudný, neoriginální a v podstatě zbytečný film, který příliš nefunguje ani v rámci svého žánru - napínavý, nebo nedejbože strašidelný není ani trochu, a už krátce po jeho zhlédnutí v podstatě nevím, o co tam šlo, a je mi to jedno, protože mě to nebavilo, postavy mi byly ukradené, a celé to bylo zabito přišerným českým televizním dabingem. Při sledování si mimochodem nešlo nepovzdychnout nad tím, jak Nicolas Cage zestárnul a v jak špatných filmech dnes hraje - tak jako u mnoha jeho vrstevníků jsme zřejmě i zde svědky pádu jedné herecké legendy na dno. Vyhrabe se z něj ještě někdy? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Brána temnoty“ je jedním z těch filmů, které nemusí nadchnout, ale také neurazí. Já jsem rád, že Nicolas Cage hraje sem tam i v něčem, co v sobě má potenciál. A myslím, že tenhle film ho měl, jen ho nevyužil naplno a hrálo se spíše na to, že tvůrci znají publikum a nic moc navíc mu dát nechtějí. Možná ani neumí. Jistota je jistota a já jsem s touhle jistotou celkem spokojený. Nezklamala. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage už je dneska pojem ale i stav mysli On, jak kdyby se zasekl v čase, a pořád se snaží jet to svoje mystično, které když není přehnaně extravagantní, tak je vlastně docela zábavné. Brána temnoty je třeba přesně v tom duchu. Ani bych vlastně neřekl, že jsem viděl béčko. Mně se to líbilo. Ze začátku to působí jako psychologické drama, vzápětí se to překlopí do hororu a nakonec do námětu přispěje nějaká ta keltská mytologie a máte pocit, jak kdybyste se ocitli ve volném pokračování Lovců pokladů. Takové filmy mám rád, evokuje mi to devadesátky včetně toho závěru a musím říct, že nemám důvod se k podobným filmům nevrátit. Takže Nicolasi, tady si u mě zabodoval. Dobrej oldschool mysteriozní thriller. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když se na Halloween nebojí děti, ale rodiče. Já mám Nicolase rád. Jsem jeho fanoušek. A tak jsem rád, že na něj narážím i v horrorech, jichž jsem taky fanoušek. Pro něj to sice znamená kvalitativní i finanční sestup, ale ne vždy je to úplná tragédie. Jako třeba tohle. Ano, je to neoriginální, má to levné digitální triky, snaží se to občas být horrorové až moc a každým okamžikem, nevyhne se to zbytečným lekačkám a novela, podle které to je natočené bude jistě působivější. Ale není to úplně špatné, občas to přichází se zajímavými věcmi a postupy, dokáže to i zaujmout a vyděsit (scéna s koloběžkou je působivá) a Cage je... prostě fajn. když ho máte rádi. A já mám. 2,5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jednoduchý a tak je miestami poznať aj menšie preťahovanie deja. To je však vec scenára, kde by tie udalosti predsa len mohli byť ďaleko viac rozprestreté s ďaleko väčšími zvratmi. A tak sa vývoj deje uberá veľmi pozvoľna. Záverečný súboj je veľmi uponáhľaný a úplne zbytočný. Ani na originálnosť sa tu nehrá, takže je dej veľmi predvídateľný. Temná atmosféra s príznačným hororovým kabátom postupne naberá na intenzite až do grandiózneho finále, ktoré však ale predsa len mohol byť o trošku dlhšie. Podľa mňa je toto mysteriózny thriller, občas sa človek zľakne, ale napätie a snaha vtiahnuť diváka do deja je cítiť celý film. Z priemerného béčka je dobre zvládnutý film vo všetkých ohľadoch. Príjemné mrazenie v tele som mal skoro celý film. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama