Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (312)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nevím co od toho čekali ostatní já čekal budování atmosféry, paronoiu a celkově horor, který nebude stavět na lekačkách, ale spíše na halucinacích hlavní hrdinky a otázky co je skutečné a co ne. A to jsem dostal. Sára postupem času nedokáže rozeznat realitu od halucinací a stává se nebezpečnou nejen sobě, ale i Aidenovi u kterého divák může hádat, jestli je vypočítavý a zvrácený vrah nebo jen oběť Sářiny představivosti. Já jsem s filmem spokojen a i když se z toho dalo určitě vymáčknout víc, tak mě rozhodně nezklamal. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil jen kvůli Medvědovo hudbě. Nakonec to byla snad jediná dobrá věc, kterou The Forest přinesl. Jinej důvod k vidění tohohle filmu asi není. Ale ono asi stačí přetočit si to až na závěrečný titulky, kde je ta hudba aspoň dobře slyšet, páč do toho nekvičí hysterický ženský. I když pořád existuje Youtube nebo Spotify, to bude asi snazší než zbytečně shánět celej film. Btw: Pointa mýho komentáře je pořád daleko lepší, než "šokující" pointa tohohle filmu. Škoda toho podřezanýho (Fuck it, spoiler!) potenciálu, kterej se tam párkrát mezi stromama někde mihnul. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Výsledkem mohl být dokonalý mindfuck, ale potenciál filmu nebyl využit ani z 1%. Já jsem ještě navíc hodně otrávený z toho, že se točilo v průměrném evropském lese, jehož strašidelnost rozhodně nevykouzlí bafání špatných masek a šero nebo mlha. Mluvím slušně japonsky a u Aokigahary jsem pár dnů přenocoval, tak vím, jak vypadá ve skutečnosti (nijak extra strašidelně, jen je tam všude mech - ale atmosféra tam je). Proč film vůbec parazitoval na Japonsku nechápu. N. Dormer byla celkem OK herecky, zbytek ani náhodou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Každý rok v lese Aokigahara spáchá sebevraždu více než stovka lidí a další se o ni alespoň pokusí. Od roku 1970 chodí místní dobrovolnící jednou za rok na lov těl a posbírají ostatky sebevrahů a pohřbí je. Les je bohužel díky své pověsti velkým tahákem pro turisty. O takovu turistiku zájem nemám. A tak je to i s tímto filmem. Herecké obsazení bylo pro mě neokoukané, to bylo fajn. Nápady nedotažené, což bylo škoda. Na druhou stranu z toho Amíci nedudělali úplnou blbinu. Všechno tu působí ospale. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Přes bezpochyby velký potenciál a kvalitní námět ohledně skryté hrůzy v skutečném lese sebevrahů, byl výsledek bohužel velice tristní, režijně nezvládnutý a scenáristicky hozený do koše. Celkový dojem tak želbohu působí velice podprůměrně. Převeliká škoda. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno