Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

bif 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to uplně blbej film. Jedno klišé za druhym. Dramaturgie na úrovni studentů střední školy. Špatná kamera i střih... ale na druhou stranu je to sympatický pohled na vznik jedné velké legendy. Radost mi udělala přítomnost Garrinchy a dalších legend. Nečekejte nic než "Disneyovský" styl vyprávění (není to Disneyovka), spoustu klišé a průměrné výkony. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nesnaž se tolik. Užívej si to." Pelého táta mě hrozně bavil a jeho žonglování s mangem bylo vynikající. Škoda jen, že já jsem nikdy neměl mangovník na zahradě, protože to bych se nejlepším fotbalistou světa stal já. Takhle to měl Edson Arantes do Nascimento snadné. Horší to měl s tím, že životopis fotbalového génia a finančního ignoranta celkem dobře znám, takže ta zábava zbyla na fotbal. A ten se moc nepovedl, protože tahle ginga byla vhodná spíše do cirkusu. Nicméně mě pobavilo vykreslování surových švédských fotbalistů jako koupeného výběru Evropy. Tehdy totiž prý za Švédsko hráli samí zahraniční hráči, což je patrné již z jejich blonďaté vizáže a exotických jmen - Svensson, Bergmark, Öberg, Liedholm, Johansson, Parling, Gustavsson, Gren, Hamrin, Simonsson, Löfgren či Olsson. Zkrátka samý cizák, ale před Pelém klobouk dolů a rychle zahnat myšlenky o tom, že nějaká současná nagelovaná primadóna mu sahá výš než po spodní lem trenýrek. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vím, že to není bez chyby, ale já tvrdím, že je to důstojná pocta jednomu z nejlepších hráčů fotbalové historie. Sledujeme jeho nelehký život ve slumu, kde ale od malička hraje se svými kamarády fotbal s hadrákem, až po velkolepé vystoupení na MS 1958 ve Švédsku. Pěkný film, i slza dojetí ukápla. P. S. Hezký fórek se povedl, když mladý (filmový) Pelé vysype cukřenku starému (skutečnému) Pelému. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN SE BAV. VŠECHNO OSTATNÍ PŘIJDE SAMO…“ /// Óda na radost z fotbalu a jeho Krále. Co na tom, že Pelého hra je nasnímaná jako reklamní videoklip. V týhle zemi se prostě s míčem umí mazlit každá malá holka. Že CGI sportovním filmům pomáhá, bylo vidět třeba v Barvě vítězství. Tady zase pomohla vytvořit kouzla, který k nadpřirozenýmu fotbalovýmu jedinci prostě patří. Sportovní film pro českou (a zřejmě i pro tu brazilskou) bolavou fotbalovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím v Gingu. 2.) Tuhle mi říkal Maradona, že je král. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o pravdepodobne najviac skloňovanejším hráčovi vo svete futbalu, Pelé. Film zachytáva jeho mladosť a to, že aké prekážky musel prekonať. Celý príbeh obsahuje niekoľko dobrých záberov, pekných a dojímavých scén. Príbeh z tých čias, kedy futbal mal väčšiu krásu a kedy išlo viac o hru ako o iné „záležitosti“. Pre fanúšikov Pelé a hlavne futbalu to bude chuťovka. PS.: Malá scéna stretnutia skutočného vs. „fake“ Pelé je pekným momentom (ako aj záverečné, autentické zábery). Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Na MS vo Švédsku, okolo ktorých sa dej filmu odohráva, bolo vytvorených niekoľko doteraz neprekonaných rekordov. Pelé (Kevin de Paula) mal 17 rokov a 239 dní, keď strelil svoj prvý gól na MS proti Walesu. Zároveň sa stal najmladší majster sveta, najmladší strelec gólu vo finále a najmladší strelec hetriku na MS. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy brazilští fotbalisté kopou míčem v hotelu směrem k majáku (scéna těsně před koncem), převrhnou jednomu z hostů cukřenku. Jedná se o skutečného Pelého, který to s úsměvem sleduje (Farao607)
  • Vo filme pracuje Pelého matka Celeste Arantes (Mariana Nunes) v honosnom Altafinovom dome ako upratovačka. V skutočnosti obaja pochádzali z chudobných pomerov. (toi-toi)

Reklama

Reklama