Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

darwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slabší než Romeo Must Die a Exit Wounds. Je to sice, jak by řekli čecháčci "Huusteej mazeec, hele.", ale té akčnosti je právě až moc, což odsrává tradičně scénář. Slabý film tak nezachrání ani krásná Gabrielle Union a jako obvykle skvělý Anthony Anderson. Bartkowiak a producenti nicméně mohou být spokojení, film se stal hitem a vydělal hodně dolárků. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dost dobrá akce, Jet Li a DMX -občas je tempo filmu pomalejší, hudba ok, ale sem tam mi nesedla/// Rozhodně dost dobrej film s hodně slušnou porcí akce. A akce je občas velice zjímavá, no a sem tam i přehnaná. Stejně ale úvodní scéna při které Jet Li nepotřebuje výtah a k závěru zase scéna na motokáře je zapamatováníhodná. No a nebo to jsou alespoň dvě scény které jsem si dotěď z filmu pamatoval (než jsem ho rozjel podruhé). Děj je trošku zamotanej (nebo natahovanej), níčím moc nevyniká, ale dá se na to dívat. Nejvíce mě však potěšila herecká sestava (Anthony Anderson rulezz). Prostě tímhle filmem jsem spokojenej./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě dojmem, že Silver k sepsání scénáře najal nějakého osmiletého kluka, protože takovou absenci příběhu už jsem dlouho nezažil. K tomu dal hercům do smlouvy, že musí nosit celý film kamenné ksichty a chovat se imbecilně. Protože když se postavy posunou v ději tak, že jedna z nich něco TUŠÍ, nemůžu to brát ani s přimhouřenýma očima. A jako bonus je tu vedlejší „dějová“ linka s unesenou dcerkou, která sem přišla z úplně jiného filmu (konkrétně Sám doma) - děs. Ta jedna hvězdička není za Jet Liho (který v tomto filmu bojuje zásadně s jednou rukou v kapse - proboha PROČ?!!!), ale za dvě scény, které mi utkvěly v paměti: 1) Liho ruční zdolávání pater, 2) honička na čtyřkolkách. Bartowiak po Romeovi a Lovci policajtů opět dokazuje, že je možná zručný kameraman, ale mizerný režisér (takže ve mě vyvstaly obavy z právě se točícího Dooma - může vůbec takový film dopadnout dobře?). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Za doprovodu hip-hopu a rocku si to rozdávají američtí „niggas“ s Tchaj-wanci a celé to kočíruje polský režisér. No řekněte, není to nadnárodní akční film? Rozum používající divák odpoví, že ne a tomu, který těsně před zapnutím filmu vypne mozek, to bude úplně jedno. Uznávaný kameraman Andrzej Bartkowiak patří k „producentským filmařům“. Je jim jedno co točí - může to být úplně cokoliv - hlavně, že „něco“ točí. Jet Li, DMX a ukradené černé diamanty. Ano, příběh je přesně takový, jak napoví předchozí tři indicie. Chce se mi říct, že o příběh zde nejde, že jde hlavně o akci, jenomže to o Cradle 2 Grave neplatí. Ne, že by snad akce nepostrádala nápaditost a švih, ale není jí tolik, kolik by jí takový akční film měl mít jak se sluší a patří. Na to, že hlavní role připadla Jetu Li, se ve filmu kope velmi poskrovnu a při faktu, že „niggas“ nosí zbraně, se ještě skromněji střílí. Ale ať si vzpomenu na jakoukoliv scénu, tak si ji dokážu vybavit velmi přesně. Naštvaní dobrmani, zápasnická aréna nebo čtyřkolka. Na to se jen tak nezapomíná, ale fakt, že bych toho chtěl na vzpomíná víc, je neodbytný. (Ne)herectví Jeta Li je už něco, na co jsem si zvyknul. DMX patří k těm raperům, kteří dokáží i něco zahrát. Oscara se asi nedočká, ale Zlatých malin se taky bát nemusí. Ukňouraná, hláškující kulička Tommy, Anthonyho Andersona je bombastická. Co na tom, že šance na to, aby něco zahrál je asi stejně veliká, že zhubne aspoň 50 kilo. Inu, ač je Cradle 2 Grave „jenom“ akčním filmem na jedno použití a není radno u něj přemýšlet, tak na průměrné hodnocení doskakuje jen velmi těsně, protože ani v tomto žánru rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, což při jménu režiséra přece jenom trošku zarazí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia spolupraca Jeta Li a producenta Joela Silvera dopadla zabavnejsie ako ich predošlý počin Romeo Must Die. Zapletka je sice strasna volovina a miestami som ani prilis nepobral logiku filmu, ale aspon to ma svizne tempo a neustale sa nieco deje. Film neustale okorenuju humornymi vystupmi Tom Arnold a Anthony Anderson. Nie vsetky ich hlasky su vydarene, ale niektore stoja za to. Akcie je tentokrat dostatok. Aj ked nedosahuje nejaku vysoku uroven kvality, tak sa na nu prijemne pozera. Do velkej miery za to môze aj naslapany hiphopovo rapersky soundtrack. Najviac sa mi pacila nahanacka na bugine a trochu absurdne finale s tankom. Bitky uz nie su tak casto predratovane ako v Romeo Must Die. Najlepsia je bitka v ulicke pri prvom strete DMXa a Jeta Li v ktorej ma zaujala kamera a strih. Najmenej ma bavila bitka v klietke. Jet sice vymlati kopu zapasnikov z UFC vratane svojho buduceho kolegu z Expendables Randyho Couturea, ale tato bitka je az prilis predratovana. Vo finale sa dockame troch duelov, ktore sa odohravaju paralelne. To im trochu skodi. Od duelu Jet Li - Mark Dacascos som ocakaval predsalen viac. Ich bitka ma jednoduchu choreografiu a tvorcovia sa viac sustredili na vytvorenie efektneho horiaceho prostredia ako samotnu bitku. Corey Yuen sa ako choreograf prilis nenadrel. Jet celkovo v tomto filme nepredvedie viac ako len slabsi standard. Obcas dokonca vo filme ostali zabery v ktorych evidentne supera minie o desiatky centimetrov. Dokonca mi pripadalo, ze sa DMX v bitkach snazi viac ako Jet. Holt Besson vyuzil Jetove schopnosti ovela viac ako Silver. Jet mal trochu smolu, ze najlepsie z tejto trojice Silverovych podobne ladenych filmov, dopadol Exit Wounds, kde Jeta nahradil Seagal. Ale aj tak je vysledok zabavna blbina, ktoru si raz za cas kludne pustim. 5/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • V několika záběrech je možné zaznamenat, že DMX je nahrazen dvojníkem. Nejlépe lze pak dabléra rozpoznat ve scéně potyčky najatých „goril“ s Fait (DMX) a Su (Jet Li) v uličce, kde je rozdíl nejpatrnější v zabarvení pleti. (Conspi)
  • V scéne, kde sa Tito Ortiz bije v klietke s Chuckom Liddellom, je zobrazený ako víťaz. V skutočnosti vyhral na UFC Chuck Liddell nad Titom Ortizom oba zápasy, v ktorých sa bili. (ČSFD)
  • Členy UFC Tita Ortize, Randyho Couturea a Chucka Liddella vybral do boje v kleci s Jet Lim osobně producent filmu Joel Silver. (POMO)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama