Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Po zvážení jen 2*.....pár dobrých vtípku a akcí se našlo, ale koukat se na digitálního mičudu omrzí dřív než by se mohlo zdát. Ale což, ona je většina parodií dementní, jenže když si celé mužstvo stoupne před branku a snaží se dát gól zatímco obránci místo bránění čumí a fandí gólmanovi, člověk se začne nudit.....fotbalu je v tomhle filmu minimum, zápasy připomínají spíš šachy kdy se týmy střídají a chvílemi ring, protože se to tam všechno mastí. U mě jasně vyhrála Kung-Fu Hustle...už proto že tam neprznili fotbal. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia od Stephena Chowa. Má výborný príbeh o majstrovi kung-fu, ktorý si aj napriek svojim výnimočným schopnostiam zarába len tými najpodradnejšími spôsobmi, no napriek tomu mu nechýba chuť do života a neustále hľadá spôsob, akým by kung-fu spopularizoval a konečne uspel. Keď jeho talent objaví bývalý úspešný futbalista, konečne zistia ten pravý spôsob, akým sa presadiť, no najprv musí o tom mladík presvedčiť aj svojich ostatných talentovaných bratov a vytvoriť futbalový tím, ktorý by mohol uspieť na najbližšom turnaji. So spracovaním som nadmieru spokojný, spojenie kung-fu a to aj v tejto prehnanej podobe a futbalu bol veľmi dobrý nápad, ktorý v rámci žánru ponúka veľký potenciál a ten sa aj našťastie podarilo výborne využiť. Jedine na mňa pôsobí dosť zvláštne, že minimálne na komédiu je tu až príliš moc silného ponižovania, či už iných, ale aj samého seba, čo dosť mení celkovú atmosféru, no film mi to vôbec nerušilo, možno práve naopak, ešte ho to ozvláštni trochu viac. No hlavne, že dej je väčšinu času veľmi dobre zvládnutý, bavili ma všetky postavy, pričom mi sadol aj vzťah hlavného hrdinu ku pouličnej kuchárke a našťastie vydarená je aj celá tá zábavná mytológia o kung-fu s množstvom rozmanitých situácií, kde sa môže prejaviť. Jedine ten turnaj mi prišiel trochu moc rýchly, ale to je už skôr len detail, sadlo mi to aj v tomto prevedení. Rozhodne musím pochváliť aj akciu, jedine druhá polovica finálového zápasu mi už prišla moc prehnaná, kvôli čomu to už vôbec nefunguje, ale inak ma všetky tie zápasy veľmi bavili, rovnako aj ostatné sprievodné situácie a navyše je to aj výborne natočené, pričom nechýba viacero skutočne skvelých záberov. A sadol mi aj humor, vtipných situácií je tu nespočet a bavil som sa veľmi dobre. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Stephen Chow v hlavnej úlohe, moja obľúbená Vicki Zhao, ktorá tu hrá veľmi netradičnú postavu pouličnej kuchárky a plno výborných vedľajších postáv, hlavne ostatní bratia. Réžia a technická stránka sú výborné, veľmi dobrá vizuálna stránka plná zaujímavých efektov, ale nesklamali ma ani zvyšné zložky, Stephen Chow mi sedí. Shaolin soccer patrí medzi tie komédie, ktoré ma neomrzeli ani po viacerých pozretiach, úplne ideálna víkendová oddychovka. 77% ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem se takhle upřímně nezasmál u čistokrevné a jednoduché parodie. Jsem jeden z těch, které k smrti serou ty trapné filmy o tom, jak z bandy nul nějakej ulízlej, zahořklej a zakopaneej trenér se složitou minulostí udělá mistry světa. Shaolin fotbal je jízda od začátku do konce, kterou nebrzdí vůbec nic. Dialogy jsou vtipné, neobsahuje nudné pasáže a scény s kung-fu a na fotbale nemají chybu. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Kung-fu ve fotbale je sice nápadité, ale ostatní děj stojí za nic, slušně řečeno, moc se mi tento film nezamlouval. Děj, který se odehrávál mimo fotbalová hřiště jsou typu B-čkových filmů, jediné co to zachraňuje jsou slušně efekty až na ten poslední zápas, kdy mi to ke konci přijde trošku přehnané:-) ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Čínský masakr. Viděl jsem asi půl hodiny a dál sem to nezvládl. Bylo to tak "komické", že jsem musel odejít od televize. Brankář chytá kung fu stylem. To může být opravdu možné jen u občanů, kteří mají oči tak nějak ze "šikma":-) Po delší době mě napadlo, že si film pustím na DVD, ale nakonec k tomu nedošlo. A ani mě to nemrzí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Na většině území Číny byl film zakázán, protože před uvedením v Hong Kongu nečekal na patřičná povolení. (Morien)
  • V Chowově dalším filmu Kung-fu mela se objeví narážka na tento film. Chow tam narazí na pár kluků hrajících fotbal, vezme jim míč, předvede pár triků, potom ho rozšlápne a zakřičí "Už žádný fotbal!" (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama