Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh, v netuctovém provedení. Jen pár ohlédnutí do minulosti a pak už jen předem daný, jasný děj, který směřuje k nezadržitelnému konci. V rámci žánru rozhodně nadprůměr, který mi spolu s kamerou a Michaelem, v možná nezvyklé roli stačí k mojí dnešní, čtyřkové spokojenosti. Ve srovnání s nedávno viděným Salvation, westernový vítěz po všech stránkách. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania boli asi prehnané, ale som rád za každý kúsok z tohto žánru. V niektorých momentoch je film správne špinavý, drsný a atmosferický a v niektorých akoby sa hľadal a nevedel ako sa vlastne prezentovať. Po hereckej stránke niet čo vytknúť, príbeh však mohol byť o čosi komlikovanejší. Už keď sa režisér rozhodol netrápiť naše mozgy a príbeh nekomplikovať, tak pochválim aspoň stopáž 84 minút, ktorá je pre tento film tak akurát. Záver možno pre niekoho zbytočne krutý, ale i taký je život. Na film som sa fakt tešil, ale čakal som niečo silnejšie. 60%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEN KLUK BYL DIV. VIDĚL VĚCI V JINÉM SVĚTLE. PODLE NĚJ JSME BYLI V ZEMI NADĚJE A DOBRÉ VŮLE…“ /// Westernový putování, aneb když Jay hledal Ross. Divokej západ jako místo bez naděje Fassbenderovi celkem sekne. Vobyčejnost příběhu vylepšuje závěrečná přestřelka s pointou (jestli se to dá takhle nazvat), po níž si člověk myslí, že to vlastně nebylo až tak špatný. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tu ospalou westernovou atmosféru. 2.) Za svojí dívkou jel bych světa kraj (i když jsme to ještě nedělali). 3.) Thx za titule ,,dresi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Míša Fassbender jako cowboy se stylovým statsonem? Festivalový hit? Mohl jsem čekat, že kromě této vycházející hvězdy a závěrečné přestřelky film může nabídnout pouze sterilní a poměrně nezáživný příběh o putování na nebezpečný Západ. Jednohubka, která žádný extra dojem nezanechá, snad až na ty fantastické scenérie, na kterých se natáčelo...50% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Síla psa (ve které taktéž hraje Kodi Smit-McPhee) je Slow West výborný antiwestern s nádhernou novozélandskou přírodou, parádní hudbou Jeda Kurzela a výbornými hereckými výkony jak Kodiho, tak Michaela Fassbendera. Celá druhá polovina má tak velké napětí, že ani nedýcháte, jak to vlastně dopadne. Skvělý film. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama