Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Když si tvůrci při natáčení horrorového hitu řeknou, že nemají co ztratit, je nejvyšší čas utéct. Z průměrně natočeného dobrého nápadu se v tu ránu stane nesmyslná a přetechnizovaná amatéřina, ve které je všechno a přitom nic. Místo zneklidňující atmosféry barevně odlišných kostek se najednou sází na vizuální sterilitu se skutečně směšnými pastmi typu točícího se čtverce a všechny kvantové či časoprostorové narážky jsou jen jedním slovem načrtnuty a vzápětí zapomenuty. O nějakých důmyslných časových paradoxech se pak nedá ani mluvit. Navíc z postav jsou jen naivní loutky, které se nadšeně vrhají vstříc těm nejpodezřelejším místům a místo zoufalství si při absolutní neorientaci střihnou šíleně natočené milostné číslo, takže je velmi brzy jasno, že tady se bude hodnotit až úplně dole. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O dost horší než první film, ale i tak se tu dá najít pár dobrých a pořádně nepříjemných scén. Postavy jsou asi tak stejně sympatické jako v původní "Kostce", což by se dalo počítat jako plus... O obrovské mínus se postaral především dimenzionální mišmaš, dále pak totální absence originálně-brutálních pastiček a v neposlední řadě také konec... Tvůrci se nejspíš snažili odhalit nám tentokrát trochu víc, a právě to byla osudová chyba číslo jedna. Proč? Protože přávě KONEC s velkým K zapříčinil vystřelení jedničky mezi top ve svém žánru.;-) ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ten film byl tak debilní a bez pořádného smyslu, až byl dokonale vtipný. No vážně, mám tenhle film za komedii, protože s jeho blbostí se nedá jinak než se smát. Jako nějakému hororu nebo thrilleru bych tomu dala asi 1 hvězdčiku, jako komedii moje hodnocení dopadlo takhle. Nikdy nezapomenu, jak jsem v jedné scéně dostala takový záchvat smíchu, že jsem skoro spadla z gauče. Úžasné. ~(3,9)~ ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad jak v pokračovaní posrať všetko, čo tak dobre fungovalo v originály. Vizuál totálne presvetlenej kocky pôsobí sterilne, bez akejkoľvek atmosféry a dokonca príliš televízne. Proste evidentne kulisa v štúdiu. Gore efekty absolútne minimum a nič, čo by ohromilo. Fakt to nebolo PG-13? CGI hrozne lacné, pôsobí nedorobene. Pasce prekombinované ad absurdum. V prvom diely sa držali reálnych fyzikálnych zákonov. Toto je už úplné sci-fi s alternatívnymi realitami, cestami v čase, spomaleným časom a neviem čím všetkým. Keby sa uprostred filmu objavili mimozemšťania, tak by ma to neprekvapilo. Najhoršie ale dopadli postavy, ktoré vôbec nefungujú. V jednotke mala každá postava aj nejaký zmysel pre úspešné zdolanie kocky. Tu je len parta neznesiteľných dementov a na žiadne postupné riešenie jak sa odtiaľ dostať sa nehrá. Ani ponorka medzi nimi vôbec nefunguje. Nenapadá ma nič za čo by som dal aspoň jednu hviezdičku. Proste čistý odpad, ktorý je najlepšie vynechať. 1/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som naozaj čakal s veľkým napätím, pretože predchádzajúca Kocka bola naozaj zaujímavá. Bolo jasné, že originálnosť predchádzajúceho dielu, rozhodne nemôže prekonať, ale autori sa i tak mohli pokúsiť ísť ďalej a napríklad aj za hranice kocky. Takto sa tu opäť prebudí niekoľko uväznených obetí, ktoré sa pretĺkajú labyrintom a postupne umierajú. Z dômyselne "reálnych" vraždiacich nástrojov predchádzajúcej Kocky tu máme trikovo lepšie dômyselné vraždiace nástroje, ktoré však odporujú fyzikálnym zákonom. Už to nie je ten klasický horor, ale viac tu smerujeme do sci-fi. I tak si to drží vysokú úroveň a veľmi ma to bavilo. Skvelý nápad. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)

Reklama

Reklama