Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (313)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohle nechápu. Snímek má velmi dobrý nápad, má velmi dobré prostředí, ale prostě stejně nefunguje. Je zde parádní hororově detektivní zápletka, ani ta nefunguje. Hodně bych si přál, aby to fungovalo, aby to šlapalo, ale tohle se prostě nepovedlo. Alespoň za snahu jít jinudy dávám průměrné hodnocení. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wilsonov má jisté řemeslné kvality, v tom opravdu problém nevidím. Ani nevadí, že i to málo reálií míchá dohromady a nepřesně se jich ujímá již od základu. Problém je, že je to nebetyčná nuda! Přitom nápad to je dobrý, dokonce i stylizace dává najevo, že peníze v tomhle projektu problém nebyly. Herci jako Jiří Macháček nebo Keiserův voice over jsou perfektní. Ale opravdu to chtělo trošku krátit a to už i ve scénáři. To nekonečné nahánění padoucha, potažmo antichrista je totiž velice ubíjející, že to ani správně střelený Honza Kraus nedokáže zachránit. Rozhodně to taková katastrofa není, ale znovu to už vidět nechci...45% ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?srovnávat Wilsonov s tvorbou Wese Andersona je čistá svatokrádež.Teoreticky je možné si vybavit určitou spojitost s Grandhotelem Budapešť,ale zatímco ten je naprosto geniální,Wilsonov je až zoufale hloupý,nudný a zbytečný.Pro americkou tvorbu už dlouho platí,že parodie je mrtvá (díky tomu komu se dostává do rukou) a ta česká evidentně jakbysmet.Oldřich Lipský se musí otáčet v hrobě jen při náznaku srovnání tohoto s Adélou...0% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Hvorecký očividne neznáša slovenské symboly, zvyky a tradície a potrebuje si svoje komplexy vybíjať takouto prapodivnou sériou historiek (odporúčam mu odsťahovať sa za veľkú mláku, tam sú na jeho umelecké schopnosti všetci zvedaví :)). Potom to s entuziazmom prevezmú akože československé špičky a "god bless...us"! Ešte k tomu s otravným rukopisom a dementným IQ, čiže je to na míle vzdialené i akémusi žoviálnejšiemu a inteligentnejšiemu humoru, toto je vyslovene brak a des. Sa čudujem, do čoho sú schopní investori pristúpiť a kam sa dokážu až (niektorí) herci ponížiť s vidinou vyššieho honoráru. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Nenáročná směsice divno-scének, které občas fungují, častěji ovšem vyvolávají wtf výraz, který podtrhuje především přítomná xenofobie a rasismus. Na druhou stranu jako lehce nepovedená kopie filmů Wese Andersona, která evidentně měla dost křečovitý vznik/dodělávání, plní svůj účel pro méně vybíravé české publikum dostatečně. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Ide o sfilmovanie poviedky Michala Hvoreckého, „Najhorší zločin vo Wilsonove“, ktorá vyšla v roku 2001, v zbierke poviedok Lovci & Zberači. (JančiBači)
  • Původně zamýšleným režisérem filmu byl Jiří Strach. Film opustil krátce před začátkem natáčení. S produkcí se nedohodli na potřebné výši rozpočtu. (klukluka)
  • Agent Food (Jiří Macháček) opakovane tvrdí, že je vo Wilsonove z úradnej moci FBI, avšak agentúra používa tento názov až od roku 1935, do tej doby fungovala pod názvom Bureau of Investigation (BOI) (od r. 1908). Navyše FBI má právomoci len na pôde USA, v zahraničí zasahuje CIA. Druhú spomínanú agentúru Food vo filme tiež spomína, avšak CIA bola založená až v roku 1947. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama