Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Krásná, lehce Hororová romanťárna s nádhernou italskou atmosférou (zavzpomínal jsem si na Itálii, to byla Evropa ještě v pořádku). Velkým plusem je sympatická hlavní dvojice (herec z Evil Dead). Má to hloubku a jsem rád, že jsem na Spring narazil, tohle zakotví v mé hlavě na dlouhou dobu. Pizza a láhev vína se správnou osobou, zlepší i ten nejposranější den ... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na více než obstojnou prázdninovou indie romanci s veskrze sympatickým párem je násilím naroubovaná horrorová linie s jakože přesahem, která sebe sama utápí v otravných wannabe symbolických makabrózních výjevech, až se ke konci stává nechtěně směšnou (kostelní zombie heroína budiž čestnou výjimkou). Onomu sympatickému páru navzdory. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět (alegorie toho, co od nás vyžaduje láska a co to znamená přijmout někoho úplně) přetavený v hodně svérázný americký romantický indie film. Atmosféra nezávislého filmu trochu podobná té v Přežijí jen milenci, Jim Jarmusch je sice umělecky trochu někde jinde, ale i tak z toho vychází dualita - Zemřou jen milenci! V rovině rozhovorů obou hlavních postav Jaro trochu připomíná i kultovní trilogii Richarda Linklatera. Herci dostali od tvůrců šanci vytvořit ,,skutečný" vztah a svou příležitost využili bezezbytku. Chemie fungovala. Důležité je nic si předem o tomhle filmu nezjišťovat a zhlédnout ho coby nepopsaná tabulka, jedině pak bude fungovat správně moment překvapení... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM Z PŮLI NEPROZKOUMANÁ VĚDA, HROMADA ZMATENÉ BIOCHEMIE A BLÁZNIVÝCH HORMONŮ…“ /// Tak líp bych to neřekl! Ovšem „k věci“ se dostaneme tak cca za půl hoďky. Do tý doby je to vo hovně. Takový šlapání vody, který mohlo bejt vodbytý za 10 minut. (každej kdo měl někdy krizi, ví, vo čem mluvím) A tak Evan vyráží na cesty a potká holku, co bez stříkačky dlouho nevydrží (ne vole, do švestek už vůbec!) Tak rozhodně bych řek, že je to zajímavější než ta upírka z Orientu. Aspoň teda nejdřív myslím. Pak přicházej tuny romantickýho vykecávání a zamilovaná romantika vítězí nade všema nechutnostma. Melou takový ty řečičky vo trávení veškerýho času pospolu (toho zbejvajícího) – kurva, to se dá říct dvěma větama… a ve finále je jedno, že nejde vo upírku. Melou a melou a melou a já mám chuť fláknout 2*! Každopádně vztah člověka se zombíkem nebyl nikdy krásnější! (říkám vztah, ne film!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará vobčas pěkně smrdí. 2.) Šukám všechno co se hejbe – i kdyby to mělo každou chvíli chcípnout. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Benson a Moorhead. Budu sledovat, rozuměli jsme si. Spring je taková malá konverzačka, ne nepodobná Linklaterově trilogii - jen jsou její postavy sociálně i situačně o dost víc v prdeli. Líbilo se mi tu vlastně všechno. Vizuál občas evokuje fotky, který si v létě v příhodnou chvíli spontánně uděláte a i když víte, že by vám profík omlátil o hlavu všechny ty přepaly a nepřesnosti, vy je milujete, protože dobře zachycujou atmosféru okamžiku. Prostředí ovíněný vyletněný Itálie je v super kontrastu s prvkama monster hororu, v němž občas někdo ukousne kočce hlavu a tak, haha. Chemie ústřední dvojice perfektní, včetně krásných minisoubojů ve stylu "nebojácnej citlivej prosťáček versus věkama ošlehaná racionalistka". Chvílema hotová alegorie osudových vztahů. Občasný doteky hudby v pořádku, závěr naprosto přesnej. Nebejt tam v posledních sekundách TA emoce, nebylo by to ono. A Nadia Hilker je nepopsatelně nádherná. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno