Reklama

Reklama

Film vypráví o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce ve sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že výborný a lákavý nápad tomuto snímku rozhodne nechýba. Kto by si nechcel podľa ľubovôle vyskúšať kožu toho druhého, no nie? Úvod bol veľmi dobrý, hlavne tá časť kde pán obuvník postupne prichádzal na to, čo všetko sa s touto schopnosťou dá dokázať a že nie je všetko len o osobnom prospechu. Druhá polovica už divákovi neponúkne nič nové a samotný záver mi prišiel ako dosť odbitý, priznám sa, plán ako zabrániť starčekovmu nútenému vysťahovaniu ma moc neoslnil. Možno to chcelo aj viac osobnej drámy a silnejšiu emotívnu stránku. Vďaka filmu som si však uvedomil ešte jednu vec a síce ako veľmi S. Buscemi zostarol. Ten čas tak neskutočne letí a nikto ho nezastaví.... Aj napriek uvedeným chybičkám som spokojný, pohodová jednorazová zábava. 65/100 ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná šeď a to doslova, každý záběr jako bych viděla přes nějaké šedivé sklíčko. Nápad to byl hezký. Pomocí kouzelného ševcovského šicího stroje se přeměnit v majitele těch či oněch bot a využívat toho. Ale Sandler mi přišel strašně nesympatický, jako velký ňouma, což ještě podtrhoval ten obrovský kabát, který ho provázel celým filmem. Bylo tu pár světlejších momentů, kdy si třeba nasadil boty pána, který byl mrtvý. S čímž ale pak vůbec nekoresponduje konec filmu, který se stává nesmyslem elefantních rozměrů. Souseda holiče jsem prokoukla celkem brzy, ale štvalo mě, že jsem se tedy nedozvěděla proč tak konal, proč s tím něco neudělal apod. Být Dustinem Hoffmanem, tak se k tomuto filmu raději ani moc nehlásím. To co udělal ten obuvník pro svou maminku bylo dojemné, ale stejně by mi asi upadla ruka, kdybych měla dát vyšší hodnocení než 2*. ()

Reklama

Skleni 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie sa nekoná. I keď ho asi nik ani neočakával, že nie. Adam je ako vždy umravčaný, príbeh niečim zaujímavý a svojrázny no vyhrotený do extrémov ktoré Vás nútia si ísť zobrať vodu počas filmu a vôbec Vám nevadí tých stratených 10 minút z filmu. Proste klasika čo sa týka Sandlera. Mňa ale prekvapil trochu aj miestami jeho herecký výkon, ktorý sa dal považovať na pár minút za dobrý. Ostatní herci sú na tom dobre, ich postaví už tak moc nie. Dialógy prehnané, nelogické a veľa momentov zbytočných. Film zostrihať na 2/3, dodať viac dramatických scén, vtipy od "nášho retardovaného suseda" dať preč a nahradiť. No a potom tu máme super film. Takto priemernosť. Tesne síce, ale je to priemer. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Maličký film, který je tak nudný, jak se tváří Adam Sandler. Když se začne tvářit jinak, i film je jiný. V úvodu je to nutná nuda, jakmile si Sandler obuje cizí boty a začne se měnit, ujde to. Pak dojde i na malinko akce, ale ujde to. Překvapí množství známých herců, kteří se zde mihnou i na delší dobu. Průměr, který potěší jedině fanoušky Adama Sandlera. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neznesiteľné vo všetkých smeroch. Dobrý nápad prevarený s takou nedbalosťou až úplne stratil chuť. Sandler kupodivu dobrý, všetko ostatné je ale na zaplakanie. McCarthy nevie čo chce filmom povedať. Má posolstvo? Je to komédia? Alebo typická americká moralitka? Tak či onak to nefunguje. S postavami nesúcitíme, myšlienka je podáná veľmi vágne a povrchne a nadprirodzeno sa rýchlo vytratí ba čo horšie prerastie do absúrdnych rozmerov. Uhorky.. vážne? Keď sa pozeráte na film s Buscemim a vadí vám, tak je niečo zle. Veľmi prostoduchá záležitosť, podkopávajúca nielen herecký potenciál, ale aj komédiu ako žáner. Tie dve hviezdičky dávam za prvú polovicu. Neprekvapila, ale bola znesiteľná. Ako náhle sa film snažil nájsť zápletku išlo to od 9 k 5. Veľký podpriemer. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Přijmení Adama Sandlera (Max Simkin) znamená v hebrejštině švec - tedy název filmu. (JORDY)
  • Film se natáčel v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama