Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny slasher, ktorý boduje najmä svojim meta-námetom, ktorý je výnimočne braný vážne a nie ako vreskoťácka sebaparódia. V neposlednom rade netreba zabúdať, že je to remake vskutku otrasného filmu. Napriek tomu sa Town that Dreaded Sundown ani len nepriblížil minuloročným peckám ako Girlhouse a It Follows. Originálny námet využíva len ako rozohranie príbehu, hlavná hrdinka je slabý protivník vraha, celkovo postavy sú odfláknuté a záverečné rozuzlenie ma nechalo totálne chladným pre svoju prekombinovanosť a strašne chabé motívy vraha. Napriek tomu predpovedám Gomez-Rejonovi peknú budúcnosť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád remaky, ale musím říct, že „The Town That Dreaded Sundown“ se mi celkem zamlouvalo. Je to i proto, že se zde původní film bere jako něco, co je dáno a z toho se vychází, nikoli, aby se to celé předělávalo. Místy je to docela nápadité, místy je to strašně nudné a přemíra postav je v podstatě zbytečná a klidně byste se bez ní obešly. Fungovalo by to i s méně herci, ale pointu by to nezachránilo. Ta moc dobrá není. Hezký hororový průměr. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Výborný slasher, který znovu dává v paměť, jak město Texarkana utrpělo jizvu na jméně, když tu začal řádit brutální vrah. Zatímco původní film je spíše průměrný, tak jeho sequel The Town That Dreaded Sundown je o poznání lepší. Což mě mile překvapilo, většinou je to opačně. Z nikdy dopadeného vraha se za ty roky stala atrakce, a tak není divu, že se někdo rozhodl znovuoživit hrůzné události. Ve výsledku to znamená, že se dočkáme slušného přísunu vražd, které jsou ke všemu velmi kvalitně zpracované. Líbil se mi i retro vizuál a precizní kamera. Rovněž atmosféra je tu vážně cítit a herci hrají slušně. Jedinou výtku mám k závěru, s tím se mohli tvůrci vypořádat lépe, ale i přesto jde o jeden z nejlepších slasherů za poslední dobu! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDU TO DĚLAT DO TÉ DOBY, NEŽ JE DONUTÍŠ SI VZPOMENOUT!…" /// Texarkan - město pronásledovaný minulostí, aneb Fantom je zpět a vyhání kostlivce ze skříní celýho města. Průměrná slasherová zábava, která nepřekvapí vůbec ničím. Teda krom toho, jak moc chce mít šokující vyrcholení. A přestože jsem nudou nechcípal… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem obdivovatel Zodiaca, taky Syn Samův a Sekerník z New Orleans maj svý kouzlo. 2.) Protože já (a máma) říkáme, že při píchání se má umírat. 3.) Thx za titule ,,LV a Katanax“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Problém remake už-tehdy-slabého slasheru TTDS je rok vydání 2014. Slasher jako žánr s pevně danými klišé se po inovativním Vřískotu vyčerpal. Remake přichází na rozdíl od původního levného snímku pod taktovkou profi týmu, kamera je fajn, obsazení je ok a hrdinka je schopná herečka, občas se dočkáme i zajímavého nápadu typu honička na poli s vrahem z výšky, ale i přes snahu vyhnout se obvyklým pitomostem žánru děj dojíždí na klasická klišé a vřískotovinu; sex = smrt, vrah je někdo koho známe; panna (s přimhouřením oka) přežije nejdéle. Chyběla mi i pořádná atmosféra a napětí. Pro diváka veterána je tenhle film trochu nuda, nováčci určitě dají o hvězdu dvě víc. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama