Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je středoškolák Raku Ičidžó. Přestože je jeho otec hlavou jedné z rodin jakuzy, Raku se o záležitosti jakuzy nezajímá a žije si vcelku normálním životem. Jednou na něm však při cestě do školy přistane jeho nová spolužačka Čitoge Kirisaki, která se přestěhovala z USA do Japonska, a je dcerou hlavy jiné, nepřátelské rodiny. Doma se Raku od otce dozví, že se domluvil s otcem Čitoge na tom, že budou Raku a Čitoge tři roky ve falešném vztahu, aby se udržel mír mezi oběma rodinami. To se ale ukáže být náročným úkolem hned z několika důvodů: jednak se oba dva nesnáší, dále proto, že má Raku zálusk na jinou spolužačku, Kosaki Onoderu, a také si Raku uvědomí, že kdysi slíbil jedné lásce z dětství, že až se znovu potkají, tak se vezmou. (Hromino)

(více)

Diskuze

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

Larky

Mě by třeba docela zajímalo, zda DaweForman v životě slyšel některé ze jmen jako Nietzsche, Schopenhauer nebo Descartes, když se tu ohání tím filosofickým přesahem u Devil Survivora. Na Occamovu břitvu bych se raději neptal vůbec. :D

na příspěvěk reagoval Larky

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

DaweForman je podobně jako DinoRaptor tipem člověka, co hodnotí seriály často vysoce, ikdyž vlastně ani neví proč. Jasně, je to jejich věc, ale třeba  já osobně názor takového člověka prostě nemůžu brát vážně. BTW: Seriál, který se jmenoval Devil Survivor 2 byl jedna velká naprostá debilita. Nějakého přesahu s psychologického, filosofického, sociologického a náboženského přesahu jsem si nevšiml, protože tam podle mě prostě vůbec žádnej nebyl.

na příspěvěk reagoval Saraph, Hromino

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

Larky

Souhlasím - Bakemono jsem dal ještě 4*, ale v průbehu další série už jsem to típnul po pár epizodách, protože se to podle mě fakt nedalo. Jak jsem psal předtím - jedna z mála věcí, co si pamatuju, je kamera mířící do nosních dutin. To bylo pořád samé kecání bez dalšího příběhu a kamera v těch nejbizarnějších úhlech, co si jen člověk dokáže představit.

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

Larky

Pupa u mě patří právě taky do toho extrému, neboť mě opravdu nenapadá jediný důvod, proč by tomu někdo měl dát víc než 1* (i ta je teda imho velikým nadhodnocením :D). Ale třeba mi to DinoRaptor jednou vysvětlí a já se budu cítit povznesen. A třeba pak napálím Pupě taky 4* nebo 5*. Nebo bych ještě mohl napsat DaweFormanovi, ten mě taky velmi nadchnul, když prohlásil, že anime Devil Survivor 2 je (cituji): „(…) psychologickým, filosofickým, sociologickým a náboženským. Z těhlech čtyřech oblastí je tu mnoho hlubokým myšlenek.”

Opět se utvrzuji v tom, že se od některých zjevně mám ještě co učit o anime. :D

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Co se mi na tom „nelíbí”? No, zkusím se rozepsat ve střízlivých mezích a nenapsat kilometrovou esej, jak je mým častým zvykem. :D

Bakemonogatari se mi líbilo navzdory tomu, že po příběhové stránce nebyly jednotlivé povídky žádná sláva – to si nalejme čistého vína – a postavy (až na Senjougaharu) mi přišly spíše průměrně napsané. Jako by povídky byly psány vesměs dle stejného schématu, se stejnými zápletkami a stejnými rozuzleními, což si divák uvědomí až po větším množství dílů. Proto jsem psal, že už samotné Bakemono mně ke konci přišlo už malinko repetetivní – právě z tohoto důvodu. Dal jsem mu však 4*, protože – jak správně vystihl Larky – dobře fungovalo v kontextu své doby. Mělo to celkově fajn šmrnc, zvláštní humor, přineslo to svěží vánek do anime, přineslo to zase něco nového, co jsem jinde neviděl, a působilo to na mě jako taková příjemná hra animátorů jak sami se sebou, tak s diváky. Právě tento parádní pocit mi pomohl přehlédnout výše zmiňované nedostatky a napálil jsem – nedostatkům navzdory – seriálu 4*.

Ale protože stejně jako malé dítě nevydrží u jedné a té samé hračky od Ježíška sedět týdny a týdny, tak i u mě se spolu s dalšími díly a sériemi dostavil pocit, že „tohle už mi nemá co říct”. Protože se tvůrci zjevně opojili pochvalnými ohlasy a řekli si, že „když se to takto divákům líbí, tak se jim to určitě bude ve stejné podobě líbit i po X dílech!”. Protože jeli podle úplně stejného mustru, nepokusili se již o žádnou další inovaci a jen otrocky zadaptovali další novely – jen teda s tou změnou, že začali přidávat víc fanservisu, aby se kráva podojila ještě víc. A když u mě v tomto případě odpadne radost z nevšední formy seriálu a zůstanou vesměs už jen ty zápory, tak pak nemám důvod dál na seriál koukat. Takže tak.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Čistě subjektivně je mi ale sympatičtější, když se někomu líbí třeba Monogatari série než něco jako třeba Queen's Blade nebo Pupa. Nevím, jestli to mají takhle i ostatní, ale osobně mám seriály, které mne třeba tolik nechytly, ale dokážu, ať už více či méně pochopit, proč se (některým) lidem líbí. No a pak je tu ta extrémní skupina u které to naprosto nechápu. Viz. třeba právě Pupa.

na příspěvěk reagoval navigator, Hromino

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Nikdo netvrdí, že Bakemonogatari bylo božské Anime. Dobře nicméně fungovalo zejména v kontextu doby, kdy vyšlo. Animace byla dost jinde než běžná mainstreamová produkce a jeho scénář rovněž měl hlavu a patu, navíc byl vtipný a nešel natolik na ruku divákům, kteří se v Anime příliš neorientují. U dalších serií to tak ale nebylo. Podstatnější důraz na ecchi je toho jen důkazem. Potenciální zábavnost pro mě osobně nicméně nejvíce zaškrtily zcela dementně napsané postavy (s vyjímkou Senjougahary), primitivní, laciný humor a imbecilní dialogy. MSS považuji stejně jako Neko za zcela nezdařilé. A dojičku lze rozklíčovat poměrně jednoduše a konkrétně. Rozšíření původně úspěšného mustru jen o ecchi a otřesné postavy, nulově propracované rozšíření univerza, to je prostě dojná kráva. Monogatari serie to krásně dokládá. Ekvivalent zbytečného dojení budiž překvapivě špatný a hloupý film k Steins Gate. Ale to je jen můj osobní názor, pokud se někomu Monogatari serie líbí, je to záležitost jeho vkusu a nějaký zásadní problém s tím nemám.

Uživatel Larky smazal svůj příspěvek.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

@Hromino: Mno, "vydojit" je si myslím silné slovo (u Nisemono však souhlas). Drží se to předlohy, to je jako kdybys říkal, že se snaží ta předloha vycucat co nejvíce peněz. Prostě máš příběh, zvolili jako první Bakemonogatari a pak další následovaly. S tím, že Nisemono byl fakt divnej, Neko objasnilo, jak to bylo s Tsubasou a u Second Season jsme cestovali časem a viděli, co se stalo s roztomilou Sengoku-chan. Také Kaiki tam měl velmi krásou roli a konečně jsme se dozvěděli, jak to bylo cca se Shinobu.

 

Bakemono a MSS se, myslím si, povedly VELMI. Nekomono dobré doplnění - objasnění Bakemono a Nisemono budem ignorovat.

 

Co přesně se vám na tom nelíbí? Že to mělo "přehnanější" animaci? Když si vzpomenete na Bakemono, i tam byly ecchi věci, byly tam hlášky naprosto nelogické a zbytečné, příběh s Kanbaru mě třeba vcelu i nudil a Maiyoi taky zrovna nebyl nejrychlejší. Fakt by mě zajímalo, kde je ten propastný rozdíl, že Bakemono je božské dílo a MSS je zoufalý pokus ;-)

na příspěvěk reagoval Larky, Hromino

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Hromino

Taky to nechápu. Jediná Bakemonogatari se mi opravdu líbila. Nisemono, Nekomono a Second Season považuji jen za zoufalý pokus vydojit z tématu nějaký ten yenn navíc.

na příspěvěk reagoval Saraph

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Zpět k tématu :)

@Hromino: Black bullet sleduji. Ze začátku mi připadalo jako pedofilní infantilní anime o ničem, poté se mi to spíše potvrdilo, když tam přišel první záporák a připomělo mi to hrozně Inukami, ale... Poté tak nějak... :-) Člověče, dle mého to není vůbec zlé. Není to TOP, ale kouká se na to dobře a je to "dospělejší", než jsem původně myslel.

 

Mekakucity Actors bohužel. Taky o něm však přemýšlím. Má zajímavé ztvárnění. Hodně lidí to ale kritizovalo.

 

Bakemono - good | Nisemono - odpad | Nekomono - se mi líbil (dobrý kousek historie) | SecondSeason jsem už zapomenul, o čem bylo, ale myslím, že se mi tam pár příběhů dost líbilo :)

Chci už sakra vidět, jak potká tu malou blonďatou upírku :)

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

Hromino

Je teda fakt, že z Monogatari sérií si pamatuju skoro jen úhel kamery mířící přímo do dutin nosních.

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

Larky

Jo, asi to tak provedu. Dva díly – šlus/jedu dál. U obojího mě totiž tak trochu děsí název studia – nebo spíš ne děsí, ale vzhledem k předchozím zkušenostem s těmito studii od jejich výtvorů nečekám mnoho. V současné době jsem konkrétně u druhého případu opravdu „přeshaftován” a přijde mi, jako by se od dob Bakemonogatari nedokázali tvůrci od Shaftu odpoutat od nadměrného používání podivných úhlů, karikování postav, rychlých prostřihů atd., jako by pořád, vytrvale a několik let zkoušeli z jedné a té samé, přestárlé dojnice vydojit co nejvíc mléka a snažili se ono mléko vydávat za čerstvé, nové, originální a prostě to nejlepší, byť dojnice by už za ta léta měla cecky vytahané jak babiččin červený svetr (nemůžu si opět odpustit babičku), do toho slintavku, kulhavku, nemoc šílených krav a kdovícoještě. V tomto ohledu opravdu nechápu ty, kteří se po Bakemonogatari, Nisemonogatari, Nekomonogatari a Monogatari Second Season ještě dokážou těšit na chystané Hanamonogatari. Mně úplně stačilo jen Bakemonogatari, a i to mi ke konci přišlo už malinko repetetivní.

na příspěvěk reagoval Saraph, Larky

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

No, dost o hentaii, ať tu ostatní nepohoršujeme a nemyslí si o nás, že jsme ještě větší prasata, než si zatím myslí, že jsme :)

na příspěvěk reagoval Saraph

Uživatel Larky smazal svůj příspěvek.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Saraph

Tak tyhle dvě studia toho taky myslím produkují nejvíc, takže je to v klidu :) Co vypadá hnusně projedu jen tak zběžně a už se k tomu nevracím.

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Prostě jsme všichni moc zaujatí. Opět bych odkázal na DinoRaptora, který v nějakém příspěvku psal, že všechno dobré na CSFD má špatné hodnocení (Pupa, Queen's Blade atd.), takže obrať se spíše na něj, kámo :)

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Prostě se podívej na jeden dva díly a udělej si obrázek sám. Gokuovi se skoro všechno líbí, já zas všechno hatuju, Saraph sjíždí jen hardcore hentai s Orkama... :D

na příspěvěk reagoval Saraph, Hromino

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

Saraph

Člověk si sem přijde se seriózními úmysly pro radu ohledně anime a skončí nakonec u rozebírání chrupu mé babičky. :D Milé. :D

na příspěvěk reagoval Saraph

Reklama

Reklama