Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (788)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po "Travičce zelené" (***), "Sousedské hlídce" (***), "Apokalypse v Hollywoodu" (*****), "Interview" (****) a druhých "Sousedech" (?) přichází další rogenovská prasárna, tentokráte však "schovaná" za roztomilou animaci. Ale ať už animované nebo ne, grupáč je pořád grupáč a párek v prdeli je pořád... ále radši nic.;-) Chcete natočit brutální, vulgární, úchylný (nikoli však nenápaditý) film plný sexuálně, kulturně i politicky nekorektních narážek a nemůžete najít sponzory? Udělejte z něj animák. Btw, cool závěr. Bude hraně-animovaná dvojka?xD ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ono to je pro nás, dospělce až přespělce, jo? Zajímavé. Takhle prvoplánovitému nadužívání vulgarismů bych se smál tak max od jedenácti do šestnácti let svého věku, a to ještě pod podmínkou, že bych byl zhulený jako nutrie. Což jsem v té době byl, takže no problemo. Horší to je dnes kdy stačí, abych očuchal nějakého okolo jdoucího juvenilního rastafariánka a můj, dávnými léty nadužívání ztýraný mozek, okamžitě roztočí spirálu panických atak, paranoických záchvatů a astmatického sípání. Za střízliva, co se tetrahydrocannabinolu týče, jsem tedy nucen konstatovat, že na píču, tenhle flák. Slušný nápad s velkým potenciálem a několik vydařených parodických momentů rozhodně nepřemostí tupost, s jakou se přistupovalo k dialogům. Srovnání se South Parkem kulhá. Netvrdím, že čtyři ,,pinďouři vod Denveru" trefí každý přisprostlý joke s razancí a přesností cimrmanovského šrapnelu, ale po většinu z dvaceti let své existence se alespoň snaží. A tepou, často účinně a přesně. Sosič párty je při srovnání s nimi jen trapná deklamace pejorativních výrazů, a i v jejich výběru dosti neinvenční. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Anti-LEGO příběh. Hrdinové mají mozky vymyté (firemní) ideologií, podle které je smyslem existence čekat, až si vás vybere jeden z „Bohů“ a odnese do země zaslíbené, kde najde klid a mír židovský bagel i muslimský lavaš, jinak vedoucí nekončící spor o to, kdo má nárok okupovat „západní regály“ supermarketu. Netuší přitom, že je namísto 77 lahví panenského olivového oleje a jiných potěch čeká bolestivá smrt v hrnci vařící vody nebo mlýnku na maso. Každý pracovní den začíná kolektivním zpěvem idiotské feel-good písničky à la Everything is Awesome, ve kterém chtějí postavy pokračovat i po zjištění, že všechno možná až tak boží není. Je pro ně holt pohodlnější dál věřit iluzi, kterou si sami vytvořili a která jim namísto existenční úzkosti nabízí útěchu. Neblahá historická zkušenost od dogmatického lpění na optimismu odrazuje, raději se tedy tvařme, že minulost neexistuje a dál žijme ve lži. Zdá se, že jedinou uspokojivou alternativu k víře ve spasení, která vyžaduje mimo jiné odříkání tělesných potěch, představuje hédonismus. Všichni nakonec stejně zemřeme (vyjma trvanlivých potravin), tak proč předtím alespoň nevylízat žemli nebo nevykouřit řepu a svou neradostnou existenci si tím trochu nezpříjemnit. Proti-konzumní poselství filmu z produkce obří mediální korporace samozřejmě nelze brát moc vážně a budiž proto Buchtám a klobásám připsáno k dobru, že po divákovi ani nic podobného nechtějí. Na druhou stranu je možná škoda, že za všemi ultrasprostými vtipy trochu zaniká, jak chytrý a podvratný film Rogenova parta tentokrát vytvořila. Největším monstrem nakonec není mluvící pičifuk, ale postava libovolného člověčího konzumenta, žijícího ve víře, že bude stále co jíst. Kdyby nic jiného, za vítězství tvůrců lze považovat už jen to, že vás přimějí fandit mluvícímu párku, vyschlé žvýkačce a prsaté žemli v jejich boji proti lidem jako jste vy sami (tedy lidem, kteří se provinili svým konzumerismem). 85% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Židia Seth Rogen a Evan Goldberg už majú na svedomí nejednu kontroverznú komédiu a rozhodne sa ani tentoraz neboja zájsť do extrému. Animovaný film im navyše poskytuje ešte širšie pole pôsobnosti. Než divák zavíta na stiahnuté Sausage Party, určite by si to mal dobre rozmyslieť, pretože toto je snímka, ktorá vás bude baviť buď naozaj veľmi, alebo ju potopíte. Tak ako tak, určite na ňu nezabudnete. El Pičifuk je nezabudnuteľná hláška. V komédii sa stále niečo deje a do hodiny a pol sa toho vtesnalo naozaj veľa. Škoda, že uvidíme toľko vyložene lacných scén, ktoré sú neoriginálne, prekvapivé a pobavili by jedine značne pojašených pubertiakov. A neuškodilo by pridať ešte pár kvalitnejších vtipov, určite by potom snímku mal šancu potešiť širšiu skupinu divákov.Takto ju mnohý ofľusali nízkym hodnotením a to je škoda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak pro mě spíš lehký zklamání a promarněný potenciál. Ne, že bych se vyloženě nudil, nebo by mě tenhle druh humoru pohoršoval, ale když se furt jenom v lehkých obměnách opakují dokola ty stále stejný přisprostlý fóry, tak to začne časem nudit a upadat do stereotypu. Jako pár nářezových situací a hlášek se tu najde, ale nezbavím se dojmu, že se z toho teda dalo kurevsky víc vytěžit. Nejvtipnější byl nakonec závěrečný titulek přeložil : František Piči Fuka. To o něčem vypovídá...55% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu zazní slovo "fuck" nebo jeho modifikace celkem 506krát. (Maulincio)
  • Film stál - na poměry animovaných celovečeráků velmi střídmých - 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Premiéra byla odsunuta z  3. června 2016 na 12. srpna 2016, aby se zabránilo souboji s filmem Popstar: Vše pro slávu, který měl premiéru 3. června 2016. (Maulincio)

Reklama

Reklama