Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Nedávno som pozeral "Jessabelle" a už som si myslel, že to bol najhorší horor minulého roku. Ale potom som sa konečne dostal k "Annabelle". Filmu, ktorý som chcel vidieť od momentu, ako som videl The Conjuring. Tam sa Annabelle venovali dosť málo, takže som chcel film čisto o nej. A keď ho tu máme, tak musím povedať, že tak nudný horor, pri ktorom sa mi chcelo neustále spať som nevidel už dávno. Hrozné dialógy, hrozný mix zvukov, kde občas je hudobný podmas súčasne s rozhovormi a som rád, že hercom rozumiem, nulová atmosféra, záver je absolútne strašný a je tam kopa klišé. Scénka s výťahom, kde sa štyrikrát otvorí na tom istom mieste je absolútne príšerná, príbeh je príšerný, postavy sú nudné a tisíckrát videné... atd atd. Je tu jediný svetlý moment, kde som sa vydesil. A to je keď sa duch Annabelle ako dievča rozbehne k Mii, no zavrú sa dvere a keď sa otvoria už je tam ako dospelá a mŕtva. To ma jemne vydesilo. Ale inak... nič. Nuda nuda, katastrofa. Jeden z filmov, ktoré ľutujem, že som videl.Hodnotenie: F ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bubákovina s pannou se nepovedla, což je škoda, jo čtete dobře, kuchaná ze začátku byla celkem povedená a vypadalo to na mejdan démonů. A přitom když vyšlo najevo, že ti sektáři zkoušejí to dělat s beranem nebo kozlem, tak mi moje hororové srdíčko zaplesalo, ona totiž byla šance že se objeví Behemoth. To je takový velký, zlý a celkem nasraný démon s kozlí hlavou, co se s ničím nesere a většina jeho obětí končí mrtvých, nebo šílených, znělo to tedy hezky. K mému překvapení, se ve filmu objevu sice bubák, ale je to nějaká černá piča, která se objeví za celý film dvakrát, na vteřinu a to je celý. A ten konce ? Přetahovaná o to kdo vyskočí z okna a kdo ne. Režisér v polovině nechá zasnout světla, a to je vrchol filmu. Ale zase abych nekřivdil, soundtrack je celkem povedený a snaží se celý film napravit, ale ať se snaží sebe víc, takhle nudný horor nezachrání nikdo. A je fakt že ten, špinavý shol’va Brejtak, v roli fáterníka úderníka, celkem stojí za to a nelze mu upřít charisma. No ale jinak je to nuda, hlavně se řeší rodinné trampoty a co bude dělat mamča s mimčem, takže žádná hrůza se nekoná. Chápu že Leonetti, měl touhu uspokojit svoje hororové já, ale ať se vysere na režírování, a dělá toho kameramana, to mu jde na jedničku. Jo a nepříjde vám divný pojmenovat horor po herečce, nebo obsadit herečku se stejným jménem a nedat ji roli bubáka ? Mně teda jo, no snad dvojka bude lepší a bude snad děsivější a než tady jednička. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na režisérské stoličce Leonetti alias prznitel Osudového doteku. Mělo mě napadnout, že se mi opět dostane odfláknuté slátaniny, nicméně panenkové horory mám docela v oblibě, a tak jsem tajně doufal v zázrak. Samozřejmě nepřišel. Annabelle je kokotina s několika málo světlejšími okamžiky. Vykrádá bezostyšně Chuckyho a půjčuje si ze všech možných moderních duchařin , asi nejvíc z Insidious, Leonetti u něj stál za kamerou, jaké překvapení, a předkládá jen vyfiltrovanou a nudnou směsku nedotažených lekaček a příběhově nanicovaté vaty s tečkou o nevyzpytatelných cestách Páně a osudu. Zmíněná pointa mne málem přivedla k odpadovému hodnocení. Z lásky k panenkám a za scénu ve sklepě ale nakonec uděluju přehnané dvě hvězdy. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Leonetti kameroval Wanovi několik filmů, díky čemuž usoudil, že by si jeden horor mohl střihnout taky. A protože je pán kameraman, Annabelle relativně dobře vypadá. Všechno ostatní je obyčejná dojná kráva, navěšená na úspěch filmu V zajetí démonů - titulní panenka z něj ostatně pochází. Tvůrci tradičně spoléhají na "volume doprava" lekačky, výhružnou hudbu a směšně přepálenou bubákovitost předmětu doličného, aniž by dokázali budovat napětí či jakýkoliv vztah k postavám. Když nevíš coby, vraž něco do záběru i repráků - oblíbený postup řadových hororů. Annabelle v něm exceluje. Parádně neschopný horor. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Hlavná hrdinka sa volá Mia. Mia Farrow hrá hlavnú úlohu vo filme Rosemary's Baby (1968) s podobným dejom, v ktorom sa matka snaží chrániť svoje dieťa pred zlom. (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 71. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama