Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 8

Recenze (449)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení, neboť film naplnil svůj potenciál jen částečně. Sice mi nechaly usnout, ale po pár desítkách minut požadovaly svačinku, a během druhé poloviny mi ta mladší co chvíli plácala po hlavě plastelínovým hadem. Příště vsadím na osvědčené klasiky, jako je Sofie Prdni nebo Zvohnilka, u těch nedutají. K obsahu: hrají v tom tuším medvědi. Mám však mlhavé podezření, že jsou nějak počítačově upravení. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošný peruánský medvěd se skvělým anglickým vychováním hledá nový domov v líbivě kolorovaném Londýně, kde za každého počasí vyhrává bezvadný black latino band a vy mu i přes poněkud destruktivní následky chování nemůžete nepřát, aby jej našel u sympatické rodinky s fajnovým vkusem a unikl tak osidlům krásné padoušice... Ohledně pomerančové marmelády - jednou jsem si ji za britského týdne koupila v Lidlu - a byla pěkně hnusná :-) Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov, jako film, kde vystupuje převážně živočich. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ukázkový feel-good rodinný film, kde každý motiv a každá dílčí zápletka najde svoje opodstatnění a rozuzlení. Je tu hodný, ale nešikovný medvěd (Whishaw), který nabourá stereotyp rodiny Brownových (Bonneville, Hawkins, Harris, Joslin). Je tu výrazný záporák, resp. záporačka (Kidman), je tu střelená hospodyně (Walters), je tu brblavý soused (proklatě nevyužitý Capaldi) a jednoduchá zápletka (Paddington cestuje do Londýna, aby našel nový domov u cestovatele, který kdysi navštívil jeho strýce a tetu v nejtemnějším Peru). Z otce morouse (Bonneville) se nedobrovolně stává hrdina, po němž celá rodina tak volala, tuto proměnu provázejí mnohé vtipné momenty atd. Prostě typický film, kdy víte, jak to dopadne, ale právě protože to víte, není důležité, jak to skončí, ale jak se k očekávanému cíli dostanete. Paddington tuto cestu podává vtipně, vkusně a co se stopáže týče, tak akorát. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nabízí srovnání Paddingtona s jeho americkým sprostějším kolegou Tedem. A musím říci, že tady na plné čáře vítězí Paddy. Film jsem si neskutečně užil. Při smutných chvílích mi bylo opravdu smutno a naopak při vtipných jsem se popadal za břicho. Paddington je skvěle animovaný, scénky jsou dostatečně vtipné a trailer neprozradil vše, na co se ve filmu můžeme těšit (i když samozřejmě nejlepší scénky bohužel neutajil). Po dlouhé době zase super komedie a film, který se rozhodně hodlám zhlédnout ještě několikrát. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem nebyl cílovka (páč nejsem dítě, jsem starej cynik), musím říct, že se mi tenhle ve všech směrech "čistý" film, ve kterým se nemluví sprostě, ani neteče krev (přestože jsem se párkrát přistihl, jaký by asi z toho medvěda byly steaky- jako sorry, ale chvílema byl ten plyšák děsně nesnesitelnej! :-), docela líbí, příjemný osvěžení. Navíc je to britský až na dno sklenice s pomerančovou marmeládou, což Ramirez, ten starej britofil, umí ocenit. Příběhově sice sladší a ulepenější než ta marmeláda samotná, ale who cares, je fajn, že i takovéto filmy mají v dnešní době místo. A ten Londýn... brilliant! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Jako součást reklamní kampaně vznikla v Londýně tzv. Paddington Trail. Ve spolupráci s Visit London bylo vytvořeno 50 soch medvídka Paddingtona, které byly následně rozmístěny po celém Londýně. Kromě obsazení a filmového štábu na sochách pracovaly známé osobnosti jako Benedict Cumberbatch, Emma Watson, Michael Sheen, David Beckham nebo starosta Londýna Boris Johnson. Stezka byla uzavřena v prosinci 2014, sochy vydraženy v aukci a výtěžek věnován charitativní kampani NSPCC (společnost zabývající se prevencí týrání dětí). (Michi88)
  • Scéna, při níž Paddington sebere svůj klobouk pod zavírajícími se výsuvnými bezpečnostními dveřmi, je inspirována obdobnou scénou z filmu Dobyvatelé ztracené archy (1981). (P. J. D.)
  • Režisér a scenárista Paul King pracoval na filme 5 rokov. Jeho žena povedala, že noc po premiére sa prvýkrát po troch rokov v kľude vyspal. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama