Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 1

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (103)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Levnější a béčkovější plagiát Carpenterovy The Thing není vůbec špatný, jen bych ho, neznav rok jeho vzniku, tipoval zhruba na první polovinu devadesátek. Těžko říct, jestli je za jeho zastaralým "televizním" vzhledem a zastaralými triky záměr, a nebo jen nedostatek financí. I přes krátkou stopáž se film občas trochu líně vleče, ovšem má zase na své straně dva velké trumfy. Prvním z nich je nebezpečná plavovlasá bestie Svetlana, druhým křehká submisivní brunetka Sadie. Většinu dam sice tyhle dva trumfy asi příliš nenadchnou, ale pro většinu pánů možná další dobrý důvod, proč tuhle drobnost zhlédnout. A Lance Henriksen je v roli kapitána rybářské lodi taky fajn. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nějakou (ne)originalitu bych neřešil, ale pro mě je podstatný to, že byť jsem se u tohoto oldschool béčka nenudil, tak jsem si jistý, že po týdnu si na jeho existenci už nevzpomenu. Když připočtu oproti Věci absentující nezištnost parazita, což zásadně ovlivňuje atmosféru filmu, průměrné hodnocení by mi přišlo malinko štědřejší. Na jedno podívání bez úhony ale taky bez benefitu. 49% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nikdy som pri podobných snímkoch neriešil, či je to pocta originálu alebo parazitovanie, pretože keď film nenudí, snažím sa hľadať viac plusy ako mínusy. Variácii na The Thing tu už bolo niekoľko a musím povedať, že vo väčšine prípadov ma zaujali, pretože nekopírovali originál, ale snažili sa k námetu pristupovať svojsky (napr. zmutované alpské zvieratká v Blutgletscher). V tomto prípade som ten prístup žiaľ necítil, a to je ten najväčší kameň úrazu. Nesúhlasím s tým, že vo filme nebola žiadna zaujímavá scéna, podľa mňa ich tam bolo viac než dosť. Skôr tam nebola žiadna originálna scénka, nič čo by prekvapilo alebo sa vrylo do pamäte, a oproti remaku to bolo herecky aj trikovo podstatne slabšie. Pokiaľ bol problém v rozpočte, lepšie by bolo zamakať na atmosfére, hudbe a na "scary momentoch" (pretože žiadne som tu neobjavil), namiesto tých príšer, ktoré sa nie vždy úplne podarili, veď aj menej je niekedy viac. Takže chváliť to veľmi nebudem - je to pre mňa čistý hororový priemer, ktorý aj napriek mnohým mínusom baviť dokáže. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lovci krabů a efektů globálního oteplování vs. stvoření vypadající za normálních okolností jak milimetrový pytlík do vysavače? Nerovný souboj, řeklo by se, nicméně mutace je prevít, co umí zařídit, že želvuška ještě nevečeřela.. Nutno ocenit přijatelnou stopáž, odkaz na Čelisti („Budeme potřebovat větší kýbl.“), nestora Henriksena, co už má víc stařeckých skvrn, než rolí a v neposlední řadě tvůrčí nadšení vyvažující rozpočet, jenž by u Marvelu nestačil ani na pokrytí gáže Hemsworthovy kadeřnice. Nedá se však říct, že by Gillis nějak přesvědčil, že ví jak na Věc... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mentálně retardovaná verze Carpenterovi nedostižné věci.Občas se stane, že si někdo něco z nějakého filmu vypůjčí a přitom se snaží vždycky ospravedlnit tím, že tomu jako vzdává poctu a vlastně na to jen odkazuje, někdy se to taky povede a někdy taky ne.Někdy za to může banda zoufalců z Asylum, co kopírují se setinou rozpočtu velkolepé akční Hollywoodské pecky, někdy je to jen zoufalec co si vyfňuká přes kickstarter pár drobnejch, aby pak s bandou naprosto tragickejch, ale opravdu tragickejch herců (tak hrozný herce nemáme ani my, amatéři tady v Čechách) natočil ''dokonalou'' vykrádačku 30 let starého legendárního hororu.Místy jsem jen žasnul, jak mouhou být někteří herci tak strašně špatní a poslouchat ty stupidní dialogy bylo doslova utrpení.Na druhou stránku na to, jak netalentovaný režisér evidentně je, se mu občas povedlo natočit zajímavou scénu a já prostě můžu tmu, sníh, led a příšerky....z milosti 35%, ale už nikdy víc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)

Reklama

Reklama