Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (313)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem si po premiere filmu cetl recenzi Franze Fuky, kterej to neskutecne setrel, tak jsem si ted rikal, jakej to bude shit. A nemuzu rict, ze by to shit nebyl. Na druhou stranu nebylo to az uzkostlive hrozny, jak jsem predpokladal. Stylem bych rekl, ze se to snazilo napodobit / vyrovnat Mazanymu Filipovi, ale to se filmu nepodarilo ani nahodou a nebylo to vinou Machacka, kterej se snazil docela dobre (byt ho bitelne nesnasim). Idea mesta, snaziciho se pripojit k USA, proste fungovala lip na papiru nez v realu, ale scenar proste pokulhava nejenom v dialozich, ale i deji samotnem. A rada vtipu a narazek, ktere byly ozdobou Filipa, tady pusobi prvoplanove a hlavne trapne. Pauhofova byla sice mrdatelna, zato Kraus to uplne zabil - prislo mi, jako by to mel uplne u prdele a leckdy mluvil jak v ty svy zasrany show na Prime. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, pobavil se a vytkl bych toto. 1) Vtipů bylo plno, ale žádnej z nich vtipnej. Některý dokonce nedávaly smysl. 2) Výprava na mý poměry chudá. Tohle že stálo 50 milionů? Každej slušnej dobovej TV film pro ČT má podobnou výpravu a to nestojí 50 mega. Oprýskaný ulice a pár trhovců nejsou výprava. I když, abych byl fér, některý interiérový scény vypadaly draze. 3) Trikový dokreslovačky Bratislavy mizerný. 4) Přetažená stopáž a možná až příliš xenofobní fóry. Celkově jsem se slušně bavil, protože zbožňuju nepovedený filmy, ale za ty prachy, který to stálo, by člověk čekal mnohem lepší film. 30% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jeden tribunovej chorál pro Epsteina: "A Mááárku ty si stejně vola kus, hej, stejně vola kus, hej, stejně vola kus!" On Mašín není zrovna režisérskej bombarďák, ale takovouhle hroudu ničeho by neutlačil ani hovnivál. Nepochybuju o tom, že to všichni mysleli moc dobře a že to má víc skrytejch významů než pražský metro zastávek, ale na mě jako na diváka to působilo stejně, jako působila na učitelku výtvarky každá moje malba vodovkama - jako paskvil. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Díky bohu jsem před zhlédnutím tohoto snímku nenavštívila (raději) místní hodnocení. A udělala jsem jen dobře. Možná se někomu 4/5 zdají moc, ale já jsem se královsky pobavila. Perfektní herci jako je Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Táňa Pauhofová, Jan Kraus, Petr Čtvrtníček atd byli sice tak trochu zárukou alespoň minimálního úspěchu, ale to vůbec ničemu neublížilo. Líbila se mi ta barevnost a kreativita, která vyzařovala z každé minuty filmu, a také nápad s 49.kolonií USA. Místy na mě někdy až moc americké, ale někdy to k filmům prostě patří. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za výpravu a docela slušnou kameru. I pár herců se snažilo, třeba Zindulka. Ale jinak je to paskvil. Svět, který sám o sobě nefunguje. Prostě jen nápad nedotažený do konce. Nic se divákovi nevysvětluje, nejspíš proto, že ani autor (autoři) netuší, oč se vlastně hraje. Akce nijaká, v podstatě žádná. Humor velmi, ale skutečně velmi trapný. Scenáristicky mizerné - tolik zabitých scén, tak mizerné vedení už tak chabé dějové linky, a hlavně zmatek ve vyprávění. Pokusy o ozvláštnění těžce doplácejí na statičnost a neschopnost jakékoliv pointy nebo gradace. Americký detektiv pitomcem par excellence, kdoví proč, vtipné to nebylo, a nějakému humoru to rovněž nepřispívalo. Vše tady vlastně skřípe - motivace, vymyšlený svět, vztahy, příběh, i samotná zápletka. Když se nad tím zamyslíme, tak vyšetřování se skutečně nikam neposunuje, nedozvídáme se žádné nové informace, až najednou přijde rádoby rozuzlení. Zasmál jsem se jen jednou ("Benzín? - Borovička.") ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Ide o sfilmovanie poviedky Michala Hvoreckého, „Najhorší zločin vo Wilsonove“, ktorá vyšla v roku 2001, v zbierke poviedok Lovci & Zberači. (JančiBači)
  • Titulnú skladbu "Wilson City" nahrala slovenská poprocková skupina HEX. (StilesTW)
  • Ľuboš Kostelný si po seriáli Profesionáli (od r. 2008) opäť zahral streleného policajta. Pôvodne jeho postava aj ráčkovala, ale nakoniec sa producenti zľakli či to už nie je prehnané, a tak nakoniec sám seba kompletne predaboval. (krasomama)

Reklama

Reklama