Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Pelé: Zrodenie legendy“ predstavuje formulovanú a neprepracovanú filmovú tvorbu, ale stále dokáže inšpirovať na viacerých úrovniach. Film sa riadi osvedčeným vzorom väčšiny športových filmov, no trpí niekoľkými menšími technickými problémami. Scenár sa občas zastaví pri dotváraní myšlienok a film je trochu prestrihaný, vďaka čomu má divák pocit, že v niekoľkých scénach mu niečo chýba. Niektoré postavy sú nedostatočne vyvinuté a niektoré herecké výkony sú rozkolísané. Film venuje priveľa času Pelého detstvu a málo času jeho vzostupu brazílskym futbalom, ale vyjadruje, prečo bol Pelé taký dobrý, a múdro to vyvrcholí Majstrovstvami sveta v roku 1958, kedy je jasné, že všetky kúsky sú konečne na mieste pre Pelého prípadnú celosvetovú slávu a jedinečný úspech. 6/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle emoční nadílku jsem rozhodně nečekal. Samozřejmě, jedná se o čistokrevnou pohádku, která má s realitou tak "blízko", jako USA s tím, že vedou nějaké obrané války na území nepřítele. Rád bych zdůraznil, že je moje hodnocení značně ovlivněno tím, že fotbal miluji. Je to můj nejoblíbenější sport, ve kterém jsem aktivně přeborník a pasivně odborník. Tento film je poté pohádkovou oslavou fotbalu. Vracející se k jeho samotným základům a ctící tradice. Příběh je neskutečně citlivý, a dokonce se mi zásluho vynikající hudby projela po tváři i nějaká ta slzička. Fotbalovým záběrům bych vytkl snad jen to, že se míč přeci jenom mohl držet více při zemi. Působilo to samozřejmě velmi efektně, ale o to méně efektivně. Velký dojem na mě udělalo prostředí, kde se to celé odehrávalo. Brazilské slumy byly vynikající. Zřejmě nejlepší snímek z fotbalového prostředí, který byl mým mlsným očím dopřán. I když se ve snímku dost nedostatků najde, tak si mě získal takovým způsobem, jako už se to dlouho žádnému jinému nepodařilo. Slabších 5 kousků. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel FFilipCZ. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Kdybychom nevěděli, jak film dopadne, byl by ještě mnohem lepší... I tak ho ovšem považuju za jeden z nejlepších sportovně-životopisných filmů vůbec...Mně se líbilo zejména to, kdy se vracíme do Pelého dětství, kdy ještě neměl přezdívku Pelé a hrál mezi slamy. Vadu filmu vidím v tom, že byl až téměž zbožtěn a ostatní hráči jsou notně upozaděni (koneckonců to produkuje Pelé, takže se není čemu divit). Taky nevím, jestli zpomalené záběry jsou to pravé, ale zase soukromí a dětství s rodičibylo opravdu zachyceno skvěle (sám Pelé říkal, že viděl otce plakat jedinkrát v životě, a to když Brazílie prohrála titul v roce 1950 před 200tisici diváky na stadionu Maracaná v Rio de Janeiru)..Symbolicky film vznikl v roce 2016, kdy Neymar rozhodl penalty na Olympijských hrách v Riu, taktéž na stadionu Maracaná a Brazílie prvně vyhrála Olympiádu a kruh se uzavřel...A samozřejmě jsem si všiml camea Pelého v hotelu...95% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

A proto miluji filmy, tohle byl neskutečně výborný fotbalový snímek, příjemná hudba , dokonalé realné prostředí, užasne drama nahoru dolů, film mně držel v takovém napětí že chvílemi sem měl pocit že ono mistrovství se hraje a já fandím před obrazovkou, úžasný pocit ve mě vyvolal tenhle sportovní film, Tohle nemělo chybu nikde vůbec nikde.Bez těch parádních triku by fotbal nebyl tak krásny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN SE BAV. VŠECHNO OSTATNÍ PŘIJDE SAMO…“ /// Óda na radost z fotbalu a jeho Krále. Co na tom, že Pelého hra je nasnímaná jako reklamní videoklip. V týhle zemi se prostě s míčem umí mazlit každá malá holka. Že CGI sportovním filmům pomáhá, bylo vidět třeba v Barvě vítězství. Tady zase pomohla vytvořit kouzla, který k nadpřirozenýmu fotbalovýmu jedinci prostě patří. Sportovní film pro českou (a zřejmě i pro tu brazilskou) bolavou fotbalovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím v Gingu. 2.) Tuhle mi říkal Maradona, že je král. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme pracuje Pelého matka Celeste Arantes (Mariana Nunes) v honosnom Altafinovom dome ako upratovačka. V skutočnosti obaja pochádzali z chudobných pomerov. (toi-toi)
  • José Altafini (Diego Boneta) si vytvoril svoju prezývku Mazzola podľa talianskeho futbalistu zo štyridsiatych rokov Valentinovi Mazzolovi. Turnaj v roku 1958 bol zároveň posledným Altafinovým výstupom v brazilskom drese, keďže od roku 1961 reprezentoval Taliansko. (toi-toi)
  • Finálový zápas v turnaji skončil 6:5 pro Kings. Bosonožky přitom vstřelily také šest branek. Byla to tedy remíza. (Duoscop)

Reklama

Reklama