Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 3

VOD (1)

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (243)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem měl chuť na něco rychlého, jednoduchého a trochu strašidelného. Dostal jsem, co jsem chtěl. Šestákovou horovou limonádu pro děti z první třídy. Nicolas zase koulí očima, až jsem měl místy strach, že si je definitivně vykoulí ven. Do toho hrozně děsivě až hystericky křičí a vůbec mu to zase nežeru. Po kolikáté už? Bububarák se tentokrát nekonal, v rámci žánru jsme překvapivě běhali sem tam, po celém Ňujorku. Jinak všechna další klasická bubu klišé se konala. Vůbec jsem nepochopil některé scénaristické jinotaje, jako třeba smrt Hannah - nadřízené Nikolase, proč bylo médium spáleno zevnitř? Ehm, asi to chtělo být jen děsně děsivé, ale nijak s myšlenkou neoperovalo. Finále = smích. Jako jednohubka dobrý, ale v rámci žánru spíše podprůměr. Chjo. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skôr detektivka ako horor. Cageovi zmizne syn a on sa ho cely film snazi vypatrat. A postupne zisti, ze to bol nasraty duch ktoreho treba vyplatit. A ten duch parkrat behom filmu na chvilu necakane blikne, aby ste sa zlakli. No, ja som sa teda nezlakol. Ako horor to vôbec nefunguje. Ako detektivka sa to da zniest, ale aj tak je to celkom nuda. Asi najlepsie funguje ta dramaticka linka kedy su Cage so zenou zufali zo straty syna. Cage tentokrat podava v pohode vykon a znova dokazuje, ze este je stale pouzitelny aj v kvalitnych filmoch. Len nejak ma v poslednych rokoch smolu a nedari sa mu na ne natrafit. Tymto filmom sa snad konecne trochu odrazil od dna, ale stale sa este nedostal nad hladinu priemeru. 4/10. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Duchárinka o jednej nasranej pomstychtivej mátohe zo záhrobia, ktorá si zmyslela, že každý Halloween bude unášať deti, a keďže to schytal aj fagan odvážneho Nicolasa, ocinko sa musí dopátrať pravdy a urobiť všetko preto, aby ho zachránil. Prekvapivo podarená záležitosť, na ktorú sa veľmi príjemne pozerá. Ku kamere, hudbe a hercom nemám žiadne námietky. Pokiaľ dôjde k ľakačke, tak je väčšinou funkčná a príšerka vyzerá taktiež k svetu. Scenár mierne infantilný (žiadne veľké prekvapenia sa čakať nedajú a vsádza sa na istotu). Ináč spokojnosť, konečne to v hororovom žánri aspoň trochu ožíva. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Odepsaný Nicolas Cage se v poslední době objevuje ve velkých srajdách. Očekávání žádné a jelikož je Pay the Ghost horor, tak si získal mou pozornost jen kvůli tomu. Duchařina, která nenabídne nic extra, ale přesto jsem na závěr hodně spokojený. Vše působí lacině, nenajdu dech beroucí scénu, ale i přesto tempo je dobré a děj zajímavý. Nenudil jsem se a to je základ, přes lehký hororový průměr se Cage tentokrát přehoupne .. 6/10 = 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická duchařina o dávné kletbě a mizejících dětech, ve které si po stovkách let jeden tatík řekne "Dost!" a rozhodne se vyrvat svého potomka ze spárů pomstychtivého strašidla. Nic objevného, ale přesto se jedná o poctivé řemeslo se slušnou atmosférou, napětím a solidní mrchou. Na nervy mi v tomto případě nelezl ani Cage, který se sice s mimikou opět příliš nepáral, ale nepůsobil tak protivně, jak má ve zvyku. Edel znovu nezklamal. 75% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama