Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania boli asi prehnané, ale som rád za každý kúsok z tohto žánru. V niektorých momentoch je film správne špinavý, drsný a atmosferický a v niektorých akoby sa hľadal a nevedel ako sa vlastne prezentovať. Po hereckej stránke niet čo vytknúť, príbeh však mohol byť o čosi komlikovanejší. Už keď sa režisér rozhodol netrápiť naše mozgy a príbeh nekomplikovať, tak pochválim aspoň stopáž 84 minút, ktorá je pre tento film tak akurát. Záver možno pre niekoho zbytočne krutý, ale i taký je život. Na film som sa fakt tešil, ale čakal som niečo silnejšie. 60%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western je žánr, který mi hodně sedí, ale jeho moderní pojetí pro mě asi není. Ale musím uznat, že "Slow West" něco do sebe má. Jsou zde výborné momenty, které jsou humorné a ve filmu a jeho pojetí vyznívají celkem absurdně. Tohle se mi líbí. Herecké výkony jsou povedené a příběh má smysl. Takže dobré, ale ne výborné. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Velmi zkráceně je to nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. Konec hajpu. Směrem k Sundance festivalu jsem střílel víceméně naslepo s tím, že je tam Fassbender a je to western, tak snad. Vyšlo to a budu směrem na Utah mířit častěji. Možná právě tenhle bezinformační slepý přístup mi zajistil takový zážitek a na někoho s očekáváním by to nefungovalo, jenže takovou větu můžu napsat ke všemu. Tady to prostě klaplo. Nenapadlo mě hledat v indie-prvotině náznaky Coenovské a Jarmuschovské poetiky. A když jsem je tam viděl, udělalo to "hůůůůůůů" a bylo to tam. Nicméně raději kvůli kletbě očekávání píší znovu - "náznaky". Tohle není Dead Man ani True Grit. Fassbenderův lov začínajících indierežisérů (Frank, Slow West) mě nadchnul a doufám, že bude mít dlouhého trvání. Žeru ho! Lov i Fassbendera. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Vcelku odlišný styl westernu je postaven na krásných skotských a novozélandských reáliích, na víceméně mlčenlivých dialozích a na snůšce různorodého humoru. Častokráte se mi vybavil snímek "Wild Life" (Animovaný / Krátkometrážní / Western) kdysi nominovaný na Oskara za krátkometrážní animovaný film. http://www.youtube.com/watch?v=WtbkNCc0tj4 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Western, který má všechno. Asi nejslabší je hlavní linka. Mladý skotský aristokrat hledá na Západě obyčejnou dívku, do které se v Kaledonii zamiloval. Ale Slow West ukazuje, že i ta nejkýčovitější šestáková story může fungovat, když se jí chopí zdatný režisér a přimíchá do ní vhodné propriety. A to se Macleanovi povedlo. Kromě vyvedené westernové atmosféry film nepostrádá jistou drsnou poetiku, krutost tehdejšího světa, nádherné exteriéry, přestřelky, Indiány i určitý tragický rozměr. A povedl se i casting. Konečně totiž někoho napadlo vysadit Fassbendera do sedla, což byla trefa. Nevím jestli to byl záměr, nebo náhoda, ale s tím cigárem v koutku mi víc než připomínal Eastwooda v nejlepších letech a pokud bude někdo v budoucnu tak hloupý a bude chtít natočit remake hodnozloošklivé trilogie, je Fassbender jediná šance na to, aby to nebyl absolutní propadák. 90% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama