Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (169)

tomxxx 

všechny recenze uživatele

Jak přesně popsat atmosféru filmu? Impotentní, ano, tak je to správně. Snímek je strašně chladný a umělý. Pasáže ze závodů vypadají děsně a celé obrazové pojetí mi prostě nesedělo. Příběhově také nic moc, nedokázal jsem do filmu proniknout a proplouval jsem na povrchu. Režisérsky špatně uchopené, přitom šlo z tématu vyždímat víc. Divný snímek a docela mě to zklamalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je opravdu ubíjející v tom, jak je jednostranně zaměřený, ale vzhledem k tomu, že se mnohé roky Lance definoval jako svatý, tak je to příjemný pohled. Navíc jsem až teď zjistil, jak hluboce to vlastně všechno šlo a jak to i vypadalo. Zase tolik mě před tím celá aféra nezajímala. Ben Foster i Chris O'Dowd výborní! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl Armstrong, nasere mě daleko víc takhle slabej film o mně, než odebrání sedmi titulů z Tour de France. To umím taky zkouknout tři dokumenty, pár sestřihů na Eurosportu, přečíst dvoje noviny, pak podle toho udělat dvacet záběrů, omotat je celuloidem a poslat do kin. Ale co dál umíš, Stýve Frearsi? Skáčeš z jednoho na druhý jako naklepanej ratlík a dohromady to má vypovídací hodnotu nula. Kdo se taky nekoukal na dokumenty, Eurosport a nečetl noviny, ten si asi klepe na čelo, co to ta cyklistika vlastně je za bordel. A to mně vadí ze všeho nejvíc, že jsi to - milý Stýve - podal tak, jakoby stačilo párkrát si zapíchat a seš nejlepší na světě. To možná platí pokud se jmenuješ Rosenberg, ale ona cyklistika je docela makačka. Kdyby si organizátoři závodu nepletli kolo s terénní buginou, možná by dopovat nikdo nepotřeboval, protože by dokončení Tour bylo v lidskejch silách. Taky mě pobavil jeden Frantík, kterej tam povídal něco o tom, že má stejný míry jako Armstrong a stejně dojel půl hodiny za ním, tak čím to jako asi tak může bejt? Teď jsem se schválně koukal - mám stejný míry jako David Krejčí. Tak jak je možný, že on vede tabulku bodování NHL a já o víkendu hraju okres? Stýv Frears by mi asi řekl, ať si píchnu EPO a do tejdne hraju za Floridu vedle Jágra, jenže to jsme právě u jádra pudla aneb Umím natočit film nebo ne...? ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak film hlavně o dopingu,všechno ostatní tam neni,a nebo je to jenom naznačený.Pro mě cyklistika existuje jenom v aktivní,a hodně občasný verzi,ta fonouškovská prakticky neexistuje..Takže vo tom vim prd.Ale v tom filmu nejsou nijaký emoce,ať už kolem závodů,a cyklistů,tak i třeba v rovině novináře,kterej rozpoutá hon za dopingem.Všichni tim tak bez křiku projedou,že si jich skoro nevšimnete..Je to docela dobře natočená nuda.50%. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama "The Program: Pád legendy" na mě příliš velký dojem neudělalo.. Hodně neosobní, povrchní, chladné.. Sestříhané nezajímavým až nudným způsobem.. Mdlé obsazení.. Herci se ve výkonech zrovna dvakrát nepřetrhli.. V každém záběru je cítit, že se tvůrci za každou cenu snaží z příběhu vyrazit senzaci, což příběhu nejen škodí, ale díky tomu film celkově působí nevěrohodně až bulvárně.. Zajímavé téma, které je zpracováním pohřbeno :-( ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • I přes velkou fyzickou náročnost představitel hlavní postavy Ben Foster uvedl, že nejobtížnější bylo zvládnout psychické vypětí spojené s rolí. (oje)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach, ako dej filmu, a to v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Veľkej Británii a USA. (MikaelSVK)
  • S cyklistickými částmi filmu radil režisérovi i David Millar, skotský cyklista, který vyhrál čtyři etapy Tour. Tedy vlastně tři, jednu mu odebrali za doping a skončil ve vězení. (Zdroj: deník E15). (hippyman)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama