Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Masakrální smršť toho správného ulítlého humoru od Stephena Chowa, který do filmu přitáhl i skvělou Zhao Wei, Cheung Ceciliu, ale také starého známého Tat Nga:-). S použitím skvělých triků dosáhl Chow tímto filmem své komediální ujeté dokonalosti, která se mi ale tak strašné líbí. Asi nemá smysl nějak zdlouhavě popisovat dokonale směšné scény (přípravný zápas, závěrečný zápas a scéna, kdy Zhao Wei se bouchne hlavou o tyč branky), které mě tak dostavaly do kolen. Tohle je prostě prvotřídní záležitost, Shaolin Kung Fu rulez :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nadějný fotbalový hráč Fung doplatí na přílišnou ambicióznost svého spoluhráče Hung, který mu "nešťastnou" náhodou zlomí jeho zlatou nohu. O dvacet let později se z něj stává jen přicmrndávač svého ničitele, ale stále živený touhou po změně. Student kung-fu Sing hledá nějaké praktické využití svého studijního oboru. Tito dva se náhodou setkají, a napadne je jediné - spojit kung-fu s fotbalem. Sing dovede své bratry (každý má nějakou kung-fu schopnost) a Fung s němi sestavý hvězdný tým, s cílem, porazit v místním šampionátu tým zákeřného Hunga, podporovaný místním farmaceutickým průmyslem ... Uhh, velmi těžko zhodnotit tento film. Na jednu stranu vtipná myšlenka (spojit kung-fu s fotbalem) a úžasné zpracování bojových (fotbalových) scén. Na straně druhé je vcelku trapný děj (včetně drsně naroubovaného romantického příběhu) a docela tragičtí herci (i když u některých to asi bylo záměrem). Na jedno podívání zcela určitě doporučuju, ale pak zmačkat a zahodit... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rad humor Stephena Chowa, ale Shaolin Soccer mi ako jeden z mala jeho filmov pred rokmi sadol. Vtedy som videl tu kratsiu verziu. Dnes som si po dlhej dobe pustil film znova v tej dlhsej verzii a uz ma to prilis nebavilo. Futbalove sceny su sice stale celkom zabavne, ale trva polovicu filmu kym sa nejaky zapas zacne. Dovtedy musime sledovat neustale ponizovanie kladnych postav, co sa mi nepacilo a pripadalo mi to divne. Rovnako sa mi nepacilo jak hnusne namaskovany xicht mala Wei Zhao. Nedalo sa na nu vôbec pozerat. Mimo futbalovych zapasov uraduje ten klasicky trapny Chowov humor, ktory mi nesedi. Takze dnes som sa uz prilis nebavil a vidim to na cisty priemer. 5/10. ()

predators 

všechny recenze uživatele

To už je asi moc. Kung fu Mela ještě ano, ale toto pojetí kungu-fotbalu mi moc neříká. Především všelijakých podivných létacích scén je až moc, takže se na boj, jako takový, ani moc nedostalo. Komických situací je taky přehršel, ale to bych snad musel být zhulený(a že nekouřím):-), abych se od srdce zasmál. Prostě jde spíš o 10.díl Scary movie v čínském podání.:-)30% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto. Opravdu líto. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy dal takovéto hodnocenní komedii. Je to opravdu smutné. Ale těch 5* nezruším, ani kdyby jste mě hodili do hřiště hrát proti Stephenu Chowovi. Geniální spojení vtipu, ironie a bojového umění, kterému se snad vyrovná jen Kung fu mela, která cituje snad každý film o bojovém umění natočeném v HK. Tohle je přesně ukázka jak jednoduše a přesto kvalitně jde naložit s parodií. Autoři Scary movie se mají ještě hodně co učit. Jen doufám, že takovýchle snímků bude ještě hodně, abych se taky někdy zasmál, protože ty americké komedie nasahají tomuto zázraku ani po kopačky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Aby její hlava vypadala jako oholená, musela Zhao Wei denně strávit v maskérně 8 až 10 hodin. (Morien)
  • Na většině území Číny byl film zakázán, protože před uvedením v Hong Kongu nečekal na patřičná povolení. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama