Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (312)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že jediné mysteriózní na tomto filmu je tvrzení, že jde o horor nebo thriller. Pro mě šlo zpočátku o velmi zdlouhavou a nudnou přípravu budoucí oběti na to, co ji může potkat při pobíhání po lese, následovalo samotné podobně nudné pobíhání po výše zmíněném lese, které bylo doplněno předvídatelnými lekačkami a ještě předvídatelnějším zakončením. Když už teď vím, čím mě mohou ohrozit japonské studny a lesy, s napětím očekávám,co přijde příště. Možná nějaká ta tajemná jeskyně či vodní tok? ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Baba ze Hry o trůny jde do lesa hledat svojí ztracenou sestru. Jak už bylo řečeno, u filmu vyvstává více otázek a odpovědí. Což mi na jednu stranu nevadí, protože aspoň může divák rozvinout svojí fantazii. Lekaček je poměrně dost. Řekl bych, tak tři jsou opravdu dobré. Jediný problém mají, že se jedná o klišoidní „bubu“ s ohuleným zvukem. Prostředí lesa v Japonsku je prostě skvělé a samotný "Les sebevrahů" má jistě něco do sebe. Potenciál je skutečný svým způsobem nevyužití a vidím, že snímek měl problémy v postprodukci a několik scén muselo jít pryč a na výsledku je to i vidět. Někde je ten pokles příběhu velmi znát. Potenciál obrovského lesa plném naštvaných duchů je vskutku obrovský a doufám, že se pod horu Fuji ještě někdy podíváme. Na druhou stranu je film ale dost děsivý a mně samotnému se do lesa jen tak chtít nebude. Takže film v tomhle jistě plní účel. Mrazivá a děsuplná atmosféra tu jistě je. Konec je správně hororový, ale to se dalo čekat. Holt tohle zmateně natočené finále mohl očekávat každý druhý. Přesto rozhodně to nebyl špatný horor a ani film. (62 %) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sára napriek nesúhlasu manžela opúšťa spojené štáty, aby v Japonsku, neďaleko Tokia, v lese Aokigahara, ktorý je známy pre množstvo samovrážd, našla svoju niekoľko dní nezvestnú sestru Jess. Keď po príchode do danej oblasti nedokáže nájsť spriaznenú dušu, ktorá by jej pri pátraní pomohla, nečakane spoznáva mladého Austrálčana, ktorý jej ako jeden z mála neodmietne podať pomocnú ruku. Po najatí miestneho sprievodcu, vstupuje trojica do oblasti množstva mŕtvych duší, ktoré nikdy nenašli dostatočný pokoj, aby tak konečne opustil svet živých bytostí. Pre Sáru sa tak záchranná akcia nečakane zmení na najdesivejšiu nočnú moru. Osobne ma dosť mrzí, že si len matne spomínam na obdobný snímok s totožnou tématikou Japonského lesa samovrahov, "Grave Halloween". Ten na ČSFD svojimi 40% rozhodne veľa vody nenamútil, aj keď z môjho komentu k danému hororu nemám až taký pocit, že by bol úplne katastrofálnym počinom. Keď si občas čítam diskusiu nadšencov k niektorým "očakávaným" hororom, je mi fakt na smiech, ako sú podaktorí už pár týždňov pred premiérov schovaný pod dekou. Jason Zada napísal mizerný scenár k ešte nepodarenejšiemu "Houses October Built", takže moje očakávania od "Forestu" boli viacmenej nijaké. No a vzhľadom k námetu, sa ani tu samotní tvorcovia priveľmi nepotrápili že? Veď zhoďme to všetko na legendu a "les", veď tí to hádam nejako potiahnu. Taký "The Veil", ktorý viacerí zjebali pod obraz boží, je minimálne o triedu lepší. A to nehovorím len o hororových prvkoch, ale i vďaka celkovému nápadu spracovať niečo "nápaditejšie", ale i kvalitou či hereckým obsadením - skrátka zaujímavejšie. Toto je proste jedna "obrovská" slabota, ktorá sa nevedno ak, dostala až do kín, aby Vás obrala o vaše vreckové. No a tých nevedomých, ktorí ani len netušia "vo co gou", aj pekne obrala. Ale aby som nebol len kritický, samozrejme aj tu sa našlo pár zaujímavých pasáži, z ktorých podaktorých zamrazí. Z môjho pohľadu sú však priveľmi čitateľné, či akosi nedotiahnuté do konca, aby dostatočne dokázali na diváka zafungovať. Celý čas rozmýšľam, čo s týmto počinom, ták aspoň vďaka tomu snaživému záveru, drbnem svoju obligádnu "dvoječku", nech nemám žiadne výčitky ;) - 45% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

The Forest je film bez šťavy a určite nie hororom. Celé to strašenie je založené na nejakých ksichtoch starých báb, kto sa má toho báť? Snímok sa snaží byť psychologickým hororom za lacný peniaz, preto nakoniec ponúkne len nevýrazné postavy, slabý scenár a príbeh, ktorý nevybočuje z priemeru. Ak to má byť založené na skutočných udalostiach, oplatí sa radšej o lese samovrahov vyhľadať nejaký dokument. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jít hledat ztracené dvojče do lesa, kterému se přezdívá Les sebevrahů, nezní jako příliš šťastný nápad... Sára na to však nijak nedbala a do lesa se vydala... S průvodcem, který očividně skrývá nějaké to nepěkné tajemství a který by velmi rád Sáru prohrábl... Nedočká se... Zato se Sára dočká několika halucinací a stoupající paranoii... No a to je asi tak všechno... The Forest je podprůměrná duchařina, tuctově zpracovaná, se silně nesympatickou hlavní hrdinkou, která dělá vše přesně naopak, než by měla... Atmosféra veškerá žádná, srbský les je zcela nestrašidelný, takže hodina a půl se zdá mnohem delší... A nejvíce nasere, že tenhle film potenciál měl, ale debutující režisér ho vůbec nevyužil... A to je škoda... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Do povedomia ľudí sa miesto, kde sa dej odohráva, čiže les Aokigahara, dostal už v roku 1960, kedy japonský spisovateľ Seicho Matsumoto napísal román „Nami no To“, ktorého dej sa odohráva práve na tomto mieste. (Kub_ees)
  • Zloději přišli na to, že lidé, kteří chtějí spáchat sebevraždu, u sebe častokrát mají cenné věci, šperky a mobilní telefony jako platbu pro převozníka. (Geralt z Rivie)
  • Les Aokigahara leží na úpätí hory Fudži a stal sa známym nielen pre spojitosť s démonmi z japonskej mytológie, ale predovšetkým počtom samovrážd, ktoré sem prichádza páchať niekoľko desiatok ľudí ročne. Aokigahara sa dokonca radí do prvej trojky "najobľúbenejších" miest samovrahov na svete. V roku 2003 tu našli 105 tiel a v 2011 sa tu pokúsilo vziať si život až 200 ľudí. Po roku 2011 prestali mieste orgány zverejňovať štatistiky samovrážd, aby tak zmenšili "popularitu" tohto miesta. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama