Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

9 rokov po globálnej zombie katastrofe je všetko pod snehom a vyľudnené, až na pár občasných preživších, ktorým jedného dňa pribudne ďalšia starosť - zombíkom prestane vadiť zima... Welcome to Colony? Mi viac krát prišlo na um a myslím, že keby z toho chcel byť prequel ku 2 roky starému béčku "The Colony", tak by s tým veľký problém nebol; spoločného toho majú viac než len digitálny sneh a na oko vyššie ambície. Ale osobne sa príliš nesťažujem, na mňa "Extinction" zapôsobil hlavne zo stránky zimného post-apo survivalu, kde vcelku dobre vyzerá a má kus atmosféry. Ostatné aspekty už trochu škrípali; či už z pohľadu zombie hororu, menej zvládnutej akcie, zbytočnej melodrámy postáv alebo naťahovanej stopáže. 4* dám aj tak, ale keby to nebolo v zimnom prostredí, tak zrejme hodnotím o stupeň nižšie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Já, legenda a 30 dní dlouhé noci.Postapo miluju tudíž jsem ochotnej přejít nepříliš kvalitní CGI zničeného světa a sněhové apokalypsy.Škoda, že tvůrci do těhle nadějných hororů michají lidské osudy, rodiná dramata a rádoby artové pokusy o vážné herecké výlevy.Na tohle dojelo jak Já, legenda, tak i 30 dní dlouhá noc.To se nemohl Vivas poučit a natočit o 30 minut kratší atmosferický vykosovák?O to víc to sraní emocí zamrzí při pohledu na perfektně zmáknutá monstra která budila opravdu strach a výtečný hororový momentky, kterých je ve filmu plno, bohužel jsou zašlapaný do země fňukáním malé holčičky a bytostně nesympatického a idiotského ''tatínka''.Je sice super, že Matthew Fox dostal po delší době zase pořádnou roli a na jeden večer to v klidu zabavilo, ale že to mělo daleko navíc...to jakože sakra mělo.55%. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, pretože s lepším herecký obsadením to mohol byť veľmi dobrý príbeh, ktorý by čo sa týka postapokalyptických príbehov konkuroval aj filmom ako Ja, legenda, Cesta či Potomkovia ľudí, pretože odkaz, ktorý v sebe obsahoval naozaj zaujal a výborné bolo aj spracovanie evolúcie zombíkov a ich adaptácia sa prostrediu. S vyšším rozpočtom, pod taktovkou lepšieho režiséra mohol film dosiahnuť podstatne lepšie čísla. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Jakkoliv byli tvůrci snaživí, zruční a jejich záměr byl sympatický, nakonec to tím koncem celé spackali. Kostra příběhu není úplně špatná, ale co z toho, když je obalená papundeklem. Ono to vcelku fajn vypadá, dlouhou dobu si to drží dobrou atmosféru, ale ty desítky nedomyšleností vadí. A to nemám na mysli drobnosti, které vadí šťouralům, ale spíš chvilky, kdy vám blikne hlavou...to jako fakt? Aby tvůrci dostali postavy kam chtěli, nechali je chovat se hloupě, nebo neadekvátně situaci. A když se to hodilo, tak změnili i nebezpečnost potvor... . Mohl bych tady vyjmenovat deset vcelku podstatných věcí, které "neštimují". Ale k čemu by to bylo? Na ukrácení času to není špatné, ale zamrzí ty kýční a nelogické záblesky, kterých není málo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já měl narozdíl od vás velmi nízké očekávání, o to víc jsem byl překvapený, že sleduju horor, kde herci skutečně hrají a jsou schopni ukázat silné emoce, navíc příšery byly fakt parádně zvládnuté. Samozřejmě, že občasný digitál to kazí a že rodinný trojúhelník působí trochu směšně, ale na druhou stranu skvělá mrazivá atmosféra a velmi schopný kameraman tomu dávají přidanou hodnotu a vzhledem ke zdejší kritice se tohoto filmu naopak zastanu. Doporučuju! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama