Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Kino zklamání roku. Jména a sliby společně se zaštítěním od velkého Wana a mediální masírkou zkrátka navodila očekávání na značně podprůměrného zástupce hororu, který na plátnech kin zbytečně zabírá místům jiným kvalitním snímkům letoška. Pryč je Bisharova plíživá, hrůzná hudba, stejně jako napětí nebo ona stále omílaná atmosféra. Jenže ono když ve "vypjatém" finiši člověk hypnotizuje dveře od východu, neboť už dvacet minut zpátky ví, jak vše skončí - něco je špatně. A to, že ho z toho vytrhne infarktová lekačka, nespraví vážně vůbec nic. Takže Wane, fakt se vykašli na ty tvoje akčňáky, vrať se režisérský křeslo a ke scénáři dokopej Whanella, protože tohle bylo vážně hrozný. Rozjíždět horor (!) 50 minut, na jehož konci divák není navnaděný, co se bude dít dál, ale v hlavě mu zuří souboj únavy a vzteku za promrhaný čas; to je vážně na pováženou. Jo a do kina mě už na horor dříve jak tři dny po premiéře nikdo nedostane. Přiznávám, že tentokrát to nebylo ono, ale i když se najde jeden chichotálek, zkazí zcela zážitek ostatním. Jenže tentokrát po každé lekačce následovala kolektivní salva smíchu provázená vzrušenou debatou, jako byste si museli vy kreténi poreferovat o kolik se vám zvýšil tep nebo kde vyskočila kapka potu. Vztyčený prostředníček teda nepatří Annabelle, u které věřím, že za sychravé noci osamělého diváka dokáže potrápit. Dvě scény jsou fakt vyložená lahůdka a naopak velký palec nahoru. P.S. Proč se film vlastně sakra jmenuje Annabelle, když to o ní absolutně není? Více zde. 50 % ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

V pohode. Ja som spokojný. Dostal som presne to, čo som chcel. Akceptovateľný a znesiteľný rip-off (resp. spin-off). Annabelle nie je vyložene blbá a hoci k strašeniu a znervózňovaniu diváka a postáv používa zastarané metódy, fungujú. Neviem, možno som len proste mal chuť na staromódny horor á la deväťdesiate roky. Je to fajn, atmosféra temná, krv tu takmer vôbec nie je (rozhodne nejde o vyvražďovačku na spôsob šiesteho Chuckyho, ale o komorný horor), kladné postavy sú vcelku sympatické a záporné tu nie sú. Ak pravdaže nerátame Annabelle, ktorá má niečo do seba. Napnuto som čakal, kedy sa pohne oko, kedy žmurkne alebo sa jej nepatrne, o pár milimetrov pohne ruka. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě přesný opak toho, co bylo V zajetí démonů. Annabelle je horor bez inteligence, bez nápadů i schopnosti vygradovat scénu. Samotná panenka je ve filmu de facto úplně zbytečná (což je asi největší podraz) a vše je tak doslovné, že kdo něco v tomhle filmu nepochopí, může si bez problémů zažádat o občanku Forresta Gumpa. Nejhorší ale je ta neschopnost nějak budovat scénu. Když už se počtvrté otevřely dveře od výtahu, nešlo se nesmát. Takových momentů je ve filmu bohužel až příliš. Ale zase se musí nechat, že málokdy se horor přetaví v tak čistou komedii. 30%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak to s panenkou Annabelle vlastně začalo. Nyní jí mají manželé Warrenovi schovanou ve svém kumbále podivností, i když je dost chytrá na to, aby si odkráčela tam kam chce. Byl jsem natěšený už několik týdnů před příchodem do předsálí kina. Dvorní kameraman Wana si nyní prohodil místo a jeho dřívější spolupráce s Wanem byla znát. Zpracování podobné, některé lekačky viděné z traileru už sice nevyděsily, ale jinak jich tam bylo požehnaně. Temný beránek naháněl hrůzu, hlavně ve sklepení. Scéna s výtahem a následným schodištěm byla parádní. Nervy pracovaly na plné obrátky a husina také byla. Za to jsem byl rád, že se tu objevila taková silná záporná postava, jako tomu bylo obdobně třeba v Insidious. Abych zase moc nechválil, Insidious i V zajetí démonů mi přineslo o něco větší zážitek, než Annabelle. Možná to bylo i nesprávnou atmosférou v kině, kterou neustále narušovaly řechtající teen kobyly v posledních řadách. Taky tu je slabší konec, sice přijatelný, ale bez významné gradace. Návštěvy kina přesto nelituji, užil jsem si to společně s Niemandem. :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Je zobrazená budova s názvom Barclay. Rodina Barclayovcov je rodina terorizovaná Chuckym vo filme Chuckyho hra (1988). (Pat.Ko)
  • Annabelle se dnes nachází v Muzeu okultních předmětů v městě Monroe, které založili manželé Warrenovi. (Duoscop)
  • V knižnici je kniha Taschen, ale vydavateľstvo Taschen vzniklo až v roku 1980. (Pat.Ko)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama