Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Po " Příběhu kmotra " další hodně povedený kousek z naší produkce. Skvělá režie, kamera, střih, kostýmy, make-up, rekvizity a soundtrack. Musím vyzdvihnout i herecké výkony, protože tady hrají všichni velmi dobře. Výběr herců se povedl na jedničku. Film šlape jak má, divák se u toho nenudí a často se i zasměje vtipným dialogům. Co říci na závěr: Na Afričana se teda těším hodně. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to trapné ani vtipné, ale absolutní bezradnost, jak natočit smysluplný angažovaný žánrový film, z toho bohužel kouká na všechny strany. Berličkový voiceover, polopatičnost, strnulost, zcela bez emocionální úrovně a plnohodnotného příběhu. Ten film chce něco říct tak moc, že se vzdává toho být filmem. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech konečně českej film, který se dá pochválit a nemusíte se stydět za jeho puvod a ani to nebolelo že? Stačil pořádný scenárista, kterej se nenudi v důchodu a netrpí senilitou. Káčko je opravdu skvele zahranej a jeho pribeh mě bavil celých 100 minut. Prostě paráda. Víc takových filmů a ja zmenim možná názor na cesky filmy, ale to si budem muset počkat než natočí zas něco takovýho podle "traileru" na další nový český filmy nad kteryma sem kroutil hlavou jak už podle ukázek poznate, že jsou naprosto o ničem. Díky bohu ze nás čeká aspoň ještě jeden díl tohohle paradniho filmu. Na český poměry dost slušný. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Vykreslený portrét českého grázla řemeslným standardem. I když zde žádná překvapivá pointa není, tak příběh se pohybuje v rovině reality. Ve vyprávění do toho elegantně zapadá i zkorumpované prostředí české politické scény. Kterou stranu asi zdejší ministr zastupoval, radši nebudu ani psát. Jistě to víte sami. Těžko říct jestli se mi to líbilo, ale osobně mi to přišlo přinejmenším velmi slušné zfilmované. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenší problém dať tomuto filmu tri hviezdičky. Nie je na ňom nič svetoborného, ale oceňujem, že sa ani viditeľne nesnaží byť svetovým. Je zručne nakrútený, väčšina hercov, na čele s Hynkom Čermákom a Predragom Bjelacom, dobre a uveriteľne stvárňuje postavy a príbeh má svoj spád. Neprekážalo mi, že som nedokázal spájať postavy filmu s ich predlohami v českej realite. Vnímal som film ako príbeh a nie ako hraný dokument. Viac mi prekážala nevyvážená pozornosťi, ktorú tvorcovia vo filme venovali jednotlivým postavám a epizódam. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Před scénou, kdy vtrhnou policisté do domu Radima Kraviece (Hynek Čermák), projede kolem domu Predrag Bjelac v automobilu BMW třídy 5. V poslední scéně, kde je záběr, jak Radim Kraviec nastupuje do auta, je naráz autem BMW třídy 4 GranCoupé. Tato třída má na rozdíl od třídy 5 bezrámová okna. (jokis)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno