Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jo, přesně, když jste takový nejapný blbeček a dostanete chuť zkrotit všechny americké hory, prostě si jen tak nakráčíte na divoký západ a počkáte, až se o vás postará mladý Magneto, který je v sekvojových lesích nebo mezi sruby prakticky bez schopností. Spolu se pak téměř mlčky doplazíte až k nějakému baráku, kde se necháte postřílet přáteli táborových ohňů, co nejraději citují z Foglarovy Chaty v jezerní kotlině. Jupí, nejnudnější dobrodružství od Texasu po Utah máte naštěstí za sebou, teď ještě překousnout poslední minuty, jestli náhodou nepřijde nějaký hektický zvrat, kozy nebo tak něco... eh, ne, nepřijde a můžete opřekot pelášit z kina co nejdál to půjde a nikdy se už nevracet. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu coenovské (v kratším vydání by se Slow West pěkně hodil do Balady o Busteru Scruggsovi), trochu jarmuschovské (mám na mysli samozřejmě Mrtvého muže), příjemně krátké a krásně atmosférické vyprávění vcelku prostého příběhu, což pro mě ale není vada. Postavu Michaela Fassbendera by před nějakými čtyřiceti až padesáti lety hrál Clint Eastwood. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ďakujem Johnovi Macleanovi za to, že nám konečne priniesol niečo nové do westernového žánru a vznikla tu skvelá no miestami trošku drsná westernová komédia. A áno, píšem komédia. Ja som sa cez tento film nemohol prestať smiať na jednotlivých scénkach, ktoré boli skutočne radosť sledovať. Tempo je solídne, herecké obsadenie je dobré a aj príbeh sledovať je podľa mňa veľmi ľahučké a dokážete to zvládnuť. Rozhodne však z toho nerobia strieľaciu komédiu ako sme už vo westernoch videli, no jednotlivé scénky vedia byť skutočne trošku drsnejšie. Veľmi sa mi páčili jednotlivé scenérie vo filme a prináša to len príjemný filmový zážitok v kine. Myslím si, že filmu by prospelo, keby mohol byť trošku dlhší a lepšie by vysvetlil vzťah medzi Jayom a Silasom, ktorý tu je síce vidieteľný a postavy si nájdu niečo spoločné, no myslím, že by som rád vedel trošku viac. Celkovo je to však pre mňa veľmi dobrý film a som veľmi rád, že som ho videl. Možno by som sa nebránil k nemu niekedy aj vrátiť. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Westernová emma nejsem, takže nemohu moc porovnávat, ale šla jsem do toho asi s moc velkým očekáváním než se mně ve výsledku dostalo. Pomalu jsem se s tím klučinou Jayem a Silasem loudala za Rose přes hory a řeky, až jsem nakonec dorazila. Tam se párkrát zablejskalo z pušek a byl The end. Za sebe můžu napsat, že co záběr kamery, to umělecký skvost, takže mně brala vizuální stránka filmu dech daleko víc než celý příběh. Míša byl přímo trefou do černého, nejen, že je to velký fešák, ale ta role v sedle mu vysloveně sedla a Jay se vedle něj úplně ztrácel:-) Když k tomu přihodím bezvadný soundtrack, tak je to lepší trojka. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Velmi zkráceně je to nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. Konec hajpu. Směrem k Sundance festivalu jsem střílel víceméně naslepo s tím, že je tam Fassbender a je to western, tak snad. Vyšlo to a budu směrem na Utah mířit častěji. Možná právě tenhle bezinformační slepý přístup mi zajistil takový zážitek a na někoho s očekáváním by to nefungovalo, jenže takovou větu můžu napsat ke všemu. Tady to prostě klaplo. Nenapadlo mě hledat v indie-prvotině náznaky Coenovské a Jarmuschovské poetiky. A když jsem je tam viděl, udělalo to "hůůůůůůů" a bylo to tam. Nicméně raději kvůli kletbě očekávání píší znovu - "náznaky". Tohle není Dead Man ani True Grit. Fassbenderův lov začínajících indierežisérů (Frank, Slow West) mě nadchnul a doufám, že bude mít dlouhého trvání. Žeru ho! Lov i Fassbendera. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama