Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bída, děs a utrpení. Extinction je snad nejvíce marnivým filmem tohoto roku. Jak je možné, že ve 110 minut dlouhém filmu, ještě k tomu hororu, se po celou dobu absolutně nic neděje, je nudný, zeje prázdnotou a ubohostí? Největší záhadou mi tu jsou herci, kteří snad normálně nejsou tak špatní, ale Vivas po nich asi vyloženě chtěl, aby se jejich postavy chovali jako kryplové. Výběr herců byl teda fakt bída s nouzí. Jediný pocit, jež ve mně tento film vyvolal byl smích. Nad trapnými efekty, uměle přidaným sněžením a lacinými CGI výtvory v podobě sněhových monster. Zblízka ovšem ty kreatury nebyly tak polítováníhodné. Jediná gradace, která se tu asi údajně chtěla konat byla scéna obléhání domu, ve které se neukázalo totálně nic, jen sledujeme postavy, jak statečně drží dveře a chrání dům před příšerami, které se na ně dobývají. To je ovšem vše. Počítám, že to byla i chyba v nedostatku peněz, ale když nemám peníze, nebudu točit horor hodinu padesát minut dlouhý, ve kterém se děje s prominutím hovno. O tohle jsem mohla fakt v klidu přijít. Střihač byl opět u traileru šikovnější. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli? Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hororový fanoušci jsou zajímavá sorta. Mělo by se jim říkat hororový pindalové, protože furt pindají jako malý čubky. Buď je horor PG13 nebo je naopak jen o násilí, buď tam jsou charaktery nerozvinutý nebo je tam toho jejich vývoje naopak moc. Povinně se samozřejmě taky píčuje na neoriginalitu, nedejbože, že je to remake. Bohužel to pak odnášejí i solidní filmy jako je tenhle. Takže... KLADY: Dobrý řemeslný zpracování. Herci, hudba, kamera, všechno špičkový. Dobrá je i atmosféra a příběh. ZÁPORY: Ve střední části se film trochu táhne, klidně by snesl o 15 minut pokrátit, některé trikové dokreslovačky a zadní projekce nejsou úplně přesvědčivé, postavy se občas chovají tak, jak chce pan scenárista a některé motivace by potřebovaly ozřejmit. Speciální zmínku zaslouží scéna, v níž se Matthew Fox, kterej půl filmu vypadá jak fanda Plastiků, rozhodne ostříhat a oholit. Takže se nejdřív umyje, aby se pak ostříhal a měl po těle tisíce vlasů, který ho budou kousat. Kdy už jim tahle krávovina v těch filmech dojde?:)) Jinak si ale není na co stěžovat. Ideální večerní dvou program s The Colony. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Se znechucením pozoruju, že se v poslední době můj oblíbený zombie žánr nějak plíživě senilizuje. Nedávno mě otrávila průserová Maggie s Arnoldem a teď mě zklamali i Španělé (kteří mě obvykle neklamou, ale naopak potěšují). Oproti Extinction mi i telenovelický a hnusným pathosem zasviněný seriál Walking Dead přijde jako náramně záživná, akční a dospělácká podívaná. Sledování jalových rozhovorů tatínka a jeho holčičky je totiž čistokrevné středoproudové filmové peklo, které by snad ani sám Špílberg nenatočil hnusněji. Navíc tatínek je naprostý mimoň, který místo toho, aby svou dcerku učil pořádně střílet nebo kráglovat zombíky mačetou, hustí do ní násobilku, blbec... Ani jejich soused Patrick nenapnil očekávání, která jsem do jeho postavy vkládal. A občasná akční podívaná je totálně domrvená neskutečně příšernou "FFkovou" ruční kamerou. Jedna hvězda za celkem dobré zombíky a druhá hubená a skomírající za našeptávače v Patrickově rádiu (škoda, že potenciál téhle dějové roviny zůstal neuspojivě nevyužit). Shrnutí - mizerná kamera, ubohé triky a prašivá melodramatičnost slabého scénáře. Jak by řekl klasik - nevermore! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama