Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, záživný, drsný a po všech směrech poutavý snímek české provenience vždy potěší a v případě filmu Gangster Ka je tomu přesně tak. Počin Jana Pachla má nejen zdařilou hudbu, jež umí dobře podbarvit dané scény, ale potěší také hereckými výkony všech ústředních postav. Závěrem mohu vyjádřit potěšení nad tím, že konečně má česká kinematografie další povedený thriller, který se směle může rovnat ostatním evropským žánrovým příbuzným. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel, co mi na tom filmu nesedí. Herci jsou tu dobří, kamera je tu dobrá... A pak mi to došlo. Je to celé strašně schématické a prkenné. Prostě jsem to tomu filmu nedokázal uvěřit a dostat se do děje. Což je o to smutnější, že většina zobrazeného se doopravdy takhle-nějak-podobně stala. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Češi umí, to je jasný vole". Čo sa nedá povedať o nás, a našej katastrofálnej tvorbe v podobe "Rytmausa", jeho "Sídliskového sna" či hrôzostrašného počinu s podtitulom "Dovidenia ty stará kurva". Až sa za nás hanbím. Aspoň že máme tú "Dolnú v Hornej" respektíve pár dokumentov, lebo by sme sa ani nemali akej slamky chytiť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečakane skvelá a dobre pozerateľná gangsterka made in Czech republic. Prišli sme na to, až aj v našich končinách sa to dá. Možno to chce len šikovného režiséra (to je maličkosť, že?) , dobrý scenár a obsadiť asi menej známe tváre. Koho by zaujímalo vidieť stále tých istých... Najzaujímavejší bol mafián, rozprávač, ktorého hral srbský herec Bjelac. Ja si neviem fakt predstaviť staré známe české tváre ako hrajú gangsterku...Výnimkou je J. Hanzlík v menšej roli. Prekvapila ma V. Svátková, Slovenka s českým menom. Fakt pekná a talentovaná, kde bola doteraz? Hlavný gangster menom Kraviec ma dosť zaskočil, asi trikrát som si scénu, kde sa predstavuje pretočil, či som dobre počul...Moje priezvisko znie takmer rovnako...Výsledok musím pochváliť a teším sa na pokračovanie. 80%. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Koukám, že filmy o gaunerech začínají mít lepší sledovanost než filmy o kladných hrdinech...Čím to je?? Asi to dneska frčí a člověk prožívá ty emoce tak nějak jinak...Každopádně na české poměry dobře natočené, Čermák důvěryhodný, akce a zobrazení toho zkaženého světa kolem nás taky dobře zvládnutá...Každopádně nezávidím těm lidem, peníze sice mají, ale strach, strach a zase strach... ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Zbraně použité ve filmu byly Vzor 58, Scorpion vz. 61, brokovnice Remington 870 a samopal MP 5. (K98)
  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)
  • Před scénou, kdy vtrhnou policisté do domu Radima Kraviece (Hynek Čermák), projede kolem domu Predrag Bjelac v automobilu BMW třídy 5. V poslední scéně, kde je záběr, jak Radim Kraviec nastupuje do auta, je naráz autem BMW třídy 4 GranCoupé. Tato třída má na rozdíl od třídy 5 bezrámová okna. (jokis)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama